Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da spremimo brancina?Kako da spremimo brancina?
Ribu Brancin možete spremiti celu ili isečenu na filete, da izaberete različite začine za ribu koji će dati unikatan ukus i aromu jelu....
03. feb.
Kako da spremimo pečenu bundevuSve zavisi od načina kako se ona spremi. Kako bi bundeva bila ukusna i kako bi se u njoj sačuvale sve korisne materije, najbolje je da se ona ispeče u rerni. Postoji nekoliko načina za to....
27. feb.
Kako da spremimo dijetetsko meso?način na koji možete da spremite meso je kuvanjem, kuvanjem na pari, na grilu ili u rerni;
- Nezavisno koju od nabrojanih metoda za termičku obradu mesa izaberete, dobro je da birate zečeće pileće ili ćureće meso...
25. mart
Kako da spremimo najukusniju ribuRazličite vrste riba imaju različita hranljiva svojstva i iziskuju individualni pristup i način pripreme.
Vrste ribe i kako da je spremimo
Masna plava riba
Živi i kreće se po površinskim slojevima vodenih tela....
27. dec.
Kako da spremite školjkeJedan od najrasprostranjenijih načina za spremanje školjki je upravo mornarski način - one se dinstaju sa belim vinom, belim lukom i limunom. Kada spremite školjke, treba ih odmah konzumirati....
28. sep.
Kako da spremite vrganjePre nego što spremite vrganje, operite ih u hladnoj vodi, zatim isecite donji deo drške, a krupnije pečurke isecite na komadiće....
25. sep.
Kako da spremite bukovaču?Iz tog razloga uspešno poprima apsolutno sve sastojke i začine, koje dodajete jelu, pa samim tim se mogu spremiti i iskoristiti na razne načine u kulinarstvu....
07. mart
Kako da spremite savršenu jagnjetinuNajvažnija karakteristika kod izbora jagnjetine je da nađete meso od mlade životinje i ako je moguće da bude ženskog pola. Najbolje je meso jagnjeta od 4 meseca (težine oko 20 kg). Ono je već počelo da se hrani travom i...
20. feb.
Kako da spremite ukusne pileće trticeMogu se spremiti na nekoliko načina:
1. Ražnjići sa trticama na roštilju - nanižite trtice na ražnjić i pecite na roštilju, a povremeno ih mažite marinadom.
2....
01. okt.
Pankreatitis - jednostavni načini za čišćenje pankreasaPankreas je organ sa pomešanom sekrecijom, kalazi se u šupljini stomaka sa leve strane ispod želuca. Najčešće pankreas razvija upalne procese koji mogu biti i oštri i hronični.
Kod upotrebe narodnih sredstava za lečenje...
27. nov.
Nedostatak proteina - kako da ga prepoznamo i sprečimoPrema nekima, proteini su mnogo težak sastojak i baš zbog toga je važno da se ograniči njegov unos. Ali, da li je to tako i koja je istina o proteinima?
I tako, oni su nezamenljiva komponenta i osnovni su gradivni materijal...
26. jun
Kako da ispržimo ćufte na zdrav način?Pržene ćufte su pikantnije, nego spremljene na drugi način, što će reći da su uzbudljivije za receptore ukusa. Hrskava korica koja se dobija nakon prženja je nenormalno ukusna....
20. avgust
Kako da na pravilan način začinimo ražnjiće?Pored marinade, možete spremiti i razne soseve i prelive za ražnjiće. Predlažem vam jedan zanimljiv recept za ukusan preliv za sinjske ražnjiće....
29. mart
Kako da na pravilan način skuvate heljdu- U zavisnosti od toga šta ćete spremiti sa heljdom, možete je oprati hladnom vodom. Tako će se zrna odvojiti i neće ispasti kao kaša....
13. mart
Kako da brzo i lako spremite pastrmkuNije vam potrebno više od 30 - 40 minuta da spremite ribu na ovaj način. Riba će biti još mekša ako je pre pečenja stavite u posoljenu kipuću vodu oko 4 minuta....
22. sep.
Kako spremiti oktopoda?Okotpod je pogodan za glavna jela ili za salate, može da se spremi pečen, kuvan, dinstan na maslacu ili mariniran....
01. maj
Kako da na pravilan način merimo telesnu težinuAko ste od ljudi koji se stalno penju na vagu, ne bi li proverili težinu i sa nestrpljenjem očekujete da je cifra manja, to znači da već imate formiran negativan stav prema svojoj težini. Koje su glavne greške pri merenju...
12. mart
Kako spremiti patlidžan, a da ne bude gorakKako bismo počeli sa uklanjanjem gorčine patlidžana, prvo treba da ustanovimo koji su njegovi delovi korisni, a koji ne treba da budu deo procesa spremanja jela.
Na primer, kožica patlidžana je u potpunosti pogodna za...
03. feb.
Tri načina da napravimo kifliceMali mekani zalogaji su tradicija i za Uskrs kada spremamo milibrot kiflice sa nadevom od različitog domaćeg slatka....
25. sep.
Nekoliko načina da zavijete kifliceTako ćete dobiti dva reda trouglova, što je još jedan lak način za sečenje i uvijanje.
Šesti način su kiflice na rešetke....
23. mart
Pet načina da skuvate krompirKrompir nije teško skuvati i najverovatnije to radite svaki put na isti način. Sledeći put probajte na drugi način, jer postoji nekoliko načina da se skuva krompir....
04. mart
Šta da spremimo sa zelenom salatom?Zelena salata je popularno lisnato povrće koje je veoma popularno na balkanskoj trpezi i po tradiciji jedemo je u sirovom stanju. Sveže zelene salate su osnovna komponenta klasičnih prolećnih i vaskršnjih salata. Koriste...
02. sep.