Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da uklonimo dosadan miris luka i belog lukaVoda ili sveže mleko
Jedna ili dve čaše vode su savršen način da uklonite miris luka i belog luka sa svog jezika....
31. mart
Kako da uklonimo gorčinu iz radiča?To će ukloniti jaku gorčinu.
Međutim, namakanje radiča u vodi će ukloniti i mnogo vitamina koji se nalaze u njemu....
12. januar
Kako da uklonimo gorčinu iz patlidžana?Ima nekoliko načina da se ukloni gorak ukus patlidžana....
29. dec.
Kako da napravimo sprej od belog luka i za šta pomažeBeli luk ne samo da se smatra jednim od najčudesnijih prirodnih lekova koji pomaže da se izborite sa nizom problema kao na primer opadanjem kose, prehladama, jača imunitet, već takođe čak može da se koristi i u bašti protiv...
27. jul
Kako ukloniti masne mrlje i naslage iz kuhinjePre odmašćivanja
Ako na površini koju želite očistiti ima mrvica ili druge prljavštine, u kombinaciji s masnoćom, prvo je morate ostrugati ili očistiti pre nego što pokušate ukloniti svu masnoću....
11. avgust
25 načina da uklonite 500 kalorija sa vašeg dnevnog menijaTo će utoliti glad za slatkim i ukloniće 480 kalorija. Otarasite se kantice i jedite kašikom, kako biste uklonili još 20 kalorija.
25....
30. mart
Zašto da jedemo više luka svakog dana?Ne postoji takvo povrće koje ne doprinosi vašem zdravlju, ali luk je povrće koje se nalazi među prvima na rang listi. Luk je dobar izvor vitamina, minerala i vlakana i poznato je da nudi i različite zdravstvene koristi....
09. avgust
Trouglovi prste da poližešPrethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi.
Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
30. avgust
2
Kokos rolat da keksomNapomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže.
Kokos rolat da keksom je gotov!...
27. dec.
Đuveč Prste da poližešIsecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće.
Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline.
U đuvečaru sipajte malo...
14. feb.
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoAvokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
26. feb.
Kako da očistimo roštiljDa biste uklonili trag određenog jela koje ste spremali na roštilju - bilo da je riba, meso, itd. biće vam potrebno sirće....
06. januar
Kako da kuvate makaroneJedan od razloga da pripremite makarone je to što samo za 15 minuta možete da napravite večeru. Ako želite da budete zadovoljni pripremom i unosom testenina, naš savet je da uvek kupujete one visokog kvaliteta.
Da, oni...
05. sep.
Kako da osušimo breskveUkoliko volite breskve, možete ih konzervirati na najrazličitije načine - kao slatko, kompote ili marmelade. Ali kao najukusnije se dobijaju sušene breskve.
One mogu da se posluže kao samostalni desert i mogu da...
03. mart
Kako da dimite lososDomaći dimljeni losos možete napraviti i bez aparata za dimljenje. To jeste najlakši način, ali gotovo niko nema ovaj uređaj kod kuće. U kućnim uslovima ne biste ga često koristili, pa je i to razlog zašto ga mnogi nemaju...
24. januar
Kako da spremite školjkeKako biste uživali u ukusu školjki, treba da znate se kuvaju samo školjke koje su dobro zatvorene i koje nemaju nikakva oštećenja po sebi.
Nakon termičke obrade treba da se otvore jer u suprotnom bi trebalo da se odmah...
28. sep.
Kako da začinite šnicleZajedno sa ćevapima i ćuftama, šnicle spadaju u najrasprostranjenije jelo od mesa na Balkanu. One se nalaze u jelovnicima širom sveta, a razlikuju se samo po načinu spremanja.
Svako zna da koliko god da je ...
28. sep.
Kako da spremite vrganjeČak i da pečurke imaju crve, možete ih ukloniti tako što ćete ukloniti dršku pečurke i potopite u je u mlaku slanu vodu na pola sata. Crvi će izaći na površinu vode....
25. sep.
Kako da alkalizujete telopH predstavlja pokazatelj odnosa među pozitivno naelektrisanih (kiselih) jona i negativno naelekrisanih (alkalnih) jona. Normalno je da zdrav ljudski organizam ima neutralnu pH vrednost, tj. da ona bude 7.
Vrednost ispod...
19. jun
Kako da uštedimo voduU korist štednje vode pojedini dermatolozi tvrde da svakodnevno tuširanje može dovesti do slabljenja imuniteta. Zajedno sa prljavštinom mi skidamo i patogene mikrobe, sa kojima se telo bori i tako počinje da slabi. Onima...
13. jun
Kako da koristite stevijuTo vam pomaže da uklonite prisustvo dodataka i da uštedite pare. Da zasladite šolju vrućeg čaja, uzmite 1-4 šolje vaše biljke i stavite ih u vruću vodu sa kesicom čaja. Sklonite listova nakon nekoliko minuta....
13. jun