Bonapeti.rs»Članci»Kulinarski Saveti»Smrznite paprike za zimu

Smrznite paprike za zimu

Jana G.Jana G.
Početnik
1783
Zamrzavanje paprika
Fotografija: Genoveva

Smrznute paprike su veoma zgodne namirnice za svako jelo, jer se mogu dodati i jelima od povrća i mesa. Smrznute paprike takođe se mogu puniti.

Pogodne za zamrzavanje su velike crvene paprike pune strukture, ali možete izabrati i zelene. Imaju bogatiji ukus i duže zadržavaju svoje ukusne kvalitete. Koristite zdrave paprike za zamrzavanje.

Dobro ih operite, odsecite im stabljike i uklonite semenke. Ako planirate da paprike pohujete nakon odmrzavanja, nemojte uklanjati drške. Paprike možete prepoloviti ako ih tako lakše kuvate.

Paprike dobro osušite pre nego što ih stavite u zamrzivač. Višak vlage smanjuje ukus paprike kada je zamrznuta. Koristite plastični poslužavnik koji se neće lepiti za zidove zamrzivača.

Pokrijte poslužavnik velikim komadom pamučne tkanine. Poređajte paprike. Odozgo pokriti pamučnom krpom da između paprika ne ostane vazduh.

Zamrznite u zamrzivaču dok povrće ne očvrsne. U tu svrhu, možda ćete morati da sačekate dva dana. Zatim izvadite paprike iz zamrzivača i podelite ih u pakete. Čvrsto ih zatvorite da ne propuštaju vazduh.

Ako kesa ima rupe ili nije dobro zatvorena, paprike će se osušiti i izgubiti ukus i vitamine. Paprike rasporedite u kese tako da jedno pakovanje bude dovoljno za jedno kuvanje. Povrće koje je jednom odmrznuto nije dozvoljeno zamrznuti ponovo.

Kada odlučite da koristite smrznute paprike, izvadite ih iz kese, stavite u cediljku i stavite pod hladnu vodu na nekoliko sekundi. Tako će se paprike malo zagrejati i lako će se seći.

Ne odmrzavajte paprike do kraja, jer će se pretvoriti u pire i nećete moći da ih isečete ili napunite. Ako imate smrznute paprike isečene na sitne komade, možete ih dodati direktno u jela ili supe bez pranja.

Ako imate smrznute paprike pri ruci, obavezno isprobajte naše recepte za:

- punjene paprike;

- ili pohovane paprike;

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest