Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da čuvamo krompir?Kako da čuvamo krompir?
16. dec.
Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći. Krompir je najbolje čuvati u podrumu, jer tamo nema stalnog svetla....
Kako da čuvamo šargarepeKako da čuvamo šargarepe
07. mart
Zrelije i starije šargarepe su tvrđe po strukturi i najbolje se čuvaju. Kako da čuvamo šargarepe u frižideru? Prvo, uklonite donje zelene delove šargarepe, s obzirom da crpe vlagu iz korena....
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Čuva se u zamrzivaču oko pola godine. Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru. Što duže čuvate testo, ono više gubi elastičnost i počinje da postaje krhko....
Kako da čuvamo kruške?Kako da čuvamo kruške?
07. okt.
Plodovi sa otkinutim drškama počinju da se kvare i nemaju šansu da se se čuvaju čak i dve nedelje....
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvamo lubenicu
19. avgust
Kako da čuvate lubenicu 1. Da biste čuvali isečene lubenice, držite ih na sobnoj temperaturi od 18 do 20 stepeni....
Kako da pravilno čuvamo kiseli kupusKako da pravilno čuvamo kiseli kupus
20. dec.
Ako ćete kiseli kupus čuvati u frižideru, najbolje je izabrati tegle ili kutije kapaciteta 2-3 litra. Ako ćete ga čuvati u podrumu ili ormanu - najbolje je izabrati posudu kapaciteta 5 litara....
Kako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamoKako da prepoznamo dobar avokado i kako da ga čuvamo
26. feb.
Kako da čuvamo avokado? Ostavite tvrdi avokado da sazri na sobnoj temperaturi, nakon čega možete da ga čuvate 1 nedelju u frižideru. Ako je mnogo tvrd, ostavite ga nekoliko dana da sazri....
Zamrznuti brokoli s maslacemZamrznuti brokoli s maslacem
12. april
Stavljamo brokoli da se izdinsta toliko dok se ne odmrzne. Dodajemo mu i konzervu slatkog kukuruza. Dodajemo beli luk u prahu, biber i dobro promešamo....
Brokoli u mlečnom sosuBrokoli u mlečnom sosu
09. april
Brokoli se iseče na parčiće i izdinsta u vreloj vodi oko 15 minuta, dok ne omekša. Nakon toga se sklanja s ringle, iscedi se i ostavlja da se ohladi. U ohlađeni brokoli se dodaju so, majonez i gnječeni beli luk....
Brokoli sa pavlakomBrokoli sa pavlakom
23. maj
Iskidajte brokoli na ružice i blanširajte ih u kipućoj posoljenoj vodi 10 minuta. Odmah potopite u hladnu vodu i ocedi....
Brokoli iz rerneBrokoli iz rerne
04. maj
Dinstajte ili kuvajte 12-13 minuta isečenu šargarepu, krompir i brokoli. Sipajte ih u pleh, namazan maslinovim uljem. Umutite jaje, so, biber i rendani kačkavalj posebno....
Brokoli sa siromBrokoli sa sirom
12. jul
Brokoli stavite u poklopljenu posudu i ugrejte 2-3 minuta na 100 % jačine u mikrotalasnoj, mešajte po jednom. Ocedite sos koji se stvorio....
Kako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicuKako da čuvamo domaći sudžuk i krvavicu
10. januar
Poželjno je da se čuvaju na mesu bez sunčeve svetlosti. Preporučuju se potkrovlja. Domaći sudžuci i krvavice treba da se konzumiraju do dve-tri nedelje od proizvodnje....
Kako da čuvamo sudžuk i drugo mezeKako da čuvamo sudžuk i drugo meze
07. dec.
Sudžuk i sušena kobasica se čuvaju i u zamrzivaču, dobro uvijene u najlon. Takođe, u zamrzivaču mogu da se čuvaju i dimljena mesa....
Kako da čuvamo ulje i maslinovo uljeKako da čuvamo ulje i maslinovo ulje
18. mart
Flaše sa uljem treba da se čuvaju na tamnom i hladnom mestu. Bolje se čuva učje koje je zatvoreno u staklenim flašama, a ne u plastičnim....
Kako da čuvamo biber i alevu paprikuKako da čuvamo biber i alevu papriku
27. januar
Kada smo već razjasnili kako se čuva aleva paprika, da vidimo i kako tačno da čuvamo crni biber. Kod ovog začina možemo da izaberemo u zrnu ili mleveni....
Kako pravilno da čuvamo luk kod kućeKako pravilno da čuvamo luk kod kuće
30. nov.
Oguljeni luk može da se čuva u frižideru do dve sedmice, a iseckani - 7-10 dana. Kako pravilno da čuvate šalot luk? Šalot je vrsta luka sa mekšim i slađim ukusom....
Kako da čuvate sveže začine?Kako da čuvate sveže začine?
21. okt.
Ako čuvate začinsko bilje u frižideru, pokrijte vrh tegle prozirnom plastičnom kesom. Korijander voli hladne temperature i treba ga čuvati u frižideru....
Brokoli sa Bešamel sosomBrokoli sa Bešamel sosom
24. jul
Brokoli operite i isecite na ružice, sipajte malo ulja i ostavite da se skuva. Proverite viljuškom, da ga ne bi prekuvali....
Zapečen brokoli sa pirinčemZapečen brokoli sa pirinčem
03. dec.
Da ne bi zagoreo brokoli prethodno smo obradili pirinač, ali može i sve da se stavi u posudu i da se zapeče i malo pred kraj da se poređa brokoli. Svakako će se dobiti ukusan recept....
Brokoli sa sitnim siromBrokoli sa sitnim sirom
22. april
Brokoli blanširajte 3-4 minuta i stavite u pleh prečnika 25-30 cm. U tiganju rastopite sitan sir sa sodom. Dodajte rendani sir i začinite po ukusu. Kad se smesa homogenizuje sipajte preko brokolija....
Pohovan brokoli sa susamomPohovan brokoli sa susamom
05. maj
Uvaljajte svaku ružicu brokolija prvo u brašno sa susamom, posle u smesu od jaja, opet u susam smesu i stavljajte da se prži u zagrejanom maslacu i ulju ravnomerno. Gotov pohovani brokoli ocedite na rešetki....