Bonapeti.rs»Saveti»Kako da ukus kafe učinimo dugačijim?

Kako da ukus kafe učinimo dugačijim?

HrisNHrisN
Šegrt
37
Kako da ukus kafe učinimo dugačijim?

Većina ljudi tradicionalno dodaje samo šećer i mleko u šolju kafe. Oni ne razumeju da postoje različiti sastojci koji mogu ne samo poboljšati ukus ovog napitka, već i stvoriti potpuno različita zadovoljstva.

Aditivi poput pavlake, voća, kao i čokolade, začina, orašastih plodova, sirupa mogu se dodati u kafu.

Kao što znate, šećer smanjuje tvrdoću vode, a takođe smanjuje i gorčinu same kafe.

I ne zaboravite - uz ovaj napitak treba služiti pravi smeđi šećer, koji je, kako su naučnici otkrili, mnogo korisniji od belog.

Dodaci na mlečnoj bazi pogodni su za one koji žele da osete mekši i nežniji ukus kafe.

Koristite prirodno mleko, koje napitku treba dodavati samo u vrelom ili toplom obliku.

Većina nas voli da jede čokoladu, ali dodavanje čokolade u šolju kafe takođe je dobra opcija.

Pojačana aroma kafe će se pojaviti ako se doda sirup ili karamel.

Orašasti plodovi, koji mogu biti bademi, indijski orah ili orah, moraju se usitniti gotovo u prah, pretvarajući ih tako u začine koji mogu dati kafi prijatan ukus, iako specifični, i da na taj način naglase aromu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
Ukupno glasalo: 1
50
40
31
20
10
Oceni:

Komentari

Pošalji