Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da odaberemo kačkavaljSavetujemo vam da isprobavate razne marke, kada tražite kvalitetan kačkavalj.
A kada nađete najbolji proizvod za vas, mirno možete da pripremate pohovani kačkavalj, kačkavalj u rerni ili zalogaje od kačkavalja....
27. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da odaberemo kvalitetan hleb?Kada želite da odaberete kvalitetan hleb, važno je prvo videti šta je napisano na njegovoj etiketi, jer čak i ako želite da dobijete crni hleb, može se ispostaviti da je napravljen od brašna tipa 500, a zatim veštački obojen...
24. april
Da li je kačkavalj koristan?A da podsetimo, sa 300 g sira možete pripremiti poslastice kao što su:
- sendviči sa kačkavaljem;
- Mafini sa kačkavaljem
- palačinke sa kačkavaljem....
05. januar
KačkavaljKačkavalj u kulinarstvu
Kačkavalj je jedan od omiljenih proizvoda dece i odraslih....
01. jun
Kačkavalj sa roštiljaKačkavalj isecite na komade debljine oko 1 cm i stavite ga u zamrzivač na sat vremena. Napravite smesu od ulja, bibera i oli, belog bibera i karija....
22. jul
Kačkavalj na sačuStavljamo ih na rastojanju u sač da se zapeku sa obe strane.
Kačkavalj se iseče na pločice debljine oko 2 centimetra.
Svaka pločica se nakvasi vodom i uvalja se u brašno....
12. feb.
Vazdušasti kačkavalj u rerniKačkavalj narendajte na krupno. Sve promešajte i od dobivene vazdušaste smese sipajte malo u pleh, u kome ste prethodno zagrejali ulje.
Pecite u jakoj rerni veoma kratko....
29. sep.
Najukusniji kačkavalj u rerniSitno izrendajte kačkavalj, pomešajte sa vurdom i sirom.
U odgovarajucu posudu umutite jaja, dodajte brašno, mleko i smesu od kačkavalja, vurde i sira. Začinite biberom /nije potrebno dodavati so/....
13. mart
Pohovani kačkavalj u rerniU posudu izrendamo kačkavalj, dodajemo umućena jaja, mleko, prašak za pecivo, so i biber i promešamo.
Sipamo u pleh i pečemo u prethodno ugrejanoj rerni sve dok ne bude gotovo....
27. april
Pohovani kačkavalj u koriKačkavalj sečemo na ploče, veličine po želji.
Kore za pitu sečemo na dva dela. Svako parče kačkavalja upakujemo u koru /po želji može i u dve kore/.
Potapamo u umućena jaja i pržimo 3-4 minuta u ugrejanom ulju....
01. sep.
Brz kačkavalj u rerniOstavite kačkavalj u rerni da se malo ohladi i isecite na porcije.
Brz kačkavalj u rerni je gotov!...
17. avgust
Omiljeni kačkavalj u rerniSmesa je blago tečna, ali to ne treba da vas brine.
Stavite ukusni kačkavalj da se peče u potpuno zagrejanu rernu na 190 stepeni i pecite oko 30 minuta do prijatne boje....
14. maj
Pohovan kačkavalj u delongijuČak mogu da kažem da je sledećeg dana ovaj pohovani kačkavalj još ukusniji....
23. feb.
Kačkavalj i sir iz rerneU drugoj posudi rendamo kačkavalj i sir.
U namažanom plehu sa uljem i prezlom sipamo dve smese, posipamo prezlom.
Pečemo oko 30-40 minuta....
27. feb.
Pohovani kačkavalj u teflonskom tiganjuOvo meze poslužite toplo, kako bi bilo rastegljivo i mekano iznutra dok ga jedete.
Prijatno! Pohovani kačkavlaj u teflnskom tiganju je neverovatan....
12. jun
Pohovani kačkavalj u obliku srcaKačkavalj isečemo u obiku srca i ostavljamo u zamrzivaču na pola sata.
Smoki sameljemo sitno u blenderu.
Jaje umutimo i u njega potapamo kačkavalj, posle u grickalice....
01. april
Kačkavalj u rerni sa koprivomIzvadite jelo iz rerne, dobro je da se ohladi pa da se seče, ali možete ga seći i dok je još toplo.
Kačkavalj u rerni sa koprivom je spreman....
13. avgust
Pohovani kačkavalj u restoranskom stiluOvo je vrlo jednostavan i odličan recept za pohovani kačkavalj koji sam smislio. Najvažnije pravilo koje morate da poštujete je da kačkavalj pre prženja uvek bude čvrst....
23. april
Pohovani kačkavalj u lisnatom testuIsecite ga tako da možete svaki komad kačkavalja čvrsto umotati u testo, a da ga ne napravite u više slojeva, tako da ostane fino, ali i dobro zatvoreno....
25. mart
Pohovani kačkavalj sa šunkomKako bi kačkavalj ostao čvrst tokom prženja, stavite ga oko 30 minuta u komoru frižidera.
Nasecite kačkavalj i šunku na jednake komade, po vašoj želji....
22. avgust
Pečeni kačkavalj iz rerneU tepsiju prvo stavite maslac da se otopi, pa zatim dodajte smesu sa kačkavaljem.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180-200 stepeni dok ne bude gotovo. Kačkavalj je gotov kada uhvati braonkasto-zlatnu koricu....
24. maj