Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da smanjite količinu gvožđa u krviKako da smanjite količinu gvožđa u krvi
15. mart
Kako bi ste smanjili nivo gvožđa u krvi, potrebno je da promenite način ishrane. Zeleni čaj, kurkuma, ruzmarin smanjuju usvajanje gvožđa u krvi. Zato je preporučljivo da ih uključite u svoju ishranu....
U ime zdravlja: Kako da izvučemo više od hraneU ime zdravlja: Kako da izvučemo više od hrane
28. mart
Izbor zdrave hrane je samo polovina puta ka pravilnoj ishrani. Način i vreme pripreme može da dovede do velikih razlika u tome kako je telo iskorišćava....
Hrana u kojoj ima više gvožđa nego u teletiniHrana u kojoj ima više gvožđa nego u teletini
30. maj
U isto vreme istraživanja su pokazala da ishrana na biljnoj osnovi može učiniti suprotno i smanjiti rizik od zdravstvenih problema....
Zašto da jedemo više avokada?Zašto da jedemo više avokada?
18. okt.
Avokado je voće bogato mononezasićenim mastima. Ljudsko telo ga lako prerađuje u energiju, pomaže da se apsorbuju masnoće iz druge hrane. Dodajte avokado u salate i supe. Tako će vaše telo imati zaštitu od štetnog uticaja...
Zašto da jedemo više oraha?Zašto da jedemo više oraha?
16. mart
Ako želite i imate potrebu da poboljšate zdravstveno stanje vašeg organizma, onda uključite orahe u vaš režim ishrane ili kao sastaojak u raznim kozmetičkim proizvodima....
Koju namirnice da jedete da dobijete više tirozinaKoju namirnice da jedete da dobijete više tirozina
16. januar
Namirnice bogate tirozinom je važno uključiti u bilo koju ishranu. Šta je tirozin i kakav efekat ima na telo? Hemijski naziv aminokiseline je 4-hidroksifenilalanin, ali se obično koristi naziv tirozin....
Hleb u više slojevaHleb u više slojeva
29. nov.
Hleb u više slojeva ispecite u prethodno zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 30-40 minuta ili dok korica ne postane zlatkasta. 8....
Zašto treba da jedemo više kiseljaka?Zašto treba da jedemo više kiseljaka?
09. maj
Ljudi koji pate od gihta, artritisa, reumatizma treba da ga izbace iz ishrane. Kiseljak je zabranjen za pacijente koji pate od čira ili želučane hiperacidnosti....
Zašto da jedemo više pikantnih jelaZašto da jedemo više pikantnih jela
20. dec.
U ishrani postoji mnogo mitova i što je jedna hrana nestandardnija, to su predstave o njoj kontradiktornije. Kada je reč o nestandardnim kvalitetima ukusa, pikantna hrana drži prvo mesto....
Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?Zašto da jedemo više prepeličijih jaja?
21. sep.
U Japanu na primer porsotji zdrava tradicija: serviranje po dva prepeličija jaja za doručak u dečijim vrtićima i školama....
10 razloga da jedete više paprike10 razloga da jedete više paprike
27. sep.
Zahvaljujući visokom sadržaju kalijuma i natrijuma, a takođe i mikroelementima - gvožđe, cink, jod, kalcijum, fosfor i magnezijum, paprike su odlično kod stanja anemije, slabog imuniteta, osteoporoze i prerano...
Zašto treba da pijemo više vode?Zašto treba da pijemo više vode?
02. dec.
Ne treba dokazivati potrebu za vodom za ljudski organizam, niti treba da se ubeđujemo u pozitivno dejstvo koje ona ima na nas. To su istine u koje su svi uvereni. Ipak, mnogi ljudi potrebu za vodom zamenjuju drugim tečnostima...
6 neobičnih znakova da imate nedostatak gvožđa6 neobičnih znakova da imate nedostatak gvožđa
16. nov.
Ali kod ljudi sa nedostatkom gvožđa, mogu da se vide pukotine na uglu usana. Ove pukotine su bolne i mogu da ograniče obične aktivnosti kao što su ishrana i smejanje....
Domaći mafini za dečiju žurkuDomaći mafini za dečiju žurku
25. januar
Vaši domaći mafini za dečiju žurku su gotovi....
Keks torta u više slojevaKeks torta u više slojeva
25. feb.
Keks torta u više slojeva je gotova....
Svi dobri razlozi da jedete više šargarepeSvi dobri razlozi da jedete više šargarepe
28. sep.
Uvek prisutna u našoj ishrani, šargarepa ima iznenađujuća svojstva. Hajde da saznamo zajedno u ovom članku zašto bi trebalo da jedemo više šargarepe!...
Zašto da jedemo više luka svakog dana?Zašto da jedemo više luka svakog dana?
09. avgust
Navešćemo vam 5 koristi luka koje mogu da pomognu u postizanju željenog cilja ako ga uključite u svoj svakodnevni jelovnik. 1....
Evo zašto treba da jedete više kivijaEvo zašto treba da jedete više kivija
17. nov.
Kivi je voće koje je često zanemareno na račun drugog. Ovo je skroz nepravedno. Neki ga izbegavaju zbog kiselog ukusa i neprijatne konzistencije voća. Ali kada je kivi dobro sazreo, on ima odličan ukus i prijatan je za...
Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​Zašto bi trebalo da jedemo više jagoda? ​
27. nov.
Jagode, taj divni dar majke prirode, pravo su voćno iskušenje! Mame svojim ukusnim izgledom, prijatnom aromom i neodoljivim ukusom. Nije slučajno što su one glavni sastojak nekih od najpoznatijih i najomiljenijih voćnih...
Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?Zašto bi trebalo da jedemo više cvekle?
06. dec.
Cvekla je povrće, izuzetno bogato korisnim materijama i elementima kao što su magnezijum, kalcijum, gvožđe, natrijum, fosfor, cink, kao i vitamini A, B, C i folna kiselina....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...