Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da odaberemo kačkavaljKako da odaberemo kačkavalj
27. dec.
Savetujemo vam da isprobavate razne marke, kada tražite kvalitetan kačkavalj. A kada nađete najbolji proizvod za vas, mirno možete da pripremate pohovani kačkavalj, kačkavalj u rerni ili zalogaje od kačkavalja....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?Kako da odaberemo kvalitetan hleb?
24. april
Kada želite da odaberete kvalitetan hleb, važno je prvo videti šta je napisano na njegovoj etiketi, jer čak i ako želite da dobijete crni hleb, može se ispostaviti da je napravljen od brašna tipa 500, a zatim veštački obojen...
Da li je kačkavalj koristan?Da li je kačkavalj koristan?
05. januar
A da podsetimo, sa 300 g sira možete pripremiti poslastice kao što su: - sendviči sa kačkavaljem; - Mafini sa kačkavaljem - palačinke sa kačkavaljem....
KačkavaljKačkavalj
01. jun
Kačkavalj u kulinarstvu Kačkavalj je jedan od omiljenih proizvoda dece i odraslih....
Kačkavalj sa roštiljaKačkavalj sa roštilja
22. jul
Kačkavalj isecite na komade debljine oko 1 cm i stavite ga u zamrzivač na sat vremena. Napravite smesu od ulja, bibera i oli, belog bibera i karija....
Kačkavalj na sačuKačkavalj na saču
12. feb.
Stavljamo ih na rastojanju u sač da se zapeku sa obe strane. Kačkavalj se iseče na pločice debljine oko 2 centimetra. Svaka pločica se nakvasi vodom i uvalja se u brašno....
Vazdušasti kačkavalj u rerniVazdušasti kačkavalj u rerni
29. sep.
Kačkavalj narendajte na krupno. Sve promešajte i od dobivene vazdušaste smese sipajte malo u pleh, u kome ste prethodno zagrejali ulje. Pecite u jakoj rerni veoma kratko....
Najukusniji kačkavalj u rerniNajukusniji kačkavalj u rerni
13. mart
Sitno izrendajte kačkavalj, pomešajte sa vurdom i sirom. U odgovarajucu posudu umutite jaja, dodajte brašno, mleko i smesu od kačkavalja, vurde i sira. Začinite biberom /nije potrebno dodavati so/....
Pohovani kačkavalj u rerniPohovani kačkavalj u rerni
27. april
U posudu izrendamo kačkavalj, dodajemo umućena jaja, mleko, prašak za pecivo, so i biber i promešamo. Sipamo u pleh i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni sve dok ne bude gotovo....
Pohovani kačkavalj u koriPohovani kačkavalj u kori
01. sep.
Kačkavalj sečemo na ploče, veličine po želji. Kore za pitu sečemo na dva dela. Svako parče kačkavalja upakujemo u koru /po želji može i u dve kore/. Potapamo u umućena jaja i pržimo 3-4 minuta u ugrejanom ulju....
Brz kačkavalj u rerniBrz kačkavalj u rerni
17. avgust
Ostavite kačkavalj u rerni da se malo ohladi i isecite na porcije. Brz kačkavalj u rerni je gotov!...
Omiljeni kačkavalj u rerniOmiljeni kačkavalj u rerni
14. maj
Smesa je blago tečna, ali to ne treba da vas brine. Stavite ukusni kačkavalj da se peče u potpuno zagrejanu rernu na 190 stepeni i pecite oko 30 minuta do prijatne boje....
Pohovan kačkavalj u delongijuPohovan kačkavalj u delongiju
23. feb.
Čak mogu da kažem da je sledećeg dana ovaj pohovani kačkavalj još ukusniji....
Kačkavalj i sir iz rerneKačkavalj i sir iz rerne
27. feb.
U drugoj posudi rendamo kačkavalj i sir. U namažanom plehu sa uljem i prezlom sipamo dve smese, posipamo prezlom. Pečemo oko 30-40 minuta....
Pohovani kačkavalj u teflonskom tiganjuPohovani kačkavalj u teflonskom tiganju
12. jun
Ovo meze poslužite toplo, kako bi bilo rastegljivo i mekano iznutra dok ga jedete. Prijatno! Pohovani kačkavlaj u teflnskom tiganju je neverovatan....
Pohovani kačkavalj u obliku srcaPohovani kačkavalj u obliku srca
01. april
Kačkavalj isečemo u obiku srca i ostavljamo u zamrzivaču na pola sata. Smoki sameljemo sitno u blenderu. Jaje umutimo i u njega potapamo kačkavalj, posle u grickalice....
Kačkavalj u rerni sa koprivomKačkavalj u rerni sa koprivom
13. avgust
Izvadite jelo iz rerne, dobro je da se ohladi pa da se seče, ali možete ga seći i dok je još toplo. Kačkavalj u rerni sa koprivom je spreman....
Pohovani kačkavalj u turskim koramaPohovani kačkavalj u turskim korama
14. maj
Pohovani kačkavalj u turskim korama je gotov....
Pohovani kačkavalj u restoranskom stiluPohovani kačkavalj u restoranskom stilu
23. april
Ovo je vrlo jednostavan i odličan recept za pohovani kačkavalj koji sam smislio. Najvažnije pravilo koje morate da poštujete je da kačkavalj pre prženja uvek bude čvrst....
Pohovani kačkavalj u lisnatom testuPohovani kačkavalj u lisnatom testu
25. mart
Isecite ga tako da možete svaki komad kačkavalja čvrsto umotati u testo, a da ga ne napravite u više slojeva, tako da ostane fino, ali i dobro zatvoreno....
Pohovani kačkavalj sa šunkomPohovani kačkavalj sa šunkom
22. avgust
Kako bi kačkavalj ostao čvrst tokom prženja, stavite ga oko 30 minuta u komoru frižidera. Nasecite kačkavalj i šunku na jednake komade, po vašoj želji....
Pečeni kačkavalj iz rernePečeni kačkavalj iz rerne
24. maj
U tepsiju prvo stavite maslac da se otopi, pa zatim dodajte smesu sa kačkavaljem. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni dok ne bude gotovo. Kačkavalj je gotov kada uhvati braonkasto-zlatnu koricu....