Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Hobotnica u vinegretuZačinimo solju i ostavljamo da odstoji u frižideru oko 4-5 sati, nakon toga je gotovo za konzumiranje.
Izuzetno odgovarajuće meze za tople dane....
25. dec.
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Vrlo mlado meso je najnežnije, ali u većini slučajeva mora se obradi kako ne bi postalo žilavo....
05. nov.
Kako ispržiti pomfrit, a da ne bude štetan?Pomfrit je među najomiljenijim jelima i malih i velikih. Nažalost, u poslednje vreme, nauka kao da više ističe njegove loše strane nego zadovoljstvo koje pruža konzumacija pomfrita.
Nutricionisti širom sveta ne prestaju...
17. jun
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako bismo počeli sa uklanjanjem gorčine patlidžana, prvo treba da ustanovimo koji su njegovi delovi korisni, a koji ne treba da budu deo procesa spremanja jela.
Na primer, kožica patlidžana je u potpunosti pogodna za...
03. feb.
Hobotnica na tiganjuHobotnicu je potrebno prvo skuvati na tihoj vatri 2-3 h.
Izvaditi hobotnicu iz šerpe i ostaviti 10 minuta da se ohladi. Kad se ohladi iseckati hobotnicu na lomade....
30. mart
Hobotnica na žaruHobotnicu kuvati sa povrćem u malo vode 45 do 60 minuta, da omekša. Ocediti je i dopeći na grilu....
16. januar
Hobotnica sa belim lukomKuvajte celu hobotnicu sa sokom od limuna 50 minuta. Izvadite iz vode, ohladite hobotnicu i isecite je na komade....
31. avgust
Marinirana hobotnica na roštiljuPomešajte sve sastojke za marinadu, prelijte isečenu hobotnicu i ostavite da se marinuje nekoliko sati u frižideru.
Ocedite hobotnicu, a marinadu stavite da se kuva, dok ne ispari da ostane jedna šolja....
21. jun
Hobotnica na grčki načinOstavite da vri, dok ne ostane na masti.
Hobotnicu servirajte na grčki način sa dodatkom zelene salate i mariniranim sirom po želji....
10. avgust
Hobotnica sa povrćem iz rerneHobotnicu je najbolje zamrznuti prije nego je pripremate u pećnici kako bi bila mekša.
Hobotnica se stavi u veći lonac i vrlo laganu vatru, zaliti sa sokom limuna i poklopiti na 25 minuta....
25. nov.
Kuvana hobotnica na grčki načinHobotnica se očisti, pri čemu se odstrane oči i sadržaj glave.
Hobotnica se skuva dok ne omekša u malo vode - 20-25 minuta. Ocedi se i odstrani se koža....
23. sep.
Pipci hobotnice na žaruOperemo pipke hobotnice i isečemo jedan po jedan, pošto su dva po dva....
24. jul
Grilovana hobotnica sa sosom od povrćaKupiti zamrznutu i očišćenu hobotnicu. Skuvati je u vodi u kojoj dodajemo lovorov list, vinsko sirće.
Voditi pri tome računa da je ne prekuvate....
30. april
Pipci od hobotnice na tiganjuNakon što očistite i sklonite kožu hobotnice, stavite vodu u šerpu da provri i dodajte je zajedno sa sodom za hleb. Kuvajte hobotnicu oko 20 minuta....
28. sep.
Salata od hobotnice i maslinaKuvati hobotnicu 3 sata. Očistiti hobotnicu od kože i iseći je na kockice.
Skuvati krompir i iseći na kocke. Luk iseci na listiće. Masline iseckati na četvrti.
Pomešati hobotnicu, krompir, masline i luk....
15. mart
Hobotnice na kanapeu od krompiraKada budu gotovi, poređajte ih u tanjir, a preko njega stavite marinirane hobotnice. Možete posipati malo peršuna i staviti masline za ukras....
14. april
Kako da vam pileće meso bude meko?Da biste spremili meko pileće meso, važno je da li je pile domaće ili iz rodavnice. Domaće pile obavezno treba da bude kuvano, pre nego što ga ispečete u rerni. Tako će meso postati meko. Druga varijanta je da ispečete pileće...
15. jun
Hobotnica na roštilju sa pestom od spanaćaPrilikom kuvanja stavite dva-tri pamputa u šerpu, to pomaže da meso hobotnice postane krto prilikom kuvanja.
Kuvajte dok ne omekša, nemojte prekuvati da ne bi ostala žilava....
05. feb.
Salata od hobotnice na galicijski načinPrelijte hobotnicu hladnom vodom, neka proključa, pa je kuvajte oko 45 minuta na tihoj vatri. Izvadite da se ocedi. U vodu od hobotnice stavite oguljeni krompir i kuvajte ga dok ne bude gotov....
02. avgust
Kako da lignje ne budu žilave?Nije dobro da skuvana lignja bude žilava i nikako nije prijatna za konzumaciju....
17. avgust
HobotnicaAko hobotnicu kuvate oko 5 minuta, meso može biti žilavo, ali dobro za konzumaciju. Kada se toliko kuva, meso se može koristiti za suši ili salatu....
11. mart
Kako da nam se ne lepi roštiljIzlazeći iz velikog grada i tražeći mesto za odmor i relaksaciju, uvek sa sobom nosimo roštilj - priprema se brzo, ukusno je i ako ima ko da ga peče veoma je lako.
Iako ne izgleda kao težak posao, na sličnim okupljanjima...
20. maj