Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da čuvamo krompir?Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći.
Krompir je najbolje čuvati u podrumu, jer tamo nema stalnog svetla....
16. dec.
Kako da čuvamo šargarepeZrelije i starije šargarepe su tvrđe po strukturi i najbolje se čuvaju.
Kako da čuvamo šargarepe u frižideru?
Prvo, uklonite donje zelene delove šargarepe, s obzirom da crpe vlagu iz korena....
07. mart
Kako da čuvamo testo?Čuva se u zamrzivaču oko pola godine.
Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru. Što duže čuvate testo, ono više gubi elastičnost i počinje da postaje krhko....
22. april
Kako da čuvamo kruške?Plodovi sa otkinutim drškama počinju da se kvare i nemaju šansu da se se čuvaju čak i dve nedelje....
07. okt.
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvate lubenicu
1. Da biste čuvali isečene lubenice, držite ih na sobnoj temperaturi od 18 do 20 stepeni....
19. avgust
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusAko ćete kiseli kupus čuvati u frižideru, najbolje je izabrati tegle ili kutije kapaciteta 2-3 litra. Ako ćete ga čuvati u podrumu ili ormanu - najbolje je izabrati posudu kapaciteta 5 litara....
20. dec.
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da čuvamo avokado?
Ostavite tvrdi avokado da sazri na sobnoj temperaturi, nakon čega možete da ga čuvate 1 nedelju u frižideru. Ako je mnogo tvrd, ostavite ga nekoliko dana da sazri....
26. feb.
Zamrznuti brokoli s maslacemStavljamo brokoli da se izdinsta toliko dok se ne odmrzne.
Dodajemo mu i konzervu slatkog kukuruza.
Dodajemo beli luk u prahu, biber i dobro promešamo....
12. april
Brokoli u mlečnom sosuBrokoli se iseče na parčiće i izdinsta u vreloj vodi oko 15 minuta, dok ne omekša.
Nakon toga se sklanja s ringle, iscedi se i ostavlja da se ohladi.
U ohlađeni brokoli se dodaju so, majonez i gnječeni beli luk....
09. april
Brokoli sa pavlakomIskidajte brokoli na ružice i blanširajte ih u kipućoj posoljenoj vodi 10 minuta. Odmah potopite u hladnu vodu i ocedi....
23. maj
Brokoli iz rerneDinstajte ili kuvajte 12-13 minuta isečenu šargarepu, krompir i brokoli.
Sipajte ih u pleh, namazan maslinovim uljem.
Umutite jaje, so, biber i rendani kačkavalj posebno....
04. maj
Brokoli sa siromBrokoli stavite u poklopljenu posudu i ugrejte 2-3 minuta na 100 % jačine u mikrotalasnoj, mešajte po jednom. Ocedite sos koji se stvorio....
12. jul
Kako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicuPoželjno je da se čuvaju na mesu bez sunčeve svetlosti. Preporučuju se potkrovlja.
Domaći sudžuci i krvavice treba da se konzumiraju do dve-tri nedelje od proizvodnje....
10. januar
Kako da čuvamo sudžuk i drugo mezeSudžuk i sušena kobasica se čuvaju i u zamrzivaču, dobro uvijene u najlon.
Takođe, u zamrzivaču mogu da se čuvaju i dimljena mesa....
07. dec.
Kako da čuvamo ulje i maslinovo uljeFlaše sa uljem treba da se čuvaju na tamnom i hladnom mestu. Bolje se čuva učje koje je zatvoreno u staklenim flašama, a ne u plastičnim....
18. mart
Kako da čuvamo biber i alevu paprikuKada smo već razjasnili kako se čuva aleva paprika, da vidimo i kako tačno da čuvamo crni biber. Kod ovog začina možemo da izaberemo u zrnu ili mleveni....
27. januar
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeOguljeni luk može da se čuva u frižideru do dve sedmice, a iseckani - 7-10 dana.
Kako pravilno da čuvate šalot luk?
Šalot je vrsta luka sa mekšim i slađim ukusom....
30. nov.
Kako da čuvate sveže začine?Ako čuvate začinsko bilje u frižideru, pokrijte vrh tegle prozirnom plastičnom kesom.
Korijander voli hladne temperature i treba ga čuvati u frižideru....
21. okt.
Brokoli sa Bešamel sosomBrokoli operite i isecite na ružice, sipajte malo ulja i ostavite da se skuva. Proverite viljuškom, da ga ne bi prekuvali....
24. jul
Zapečen brokoli sa pirinčemDa ne bi zagoreo brokoli prethodno smo obradili pirinač, ali može i sve da se stavi u posudu i da se zapeče i malo pred kraj da se poređa brokoli. Svakako će se dobiti ukusan recept....
03. dec.
Brokoli sa sitnim siromBrokoli blanširajte 3-4 minuta i stavite u pleh prečnika 25-30 cm.
U tiganju rastopite sitan sir sa sodom. Dodajte rendani sir i začinite po ukusu.
Kad se smesa homogenizuje sipajte preko brokolija....
22. april
Pohovan brokoli sa susamomUvaljajte svaku ružicu brokolija prvo u brašno sa susamom, posle u smesu od jaja, opet u susam smesu i stavljajte da se prži u zagrejanom maslacu i ulju ravnomerno.
Gotov pohovani brokoli ocedite na rešetki....
05. maj