Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Špagete sa belim sosom i piletinomŠpagete sa belim sosom i piletinom
06. maj
Ostavite da vri 5 minuta. Gotovo! Možete da servirate vaše špagete sa belim sosom i piletinom - krhko i ukusno....
Špagete sa belim sosom i pečurkamaŠpagete sa belim sosom i pečurkama
04. april
Servirajte špagete sa belim sosom i pečurkama odmah, dok je toplo....
Ćuftice sa belim sosom i šargarepomĆuftice sa belim sosom i šargarepom
10. april
Stavljati ih u kipući bujon i ostaviti da vri 15-20 minuta. Umutiti jaja sa kiselim mlekom i brašnom. Sipati bujon i dobro promešati. Smesu vratiti nazad u šerpu i nakon 10 minuta skinuti sa vatre....
Ćuftice sa belim sosom od pavlakeĆuftice sa belim sosom od pavlake
20. jun
Ćuftice sa belim sosom od pavlake posipaju se sitno iseckanim peršunom....
Bubci sa belim sosom od limunaBubci sa belim sosom od limuna
12. april
Kad počne da mekša ili da menja boju dodajte i skuvane bubce dok ih mešate nekoliko puta i dodajte brašno, prethodno umućeno u kašu s malo vode....
Kako da napravimo sajderKako da napravimo sajder
25. januar
1
Najrasprostranjeniji je sajder od jabuka. On se dobija fermentacijom soka od jabuka bez korišćenja kvasca. Rezultat toga je lagan alkoholni napitak - oko 7 gradi - lepe boje ćilibara. Sajder je veoma popularan u Francuskoj...
Kako da napravimo šlagKako da napravimo šlag
01. mart
Možete ga napraviti i kod kuće, tako što koristite biljnu ili mlečnu tečnu pavlaku. Od kisele pavlake se ne može napraviti šlag, jer se pri mućenju dobija različita vrsta krema, dosta tečnija i glatka....
Taljatele od spanaća sa belim sosom i tunjevinomTaljatele od spanaća sa belim sosom i tunjevinom
09. april
Servirajte taljatele od spanaća sa belim sosom i tunjevinom odmah! Prijatno!...
Sarme od kupusa sa belim sosom i zaprškomSarme od kupusa sa belim sosom i zaprškom
20. dec.
Sarme od kupusa se serviraju sa mlečnim sosom i zaprškom. Ukusno zimsko jelo....
Ćuftice sa belim sosom po bakinom receptuĆuftice sa belim sosom po bakinom receptu
11. maj
Ćuftice sa belim sosom po bakinom receptu oduševiće sve ljubitelje ćuftica u sosu i ćuftica frikase....
Pileći bataci sa belim sosom od pečurakaPileći bataci sa belim sosom od pečuraka
26. dec.
Servirajte batake, prelivene sosom. Pospite peršunom....
Šta da napravimo sa kinoomŠta da napravimo sa kinoom
28. mart
Sa kinoom može da se napravi svašta - možete da napravite neki garnirung ili da je jedete umesto paste ujutru za doručak....
Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlakeKroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlake
05. nov.
Prže se u zagrejanoj masnoći sa obe strane oko 7 minuta. Pavlaka se pomeša sa preostalom mirođijom i sa ovim sosom se serviraju kroketi. Kroketi od ribe i krompira sa sosom da pavlake su nešto što morate probati....
Kako da napravimo čokoladnu testeninu?Kako da napravimo čokoladnu testeninu?
15. jul
Priprema čokoladne testenine nije ni malo složenija od pripreme obične testenine. Za čokoladnu testeninu vam je potrebno: 3 jaja, 2 1/2 šolje brašna i 4-5 kašika nezaslađenog kakaa....
Taljatele sa belim sosomTaljatele sa belim sosom
06. sep.
Kuvajte sos od pavlake za testeninu desert minuta. Skuvajte taljatele i ocedite ih. Poslužite pastu sa sosom u odgovarajućem tanjiru. Taljtalete sa belim sosom bi bile odlično društvo čaši belog vina....
Piletina sa belim sosomPiletina sa belim sosom
06. nov.
Pomešajte u odgovarajućoj posudi piletinu, mladi luk, tikvice, pečurke i prelijte sosom. Pospite kačkavaljem i ispecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni 40 minuta. Servirajte piletinu sa belim sosom toplu....
Karfiol sa belim sosomKarfiol sa belim sosom
20. april
Uz neprestnao mešanje žicom dodajte vodu iz karfiola i napravite sos željene gustine. Začinite sveže samlevenim biberom, izgnječenim belim lukom i solju. Prelijte karfiol u tanjiru ovim belim sosom....
Kako da napravimo savršen ganašKako da napravimo savršen ganaš
03. sep.
Ganaš je možda najukusniji nadev, s kojim možete da napravite torte i čokoladne kolače koje poželite....
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Kada dodate jaja, testo je gotovo i možete da pređete na interesantniji deo pripreme - od kuvanog testa možete da napravite mnogo različitih vrsta deserata, a možete da koristite i slano punjenje....
Kako da napravimo mekani hlebKako da napravimo mekani hleb
08. jul
Nije potrebno da za taj cilj idete do obližnje pekare, jer ga sami možete napraviti u domaćim uslovima....
Kako da napravimo savršen topingKako da napravimo savršen toping
07. april
Evo zašto je dobro da naučimo kako sami da napravimo toping, a ne odmah da trčimo u prodavnicu....
Kako da napravimo sušene šljiveKako da napravimo sušene šljive
11. mart
Sušene plave šljive spadaju u najčešće korišćeno sušeno voće u kulinarstvu. Mogu da se dodaju ne samo u kolače, torte i bilo koje druge slatkiše, nego i u glavna jela. Veliki deo mesa divljači se sprema sa šljivama...