Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da ukus kafe učinimo dugačijim?Kako da ukus kafe učinimo dugačijim?
27. mart
Oni ne razumeju da postoje različiti sastojci koji mogu ne samo poboljšati ukus ovog napitka, već i stvoriti potpuno različita zadovoljstva....
Kako da smanjimo svekodnevnu konzumaciju kafe?Kako da smanjimo svekodnevnu konzumaciju kafe?
08. dec.
Možda najpopularniji napitak na svetu je kafa. Milioni ljudi započinju svoj dan šoljom aromatične kafe. Okrepljujući napitak sastavni je deo njihove svakodnevice. Sa tačke gledišta medicine, kafa ima kako svoje pozitivne...
Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?
25. jul
Mmmmmmmmm. Kafa! Otkako je Satori Kato, japanski naučnik koji živi u Čikagu, došao na ideju da napravi instant kafu 1901. godine, zrna domaće pečene kafe su odjednom zastarela. Hvala Bogu, ovde je nova generacija koja...
Neodoljivi aranćini - ukus ItalijeNeodoljivi aranćini - ukus Italije
30. mart
Pirinač se ostavlja da se ohladi. Mocarela se seče na kocke. Od pirinča se oblikuju loptice, a preko njih se dodaje mocarela. U odvojenim posudicama se pripremaju jaja, brašno i prezle....
Zrno kafeZrno kafe
20. mart
Na pari otopiti čokoladu i ulje i premazati kolačiće, paziti da ostane šara da se vidi....
Različiti mafini za svačiji ukusRazličiti mafini za svačiji ukus
22. nov.
Ovi mafini za svačiji ukus savršeni su za zabavu i svaku priliku....
Duge pitice - ukus iz davninaDuge pitice - ukus iz davnina
26. sep.
Duge pitice - ukus iz davnina, preporučujem sa ajranom....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kolač od kafeKolač od kafe
22. maj
Drvrnim štapićem proverite da li je gotovo. Kad se ohladi u plehu, prebacite ga u odgovarajući poslužavnik. Prelijte sirupom od konjaka i vode, a kad upije sirup, pospite rendanom belom čokoladom....
Liker od kafeLiker od kafe
21. maj
Ostavljamo da vri 1 minut i dok je još topao ga sipamo u teglu. Ostavljamo da odstoji 5 dana. Posle procedimo i sipamo gotov napitak u flašu....
Zašto krastavci imaju gorak ukusZašto krastavci imaju gorak ukus
27. sep.
Poznato je svima da je krastavac povrće, koje sadrži mnogo vode. Veoma je korisno povrće, ukusno i osvežavajuće, pogotovo tokom leta. Međutim, da bi krastavci bili sočni i ukusni, potrebno im je posvetiti pažnje. Posebna...
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da kuvate makaroneKako da kuvate makarone
05. sep.
Jedan od razloga da pripremite makarone je to što samo za 15 minuta možete da napravite večeru. Ako želite da budete zadovoljni pripremom i unosom testenina, naš savet je da uvek kupujete one visokog kvaliteta. Da, oni...
Kako da osušimo breskveKako da osušimo breskve
03. mart
Ukoliko volite breskve, možete ih konzervirati na najrazličitije načine - kao slatko, kompote ili marmelade. Ali kao najukusnije se dobijaju sušene breskve. One mogu da se posluže kao samostalni desert i mogu da...
Kako da dimite lososKako da dimite losos
24. januar
Domaći dimljeni losos možete napraviti i bez aparata za dimljenje. To jeste najlakši način, ali gotovo niko nema ovaj uređaj kod kuće. U kućnim uslovima ne biste ga često koristili, pa je i to razlog zašto ga mnogi nemaju...
Kako da spremite školjkeKako da spremite školjke
28. sep.
Kako biste uživali u ukusu školjki, treba da znate se kuvaju samo školjke koje su dobro zatvorene i koje nemaju nikakva oštećenja po sebi. Nakon termičke obrade treba da se otvore jer u suprotnom bi trebalo da se odmah...
Kako da začinite šnicleKako da začinite šnicle
28. sep.
Zajedno sa ćevapima i ćuftama, šnicle spadaju u najrasprostranjenije jelo od mesa na Balkanu. One se nalaze u jelovnicima širom sveta, a razlikuju se samo po načinu spremanja. Svako zna da koliko god da je ...
Kako da spremite vrganjeKako da spremite vrganje
25. sep.
Vrganji spadaju u jedne od najukusnijih pečuraka. Kako poznavaoci tvrde, one su na drugom mestu po ukusu i aromi nakon neprevaziđene vrste - tartufa. Vrganji iziskuju specijalnu pripremu, kako bi se njihova aroma osetila...
Kako da alkalizujete teloKako da alkalizujete telo
19. jun
pH predstavlja pokazatelj odnosa među pozitivno naelektrisanih (kiselih) jona i negativno naelekrisanih (alkalnih) jona. Normalno je da zdrav ljudski organizam ima neutralnu pH vrednost, tj. da ona bude 7. Vrednost ispod...