Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da osušimo jabuke za zimu?Kako da osušimo jabuke za zimu?
23. april
Da biste osušili jabuke za zimu potrebno vam je zdravo voće. Opere se pod mlazom tekuće vode i suši se na debeloj krpi. Na tepsiju se postavlja papir ili novine....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Domaći sir od kravljeg mleka je toliko ukusan da ćete već želeti uvek sami da ga pravite. Za sir koristim domaće kravlje mleko....
Smrznite paprike za zimuSmrznite paprike za zimu
30. januar
Ako planirate da paprike pohujete nakon odmrzavanja, nemojte uklanjati drške. Paprike možete prepoloviti ako ih tako lakše kuvate. Paprike dobro osušite pre nego što ih stavite u zamrzivač....
Kako da sačuvamo tikvice za zimuKako da sačuvamo tikvice za zimu
17. jul
Prvo treba da ih operemo i dobro osušimo. Nakon toga se iseku na veće krugove i sačuva se kora na krajevima....
Kako da sačuvamo grašak za zimuKako da sačuvamo grašak za zimu
21. sep.
Postupak se ponavlja dok se grašak u potpunosti ne osuši, a za to je potrebno oko nedelju dana (u zavisnosti od klimatskih uslova). Zatim ga možete čuvati u papirnim kseicama na suvom mestu....
Osušite šljive za zimuOsušite šljive za zimu
18. sep.
Takođe, treba da budete sigurni da je kožica šljive u potpunosti čista, jer kada se osuši, teško će moći da se opere i očisti od nakupljene prljavštine....
Osušite voće za zimuOsušite voće za zimu
18. sep.
Koštice od trešnje se ne čiste, a šljive možete osušiti i bez koštica....
Kako da osušimo slinavke?Kako da osušimo slinavke?
10. mart
Nadamo se da vam je naš članak bio koristan i da ćete moći da osušite slinavke kod kuće....
Kako da osušimo bosiljakKako da osušimo bosiljak
03. dec.
Ukoliko vam je dosadno da čekate danima dok se bosiljak ne osuši, listove osušite u rerni na četrdeset stepeni, ali ne više od pola sata. Nakon toga listovi se hlade i stavljaju se u platnene kesice ili gazu....
Kako da osušimo breskveKako da osušimo breskve
03. mart
Ako vam se ne čeka, s obzirom da proces sušenja može oduzeti više od 10 dana, breskve možete osušiti u rerni. Za tu namenu operite i isecite breskve i stavite ih u tepsiju....
Kako da osušimo mirođiju?Kako da osušimo mirođiju?
22. sep.
Možete sušiti mirođiju u stručkovima ili da je isečete i na taj način da je osušite....
Kako da osušimo jujubuKako da osušimo jujubu
25. feb.
U dehidratoru voću treba 24 sata da se potpuno osuši. Čuvajte suvo voće u kesama na sobnoj temperaturi. Rok trajanja im je jedna godina....
Kako da osušimo šljiveKako da osušimo šljive
12. feb.
Ako vam se ne suši u šporetu, šljive možete osušiti na suncu. Voće poređajte na papir, stavite na sunčano i čisto mesto. Potrebno je 8-10 dana da se šljive potpuno osuše....
Kako da osušimo smokveKako da osušimo smokve
22. januar
Ako želite da osušite smokve, isečene na dva dela, sačekajte da se ohlade malo u frižideru, da biste ih isekli. Kada su meke i tople, nože teško prolazi kroz njih zato što su lepljive....
Kako da zamrznete paprike za zimu?Kako da zamrznete paprike za zimu?
12. jul
Neke domaćice vole da zamrzavaju cele paprike, od kojih pripremaju punjene paprike tokom zime. Ovde, međutim, neće biti reč o njima, već ćemo govoriti o zamrzavanju komadića paprike za zimu....
Tri ukusne ideje za konzervisanje paprika za zimuTri ukusne ideje za konzervisanje paprika za zimu
20. mart
Evo zašto ćemo vam ovde predložiti 3 ideje za konzerviranje paprika, koje možete probati: Konzervirane pečene crvene paprike Potrebni sastojci: 10 kg pečenih i oguljenih paprika, 2 l sirćeta, 150 g soli, 400 ml ulja...
Da sačuvamo grožđe za zimuDa sačuvamo grožđe za zimu
25. maj
Pre nego što poređate grožđe, treba da odvojite svako osušeno, gnilo ili nerazvijeno zrno. Odvojite uz pomoć makaza da se ne cedi sok na zdrava zrna....
Kako da konzerviramo paprikeKako da konzerviramo paprike
10. januar
Ako želite da napravite pečenu papriku za salatu u teglama, možete koristiti gornji recept za blanširanje paprika. Neophodno je da operete i očistite papriku, kada se malo osuši, ravnomerno je ispecite....
Kako da osušite urmeKako da osušite urme
15. dec.
Zatim ih ponovo osušite na laganoj vatri u rerni 30 minuta. U rerni Voće poređajte na papir za pečenje stavljen u pleh i osušite na 80-90 stepeni....
Da napravimo čeri paradajz za zimuDa napravimo čeri paradajz za zimu
17. mart
Čeri paradajz je izuzetno simpatičan i ukusan. Može da se uključi u svaki recept za salatu, supu i glavno jelo, kako svež, tako i spremljen po nekoj od metoda za čuvanje tokom zime. Karakterišu ga tipičan ukus i bogata...
Voće za zimuVoće za zimu
24. jul
Ne mogu da kažem da je ovo recept, ovo želim da podelim sa svim kuvarima koji su na ovom sajtu, da pokažem kako pripremam voće za zimu, najviše sitno voće, trešnje, maline, višnje, jagode, borovnice....
Karfiol za zimuKarfiol za zimu
02. feb.
Od sastojaka mokrih i suvih napravite tečnost za zalivanje, tako što ćete ih sve sjediniti u jednu posudu i dobro izmešati. Nalijte sa tečnost preko karfiola. Ostavite da odstoji....
Masline za zimuMasline za zimu
03. feb.
Drvenim čekicem za meso blago se udari da malo napukne. Svaku maslinu zasecite na tri mesta. Staviti u veću posudu i prelijte ključalom vodom, pa nakon toga hladnom. Vodu pomešati sa solju....