Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
03. feb.
Kako da spremimo brancina? Ribu Brancin možete spremiti celu ili isečenu na filete, da izaberete različite začine za ribu koji će dati unikatan ukus i aromu jelu....
Kako da spremimo pečenu bundevuKako da spremimo pečenu bundevu
27. feb.
Sve zavisi od načina kako se ona spremi. Kako bi bundeva bila ukusna i kako bi se u njoj sačuvale sve korisne materije, najbolje je da se ona ispeče u rerni. Postoji nekoliko načina za to....
Kako da spremimo dijetetsko meso?Kako da spremimo dijetetsko meso?
25. mart
način na koji možete da spremite meso je kuvanjem, kuvanjem na pari, na grilu ili u rerni; - Nezavisno koju od nabrojanih metoda za termičku obradu mesa izaberete, dobro je da birate zečeće pileće ili ćureće meso...
Kako da spremimo najukusniju ribuKako da spremimo najukusniju ribu
27. dec.
Različite vrste riba imaju različita hranljiva svojstva i iziskuju individualni pristup i način pripreme. Vrste ribe i kako da je spremimo Masna plava riba Živi i kreće se po površinskim slojevima vodenih tela....
Kako da spremite školjkeKako da spremite školjke
28. sep.
Jedan od najrasprostranjenijih načina za spremanje školjki je upravo mornarski način - one se dinstaju sa belim vinom, belim lukom i limunom. Kada spremite školjke, treba ih odmah konzumirati....
Kako da spremite vrganjeKako da spremite vrganje
25. sep.
Pre nego što spremite vrganje, operite ih u hladnoj vodi, zatim isecite donji deo drške, a krupnije pečurke isecite na komadiće....
Kako da spremite bukovaču?Kako da spremite bukovaču?
07. mart
Iz tog razloga uspešno poprima apsolutno sve sastojke i začine, koje dodajete jelu, pa samim tim se mogu spremiti i iskoristiti na razne načine u kulinarstvu....
Kako da spremite savršenu jagnjetinuKako da spremite savršenu jagnjetinu
20. feb.
Najvažnija karakteristika kod izbora jagnjetine je da nađete meso od mlade životinje i ako je moguće da bude ženskog pola. Najbolje je meso jagnjeta od 4 meseca (težine oko 20 kg). Ono je već počelo da se hrani travom i...
Kako da spremite ukusne pileće trticeKako da spremite ukusne pileće trtice
01. okt.
Mogu se spremiti na nekoliko načina: 1. Ražnjići sa trticama na roštilju - nanižite trtice na ražnjić i pecite na roštilju, a povremeno ih mažite marinadom. 2....
Pankreatitis - jednostavni načini za čišćenje pankreasaPankreatitis - jednostavni načini za čišćenje pankreasa
27. nov.
Pankreas je organ sa pomešanom sekrecijom, kalazi se u šupljini stomaka sa leve strane ispod želuca. Najčešće pankreas razvija upalne procese koji mogu biti i oštri i hronični. Kod upotrebe narodnih sredstava za lečenje...
Nedostatak proteina - kako da ga prepoznamo i sprečimoNedostatak proteina - kako da ga prepoznamo i sprečimo
26. jun
Prema nekima, proteini su mnogo težak sastojak i baš zbog toga je važno da se ograniči njegov unos. Ali, da li je to tako i koja je istina o proteinima? I tako, oni su nezamenljiva komponenta i osnovni su gradivni materijal...
Kako da ispržimo ćufte na zdrav način?Kako da ispržimo ćufte na zdrav način?
20. avgust
Pržene ćufte su pikantnije, nego spremljene na drugi način, što će reći da su uzbudljivije za receptore ukusa. Hrskava korica koja se dobija nakon prženja je nenormalno ukusna....
Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?
29. mart
Pored marinade, možete spremiti i razne soseve i prelive za ražnjiće. Predlažem vam jedan zanimljiv recept za ukusan preliv za sinjske ražnjiće....
Kako da na pravilan način skuvate heljduKako da na pravilan način skuvate heljdu
13. mart
- U zavisnosti od toga šta ćete spremiti sa heljdom, možete je oprati hladnom vodom. Tako će se zrna odvojiti i neće ispasti kao kaša....
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuKako da brzo i lako spremite pastrmku
22. sep.
Nije vam potrebno više od 30 - 40 minuta da spremite ribu na ovaj način. Riba će biti još mekša ako je pre pečenja stavite u posoljenu kipuću vodu oko 4 minuta....
Kako spremiti oktopoda?Kako spremiti oktopoda?
01. maj
Okotpod je pogodan za glavna jela ili za salate, može da se spremi pečen, kuvan, dinstan na maslacu ili mariniran....
Kako da na pravilan način merimo telesnu težinuKako da na pravilan način merimo telesnu težinu
12. mart
Ako ste od ljudi koji se stalno penju na vagu, ne bi li proverili težinu i sa nestrpljenjem očekujete da je cifra manja, to znači da već imate formiran negativan stav prema svojoj težini. Koje su glavne greške pri merenju...
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako spremiti patlidžan, a da ne bude gorak
03. feb.
Kako bismo počeli sa uklanjanjem gorčine patlidžana, prvo treba da ustanovimo koji su njegovi delovi korisni, a koji ne treba da budu deo procesa spremanja jela. Na primer, kožica patlidžana je u potpunosti pogodna za...
Tri načina da napravimo kifliceTri načina da napravimo kiflice
25. sep.
Mali mekani zalogaji su tradicija i za Uskrs kada spremamo milibrot kiflice sa nadevom od različitog domaćeg slatka....
Nekoliko načina da zavijete kifliceNekoliko načina da zavijete kiflice
23. mart
Tako ćete dobiti dva reda trouglova, što je još jedan lak način za sečenje i uvijanje. Šesti način su kiflice na rešetke....
Pet načina da skuvate krompirPet načina da skuvate krompir
04. mart
Krompir nije teško skuvati i najverovatnije to radite svaki put na isti način. Sledeći put probajte na drugi način, jer postoji nekoliko načina da se skuva krompir....
Šta da spremimo sa zelenom salatom?Šta da spremimo sa zelenom salatom?
02. sep.
Zelena salata je popularno lisnato povrće koje je veoma popularno na balkanskoj trpezi i po tradiciji jedemo je u sirovom stanju. Sveže zelene salate su osnovna komponenta klasičnih prolećnih i vaskršnjih salata. Koriste...