Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Javorov sirupNe treba ga konzumirati u prevelikim dozama, već u umerenim količinama kako bi se iz njega izvukla maksimalna korist.
Pogledajte još naših predloga za ukusne recepte sa javorovim sirupom....
27. nov.
Kako se konzumira đumbirĐumbir je poznat još iz drevnosti i ne kosristi se samo u kulinarstvu, nego i u lekovite svrhe. Možete pripremiti čaj sa korenom aromatične bilje, koji je odgovarajuć za kašalj ili za lečenje prehlada.
Ne dopada...
29. jul
Kako se konzumira kavijarKada se kavijar otvori i ne konzumira, tada mu se ukus menja i brzo se kvari.
9....
01. april
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?A kako se konzumira? Na isti način na koji konzumirate slaninu, prženu ili pečenu, ili kao dodatak pici, testenini i svemu ostalom što želite da pripremite sa jedinstvenim italijanskim ukusom!...
13. dec.
Zanimljive činjenice o javoru, javorovom soku i javorovom sirupuKlasu A možete konzumirati bez obrade i koristan je za pročišćavanje organizma. Klasa C se dobija nakon klase A....
04. mart
Kako se konzumiraju koktel škampiAli najvažnije pitanje kada se gotori o koktel škampima ili raznim vrstama škampa, koji mogu da se nađu u skoro svakom meniju restorana koji drži do sebe je - kako da se konzumiraju....
15. avgust
Kako se pravi šećerni sirup za kolačePri pripremi mnogih kolača i torti traži se prelivanje kore šećernim sirupom. Osnovno pravilo je da jedno od ta dva treba da bude hladno - ili kora ili sirup....
31. jul
Sirup od borovnicaVratite sirup u lonac i kuvajte 15 minuta. Dodajte sok od limuna i posle 2-3 minuta sklonite šerpu sa vatre.
Ohlađeni sirup podeliti u flaše i čuvati u frižideru....
21. mart
Sirup od riblizleZatvorene posude okrenite sa poklopcem na dole, zamotajte u tkaninu i ostavite da se potpuno ohlade.
Čuvajte sirup od ribizle u ostavi ili podrumu.
Uspešna priprema ovog soka od ribizle za zimu!...
03. jul
Sirup od trešnjeBudući da je količina mala, sirup je za direktnu konzumaciju. Razredi se vodom u proporcijama po vašoj želji i servira se sa kockama leda....
12. feb.
Sirup od malineProcedite i stavite sok da se kuva oko 5 minuta, sklanjajući penu redovno.
Dok je još topao sipajte sok u suve flaše i zatvorite ih, nakon što se sok ohladi. Sterilišite 10 minuta....
16. jul
Sirup od pomorandžeDobro izmešati da se šećer spoji sa sokom.
Sirup sipati u flaše i držati na hladnom i tamnom mestu....
04. feb.
2
Sirup od kupinaSok koji se izdvojio od izgnječenih kupina se pomeša sa limuntusom i šećerom. Stavlja se na ringlu na oko 20 minuta.
Nakon toga sipajte sirup u male flaše i odmah ih zatvorite....
24. sep.
Sirup od šipurkaDobijamo sirup od šipurka, rasporedimo ga u tamne flaše i poklapamo.
Voćni sirup sterilizujemo 10 minuta....
29. jul
Sirup od jagodaU taj sok dodajte ostalu količinu šećera, odnosno 1.5 kilogram, promešajte par puta pa ostavite sok da odstoji dok se sav šećer ne otopi. To bi trebalo da se desi kroz 2-3 sata, ali bitno je samo da se šećer otopi....
21. mart
Sirup od zoveDomaći sirup od zove sipati u čiste, zagrejane staklene flaše.
Zatvoriti poklopcem i odložiti u ostavu. Ostaviti da se ohladi.
Prijatno!...
18. maj
Sirup za tulumbePromešajte dok se šećer ne rastvori. Ostavite sirup da vri nekoliko minuta. Nakon toga ga procedite i ohladite.
Dok su još vruće tulumbe potopite ih u ohlađeni sirup....
25. maj
Sirup od malinaKada se zgusne do potrebne gustine, dodajte limunsku kiselinu, promešajte i skinite sa vatre nakon 3-4 minuta.
Sirup od malina prespite u dobro osušene teglice ili flašice i zatvorite ih....
13. mart
Sirup od urmiMožete da odaberete gustinu sirupa, smanjujući ili povećavajući količinu vode.
Nakon što spremite čuvajte sirup od urmi u zatvorenoj posudi u frižideru....
08. januar
Sirup od ribizleStavite sirup da se kuva, dok se ne zgusne. Na kraju dodajte limunsku kiselinu.
Nakon 3-4 minuta sklonite sirup sa vatre u isipajte ga u suve i zagrejane flaše....
23. jul
Sirup od menteDobijeni sirup sipajte u staklene flaše sa poklopcima i čuvajte u frižideru.
Poslužite razređen sa gaziranom ili mineralnom vodom, kockicama leda, listovima mente i kriškom limuna.
Sirup od mente je gotov....
10. jul