Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Da popravimo kiselo vinoJedna od stvari u kojoj su ljudi sa naših prostora najbolji, je proizvodnja domaćeg alkohola. Na ovim prostorima su ljudi žestoko protiv zabrane kazana za pečenje rakije. Pomenuti do danas funkcionišu i ne dozvoljavaju...
30. dec.
Kako napraviti domaći majonezKao i kod raznih drugih namirnica, tako je i sa majonezom, najbolji i najukusniji je domaći....
29. april
Majonez sa začinimaServirajte majonez sa začinima sa domaćim brusketima ili na prepečenom hlepčiću....
10. mart
Majonez sa paprikomUbacujemo ručni mikser i počinjemo da pasiramo od dna tegle, veoma laganim i kružnim izvlačenjem na gore. Nakon oko 15 sekundi domaći majonez je gotov!...
15. avgust
Majonez od limunaNe smanjujte brzinu mešanja i počnite da sipate ulje, u tankom mlazu. Mešajte dok ne dobijete gustu smesu. Ohladite i servirajte kao garnirung različitim vrstama mesa....
21. nov.
Majonez od avokadaOljuštimo avokado i sklonimo košticu. Stavljamo ga u blender.
Sečemo tikvicu na krupn i dodajemo u avokado.
Isto radimo i sa oljuštenim čenovima belog luka.
Iscedimo sok od limuna i uključujemo blender, dok se sve...
20. dec.
Da li je majonez koristan?Pogledajte takođe:
- Kako popraviti zgrudvani majonez;
- Kako prepoznati kvalitetan majonez;
- Kako napraviti majonez od mleka....
18. maj
Domaći majonez sa senfomPosle počinjemo da pomeramo gore-dole i dodajemo polako preostalo ulje.
Neka vam je ukusno sa mojim domaćim majonezom sa senfom.
Ovaj majonez je idealan za krompir salatu....
10. nov.
Keto majonez od avokadaNa kraju narendajte beli luk i umešajte u domaći majonez.
Keto majonez od avokada je spreman....
01. sep.
Majonez od sitnog siraGotov majonez začinite solju, alevom paprikom i sitno seckanim peršunom.
Domaći majonez od sitnog sira možete da poslužite kao namaz za hleb ili kao predjelo....
14. dec.
Majonez sa svežim mlekomZa nekoliko sekundi majonez je gotov.
Čuva se u frižideru do 5 dana.
Lagan, brz i veoma ukusan majonez sa svežim mlekom....
11. nov.
Majonez sa prepeličijim jajimaMoj majonez je žut, jer su jaja samo od domaće gajenih prepelica....
22. maj
Vegan majonez od avokadaIspasirajte do homogene smese ovaj vegan majonez.
Nemojte da zaustavljate blender i u tankom mlazu dodajte ulje dok ne dobijete gusti majonez....
08. jul
Majonez od lanenog brašnaPosni majonez je pogodan za svakakve salate i mesne specijalitete....
13. jul
Domaći majonez od sojeMajonez je gotov, spremanje mu se ne razlikuje od spremanja običnog majoneza. Razlika je samo u sojinim sastojicma koji mu daju azijski ukus....
11. nov.
Majonez sa belim lukomNa kraju domutite majonez sa sokom od limuna.
Čuvajte u teglici u frižideru do 3 dana....
06. okt.
Domaći majonez sa šafranomAko je u vlaknima potrebno je da odstoji u mleku oko 20 minuta. Moj recept je sa šafranom iz sopstvene proizvodnje.
U posudu za pasiranje razbijte dva jajeta i dodajte ulje. Očistite i isecite beli luk na komade....
27. dec.
Mlečni majonez sa senfomMajonez možete da koristite kako za direktnu konzumaciju tako i za pravljenje salata, dresinga i sosova....
21. dec.
Majonez sa maslinovim uljemDobijate odličan majonez koji možete koristiti za soseve i dresinge, predivan je i za direktno konzumiranje....
14. dec.
Majonez sa lanenim semenomPrelivamo samleveno laneno seme vrelom vodom.
Dodajemo sok od limuna, šećer i senf. Sve to pasiramo.
Dodajemo so i ulje, pasiramo ponovo dok se ne dobije homogena smesa.
Ukrašavamo po želji....
30. sep.
Zašto se majonez preseče?Popravlja se brzo i sigurno tako što se u posebnu posudu stavi novo žumance, koje se dobro muti i umesto ulja se sipa kašičica po malo od presečenog majoneza....
19. maj