Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da poboljšamo ukus kafe?Kako da poboljšamo ukus kafe?
22. jun
Svaki put, kada uživate u prijatnim minutima uz omiljenu šoljicu aromatičnog napitka, čak i ne mislite o tome kako možete da poboljšate ovo zadovoljstvo, koje dobijate. Većina ljudi tradicionalno uz šoljicu kafe dodaju...
Kako da smanjimo svekodnevnu konzumaciju kafe?Kako da smanjimo svekodnevnu konzumaciju kafe?
08. dec.
Možda najpopularniji napitak na svetu je kafa. Milioni ljudi započinju svoj dan šoljom aromatične kafe. Okrepljujući napitak sastavni je deo njihove svakodnevice. Sa tačke gledišta medicine, kafa ima kako svoje pozitivne...
Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?Kako da pripremite domaće pečena zrna kafe?
25. jul
Mmmmmmmmm. Kafa! Otkako je Satori Kato, japanski naučnik koji živi u Čikagu, došao na ideju da napravi instant kafu 1901. godine, zrna domaće pečene kafe su odjednom zastarela. Hvala Bogu, ovde je nova generacija koja...
Neodoljivi aranćini - ukus ItalijeNeodoljivi aranćini - ukus Italije
30. mart
Pirinač se ostavlja da se ohladi. Mocarela se seče na kocke. Od pirinča se oblikuju loptice, a preko njih se dodaje mocarela. U odvojenim posudicama se pripremaju jaja, brašno i prezle....
Zrno kafeZrno kafe
20. mart
Na svakoj kuglici čačkalicom po sredini napraviti šaru da dobije oblik zrna kafe. Ređati na papir za pečenje i ostaviti da se ohladi....
Različiti mafini za svačiji ukusRazličiti mafini za svačiji ukus
22. nov.
Ovi mafini za svačiji ukus savršeni su za zabavu i svaku priliku....
Duge pitice - ukus iz davninaDuge pitice - ukus iz davnina
26. sep.
Duge pitice - ukus iz davnina, preporučujem sa ajranom....
Kako da meku vodu učinimo tvrdom?Kako da meku vodu učinimo tvrdom?
04. okt.
Za izražavanje tvrdoće vode, važna je koncentracija katjona kalcijuma i magnezijuma. Tvrdoća vode zavisi od sadržaja soli u njoj. Što više soli ima, voda je tvrđa. Ovo se može kategorisati prema njenom jonskom sadržaju....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Ostavljaju se da se osuše....
Kokos rolat da keksomKokos rolat da keksom
27. dec.
Napomena: Možete rolat dodatno da glazirate po želji, predlog je da otopite 100 gr. čokolade sa 1 s.k. arome pomorandže. Kokos rolat da keksom je gotov!...
Đuveč Prste da poližešĐuveč Prste da poližeš
14. feb.
Isecite meso na kockice i propržite. Dodajte luk, isečen na rebarca i šargarepu na kolutiće. Dodajte krompire, paradajz, začinei vino. Nakon što malo vri, dodajte iseckano suvo meso i masline. U đuvečaru sipajte malo...
Trouglovi prste da poližešTrouglovi prste da poližeš
30. avgust
2
Prethodno skuvamo sirup od šećera i vode i ostavljamo da se ohladi. Trouglove prelivamo u pelehu i ostavljamo 3-4 sata da upiju sirup, posle jedemo sa užitkom. Neka vam je slatko!...
Kolač od kafeKolač od kafe
22. maj
Drvrnim štapićem proverite da li je gotovo. Kad se ohladi u plehu, prebacite ga u odgovarajući poslužavnik. Prelijte sirupom od konjaka i vode, a kad upije sirup, pospite rendanom belom čokoladom....
Liker od kafeLiker od kafe
21. maj
Ostavljamo da vri 1 minut i dok je još topao ga sipamo u teglu. Ostavljamo da odstoji 5 dana. Posle procedimo i sipamo gotov napitak u flašu....
Zašto krastavci imaju gorak ukusZašto krastavci imaju gorak ukus
27. sep.
Poznato je svima da je krastavac povrće, koje sadrži mnogo vode. Veoma je korisno povrće, ukusno i osvežavajuće, pogotovo tokom leta. Međutim, da bi krastavci bili sočni i ukusni, potrebno im je posvetiti pažnje. Posebna...
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Avokado je bogat mononezasićenim kiselinama koje nam pomažu da se izborimo sa mastima u oblasti torzoa, koje predstavljaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Osim toga, avokado ima visko sadžaj kalijuma, magnezijuma...
Kako da skuvate jezik?Kako da skuvate jezik?
22. sep.
Jezik je delikates, ali je za njegovu pripremu je potrebno malo više vremena. Ako ga imate, možete ga pripremiti na razne načine - da ga ispržite, ispečete u rerni ili napunite. Svaki od recepata ima svoje dobre strane...
Kako da očistite frižider?Kako da očistite frižider?
07. sep.
Soda bikarbona, osim što će površine učiniti savršeno čistim, takođe će ukloniti bakterije. Gumene zaptivke i isparivač se čiste samo toplom vodom....
Kako da ispečete kikiriki?Kako da ispečete kikiriki?
26. maj
Kikiriki je veoma dobar izvor mononezasićenih masti i jedan je od savršenih saveznika zdravog srca. Ima bogat skup hranljivih materija kao što su vitamin E, niacin, folna kiselina, proteini i mangan. Osim toga, kikiriki...
Kako da pijemo kafu?Kako da pijemo kafu?
19. maj
Još u prošlosti, pa i do danas kafa ostaje napopularniji napitak koga obožavaju hiljade ljudi po svetu i ne mogu da zamisle početak dana bez nje. Napravljen je niz proučavanja tako što je 2016. godine SZO (Svetska zdravstvena...
Kako da ispletemo milibrotKako da ispletemo milibrot
27. april
Da bi uskršnji milibrot bio ne samo ukusan i vazdušast, nego takođe i lep on treba da se isplete da bi zaista bio prazničan. Milibrot u obliku pletenice izgleda veoma ukusno i teško da će se zadržati duže od nekoliko...
Kako da postanem vegetarijanac?Kako da postanem vegetarijanac?
15. mart
U zoru renesanse jedan od genija naše civilizacije - Leonardo da Vinči govori da će doći vreme kada će ljudi gledati na ubistvo životinja kao na ubistvo ljudi, a dosta pre njega Pitagora tvrdi da će se ljudi ubijati između...