Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Umesite testo i ostavite ga na hladnom na otprilike 30 minuta. Ohlađeno testo podelite na male tople, pospite ih s malo brašna i pritisnite ih tako da mogu da prođu kroz mašinicu za testeninu....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Univerzalno testo za pogačuUniverzalno testo za pogaču
22. jun
Počnite da mesite dok ne dobijete mekano testo, koje se ne lepi, a zatim od njega napravite loptu....
Testo za ukusnu pogaču od tipskog brašnaTesto za ukusnu pogaču od tipskog brašna
17. dec.
Zamesite lepo srednje tvrdo testo. Ostavite na toplom da nadođe, oblikovanje može biti na mnogo načina, loptice ili pletenice. Kad nadođe namažite umućenim žumancem, vodom i nekoliko kapljica ulja....
Testo za ukrašenu pogačuTesto za ukrašenu pogaču
04. januar
Još jedna i brža opcija uključimo rernu na 50 stepeni, kada se zagreje isključimo i stavimo testo za pogašu pokriveno da naraste. Za 15-ak minuta slavska pogača je spremna za oblikovanje....
Domaće univerzalno testo za pogače i mekikeDomaće univerzalno testo za pogače i mekike
13. mart
Zamesite testo i ostavite 20-30 minuta da naraste....
Testo za pogaču, mešeno u mini pekariTesto za pogaču, mešeno u mini pekari
12. maj
Namažite posudu uljem i stavite testo, pokrijte ga najlon kesom i ostavite da nadođe ako ćete raditi odmah, a možete ga staviti u frižider i oblikovati pogaču sledećeg dana....
Kako da napravimo kiselo testo za hlebKako da napravimo kiselo testo za hleb
10. april
Kiselo testo je gotovo za 3-4 dana. Ovaj put nije neophodno da odvojite testo za sledeće mešenje - vaš hleb će poslužiti kao početak sledeće "berbe" kiselog testa....
Kako da lako oblikujemo pogaču?Kako da lako oblikujemo pogaču?
09. feb.
Dobra je vest, da ne morate da osvojite Oskara za specijalne efekte u oblikovanju pogače, jer ima nekoliko veoma efektnih načina da oblikujete pogaču. Pogaču možete oblikovati uz pomoć okrugle posude....
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Nakon odmrzavanja testa koristi se kao najobičnije sveže testo. Čuva se u zamrzivaču oko pola godine. Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru....
Univerzalno testo za kiflice i pogačeUniverzalno testo za kiflice i pogače
16. januar
Ovakvo univerzalno testo možete iskoristiti za pogaču ili za vaše omiljene kiflice....
Univerzalno testo za mekike i pogačeUniverzalno testo za mekike i pogače
20. maj
Postepeno umesiti testo, koje treba da bude glatko, elastično i malo lepljivo. Možete ga čuvati najviše nedelju dana u frižideru, u kesi. Od ovako pripremljenog testa možete napraviti mekike, pogaču ili koru za picu....
Kako da pripremite idealno testo za američku pitu?Kako da pripremite idealno testo za američku pitu?
12. jun
tačnim receptom za testo za tu pitu....
Pogača Lepo cvećePogača Lepo cveće
26. januar
Od sastojaka zamesimo testo, podelimo ga na tri lopte različite veličine. Najveću razvijemo oklagijom i sečemo krugove - tri komada, ivicama velikog tanjira. Namažemo ih maslacem i ređamo jedan na drugi....
Pogača lepo ProlećePogača lepo Proleće
29. april
1
Ovo testo za pogače je dovoljno za pogaču prečnika 28 cm. Oblikuje se po želji, u sredinu modula se stavlja izmrvljeni sir....
Testo za pice, mekike, penjurlije, kiflice, pogačeTesto za pice, mekike, penjurlije, kiflice, pogače
19. maj
Ostavite da toplo mesto da naraste. Od ovog testa možete napraviti pice, mekike, pogaču, penjurliju, kiflice, a takođe ga možete premazati uljem, staviti u najlonsku kesu i čuvati 3-4 dana u frižideru....
Kako da napravite lisnato testo?Kako da napravite lisnato testo?
23. sep.
Izbegavajte da peciva oblikujete rukama, za oblikovanje koristite oštar nož....
Kako da napravimo kuvano testoKako da napravimo kuvano testo
12. avgust
Testo možete da pržite i da pečete. Od kuvanog testa se najčešće pripremaju ekleri, tulumbe i različita peciva....
Da napravimo testo za hlebDa napravimo testo za hleb
09. jun
Svako ko je probao domaće pripremljenu pogaču, zna o kakvom se ukusu govori. Naravno, u našoj opterećenoj svakodnevici, teško da možemo da sebi dozvolimo luksuz da mesimo testo svaki dan....
Medenjaci za pogaču za bebuMedenjaci za pogaču za bebu
16. mart
Mešajte da dobijete homogenu smesu. Zatim se dodaju ostali proizvodi. Umesiti testo koje se ne lepi za prste. Medeno testo se razvije u koru i pomoću kalupa se iseku okrugli medenjaci....
Kako se pravi testo za keks?Kako se pravi testo za keks?
22. sep.
Kako bi se sprečilo da mak ili neka druga vrsta posipanja spadne s površine testa, testo se premazuje jajetom i pomoću male oklagije semenke se lagano utiskaju u testo....
Testo za fokačuTesto za fokaču
11. feb.
Ono mora da udvostruči svoju zapreminu. Tepsiju dimenzija 23x23 cm obložite papirom za pečenje, sipajte testo i raširite ga rukom. Ponovo pokrijte krpom i ostavite ga da nadođe na 30-40 minuta....
Testo za krofneTesto za krofne
10. avgust
Čim prestane da se lepi po prstima, znači da je gotovo. Pokrijte ga i ostavite da nadođe na toplom dok se ne udvostruči. Gotov testo za krofne se razvlači na koru debljine 1 cm i čašom se seku krugovi u njemu....
Testo za dekoracijuTesto za dekoraciju
06. sep.
Od navedenih sastojaka zamesite testo. Bude dosta tvrdo, što ne treba da vas plaši. Ako je mekano, dodajte još brašna. Razvucite na koru, od nje isecite krugove....