Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaću jufkuUmesite testo i ostavite ga na hladnom na otprilike 30 minuta.
Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
14. jul
Kako da napravimo domaći kravlji sirDomaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite.
Za sir koristim domaće kravlje mleko....
13. januar
Univerzalno testo za pogačuPočnite da mesite dok ne dobijete mekano testo, koje se ne lepi, a zatim od njega napravite loptu....
22. jun
Testo za ukusnu pogaču od tipskog brašnaZamesite lepo srednje tvrdo testo. Ostavite na toplom da nadođe, oblikovanje može biti na mnogo načina, loptice ili pletenice.
Kad nadođe namažite umućenim žumancem, vodom i nekoliko kapljica ulja....
17. dec.
Testo za ukrašenu pogačuJoš jedna i brža opcija uključimo rernu na 50 stepeni, kada se zagreje isključimo i stavimo testo za pogašu pokriveno da naraste.
Za 15-ak minuta slavska pogača je spremna za oblikovanje....
04. januar
Domaće univerzalno testo za pogače i mekikeZamesite testo i ostavite 20-30 minuta da naraste....
13. mart
Testo za pogaču, mešeno u mini pekariNamažite posudu uljem i stavite testo, pokrijte ga najlon kesom i ostavite da nadođe ako ćete raditi odmah, a možete ga staviti u frižider i oblikovati pogaču sledećeg dana....
12. maj
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKiselo testo je gotovo za 3-4 dana. Ovaj put nije neophodno da odvojite testo za sledeće mešenje - vaš hleb će poslužiti kao početak sledeće "berbe" kiselog testa....
10. april
Kako da lako oblikujemo pogaču?Dobra je vest, da ne morate da osvojite Oskara za specijalne efekte u oblikovanju pogače, jer ima nekoliko veoma efektnih načina da oblikujete pogaču.
Pogaču možete oblikovati uz pomoć okrugle posude....
09. feb.
Kako da čuvamo testo?Nakon odmrzavanja testa koristi se kao najobičnije sveže testo. Čuva se u zamrzivaču oko pola godine.
Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru....
22. april
Univerzalno testo za kiflice i pogačeOvakvo univerzalno testo možete iskoristiti za pogaču ili za vaše omiljene kiflice....
16. januar
Univerzalno testo za mekike i pogačePostepeno umesiti testo, koje treba da bude glatko, elastično i malo lepljivo. Možete ga čuvati najviše nedelju dana u frižideru, u kesi.
Od ovako pripremljenog testa možete napraviti mekike, pogaču ili koru za picu....
20. maj
Pogača Lepo cvećeOd sastojaka zamesimo testo, podelimo ga na tri lopte različite veličine.
Najveću razvijemo oklagijom i sečemo krugove - tri komada, ivicama velikog tanjira. Namažemo ih maslacem i ređamo jedan na drugi....
26. januar
Pogača lepo ProlećeOvo testo za pogače je dovoljno za pogaču prečnika 28 cm.
Oblikuje se po želji, u sredinu modula se stavlja izmrvljeni sir....
29. april
1
Testo za pice, mekike, penjurlije, kiflice, pogačeOstavite da toplo mesto da naraste.
Od ovog testa možete napraviti pice, mekike, pogaču, penjurliju, kiflice, a takođe ga možete premazati uljem, staviti u najlonsku kesu i čuvati 3-4 dana u frižideru....
19. maj
Kako da napravite lisnato testo?Izbegavajte da peciva oblikujete rukama, za oblikovanje koristite oštar nož....
23. sep.
Kako da napravimo kuvano testoTesto možete da pržite i da pečete.
Od kuvanog testa se najčešće pripremaju ekleri, tulumbe i različita peciva....
12. avgust
Da napravimo testo za hlebSvako ko je probao domaće pripremljenu pogaču, zna o kakvom se ukusu govori. Naravno, u našoj opterećenoj svakodnevici, teško da možemo da sebi dozvolimo luksuz da mesimo testo svaki dan....
09. jun
Medenjaci za pogaču za bebuMešajte da dobijete homogenu smesu.
Zatim se dodaju ostali proizvodi. Umesiti testo koje se ne lepi za prste.
Medeno testo se razvije u koru i pomoću kalupa se iseku okrugli medenjaci....
16. mart
Kako se pravi testo za keks?Kako bi se sprečilo da mak ili neka druga vrsta posipanja spadne s površine testa, testo se premazuje jajetom i pomoću male oklagije semenke se lagano utiskaju u testo....
22. sep.
Testo za fokačuOno mora da udvostruči svoju zapreminu.
Tepsiju dimenzija 23x23 cm obložite papirom za pečenje, sipajte testo i raširite ga rukom. Ponovo pokrijte krpom i ostavite ga da nadođe na 30-40 minuta....
11. feb.
Testo za krofneČim prestane da se lepi po prstima, znači da je gotovo. Pokrijte ga i ostavite da nadođe na toplom dok se ne udvostruči.
Gotov testo za krofne se razvlači na koru debljine 1 cm i čašom se seku krugovi u njemu....
10. avgust
Testo za dekoracijuOd navedenih sastojaka zamesite testo. Bude dosta tvrdo, što ne treba da vas plaši.
Ako je mekano, dodajte još brašna. Razvucite na koru, od nje isecite krugove....
06. sep.