Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta. Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Hobotnica u vinegretuHobotnica u vinegretu
25. dec.
Začinimo solju i ostavljamo da odstoji u frižideru oko 4-5 sati, nakon toga je gotovo za konzumiranje. Izuzetno odgovarajuće meze za tople dane....
Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?Kako se priprema teletina da ne bi bila žilava?
05. nov.
Vrlo mlado meso je najnežnije, ali u većini slučajeva mora se obradi kako ne bi postalo žilavo....
Kako ispržiti pomfrit, a da ne bude štetan?Kako ispržiti pomfrit, a da ne bude štetan?
17. jun
Pomfrit je među najomiljenijim jelima i malih i velikih. Nažalost, u poslednje vreme, nauka kao da više ističe njegove loše strane nego zadovoljstvo koje pruža konzumacija pomfrita. Nutricionisti širom sveta ne prestaju...
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako spremiti patlidžan, a da ne bude gorak
03. feb.
Kako bismo počeli sa uklanjanjem gorčine patlidžana, prvo treba da ustanovimo koji su njegovi delovi korisni, a koji ne treba da budu deo procesa spremanja jela. Na primer, kožica patlidžana je u potpunosti pogodna za...
Hobotnica na tiganjuHobotnica na tiganju
30. mart
Hobotnicu je potrebno prvo skuvati na tihoj vatri 2-3 h. Izvaditi hobotnicu iz šerpe i ostaviti 10 minuta da se ohladi. Kad se ohladi iseckati hobotnicu na lomade....
Hobotnica na žaruHobotnica na žaru
16. januar
Hobotnicu kuvati sa povrćem u malo vode 45 do 60 minuta, da omekša. Ocediti je i dopeći na grilu....
Hobotnica sa belim lukomHobotnica sa belim lukom
31. avgust
Kuvajte celu hobotnicu sa sokom od limuna 50 minuta. Izvadite iz vode, ohladite hobotnicu i isecite je na komade....
Marinirana hobotnica na roštiljuMarinirana hobotnica na roštilju
21. jun
Pomešajte sve sastojke za marinadu, prelijte isečenu hobotnicu i ostavite da se marinuje nekoliko sati u frižideru. Ocedite hobotnicu, a marinadu stavite da se kuva, dok ne ispari da ostane jedna šolja....
Hobotnica na grčki načinHobotnica na grčki način
10. avgust
Ostavite da vri, dok ne ostane na masti. Hobotnicu servirajte na grčki način sa dodatkom zelene salate i mariniranim sirom po želji....
Hobotnica sa povrćem iz rerneHobotnica sa povrćem iz rerne
25. nov.
Hobotnicu je najbolje zamrznuti prije nego je pripremate u pećnici kako bi bila mekša. Hobotnica se stavi u veći lonac i vrlo laganu vatru, zaliti sa sokom limuna i poklopiti na 25 minuta....
Kuvana hobotnica na grčki načinKuvana hobotnica na grčki način
23. sep.
Hobotnica se očisti, pri čemu se odstrane oči i sadržaj glave. Hobotnica se skuva dok ne omekša u malo vode - 20-25 minuta. Ocedi se i odstrani se koža....
Pipci hobotnice na žaruPipci hobotnice na žaru
24. jul
Operemo pipke hobotnice i isečemo jedan po jedan, pošto su dva po dva....
Grilovana hobotnica sa sosom od povrćaGrilovana hobotnica sa sosom od povrća
30. april
Kupiti zamrznutu i očišćenu hobotnicu. Skuvati je u vodi u kojoj dodajemo lovorov list, vinsko sirće. Voditi pri tome računa da je ne prekuvate....
Pipci od hobotnice na tiganjuPipci od hobotnice na tiganju
28. sep.
Nakon što očistite i sklonite kožu hobotnice, stavite vodu u šerpu da provri i dodajte je zajedno sa sodom za hleb. Kuvajte hobotnicu oko 20 minuta....
Salata od hobotnice i maslinaSalata od hobotnice i maslina
15. mart
Kuvati hobotnicu 3 sata. Očistiti hobotnicu od kože i iseći je na kockice. Skuvati krompir i iseći na kocke. Luk iseci na listiće. Masline iseckati na četvrti. Pomešati hobotnicu, krompir, masline i luk....
Hobotnice na kanapeu od krompiraHobotnice na kanapeu od krompira
14. april
Kada budu gotovi, poređajte ih u tanjir, a preko njega stavite marinirane hobotnice. Možete posipati malo peršuna i staviti masline za ukras....
Kako da vam pileće meso bude meko?Kako da vam pileće meso bude meko?
15. jun
Da biste spremili meko pileće meso, važno je da li je pile domaće ili iz rodavnice. Domaće pile obavezno treba da bude kuvano, pre nego što ga ispečete u rerni. Tako će meso postati meko. Druga varijanta je da ispečete pileće...
Hobotnica na roštilju sa pestom od spanaćaHobotnica na roštilju sa pestom od spanaća
05. feb.
Prilikom kuvanja stavite dva-tri pamputa u šerpu, to pomaže da meso hobotnice postane krto prilikom kuvanja. Kuvajte dok ne omekša, nemojte prekuvati da ne bi ostala žilava....
Salata od hobotnice na galicijski načinSalata od hobotnice na galicijski način
02. avgust
Prelijte hobotnicu hladnom vodom, neka proključa, pa je kuvajte oko 45 minuta na tihoj vatri. Izvadite da se ocedi. U vodu od hobotnice stavite oguljeni krompir i kuvajte ga dok ne bude gotov....
Kako da lignje ne budu žilave?Kako da lignje ne budu žilave?
17. avgust
Nije dobro da skuvana lignja bude žilava i nikako nije prijatna za konzumaciju....
HobotnicaHobotnica
11. mart
Ako hobotnicu kuvate oko 5 minuta, meso može biti žilavo, ali dobro za konzumaciju. Kada se toliko kuva, meso se može koristiti za suši ili salatu....
Kako da nam se ne lepi roštiljKako da nam se ne lepi roštilj
20. maj
Izlazeći iz velikog grada i tražeći mesto za odmor i relaksaciju, uvek sa sobom nosimo roštilj - priprema se brzo, ukusno je i ako ima ko da ga peče veoma je lako. Iako ne izgleda kao težak posao, na sličnim okupljanjima...