Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Javorov sirupJavorov sirup
27. nov.
Ne treba ga konzumirati u prevelikim dozama, već u umerenim količinama kako bi se iz njega izvukla maksimalna korist. Pogledajte još naših predloga za ukusne recepte sa javorovim sirupom....
Kako se konzumira đumbirKako se konzumira đumbir
29. jul
Đumbir je poznat još iz drevnosti i ne kosristi se samo u kulinarstvu, nego i u lekovite svrhe. Možete pripremiti čaj sa korenom aromatične bilje, koji je odgovarajuć za kašalj ili za lečenje prehlada. Ne dopada...
Kako se konzumira kavijarKako se konzumira kavijar
01. april
Kada se kavijar otvori i ne konzumira, tada mu se ukus menja i brzo se kvari. 9....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
A kako se konzumira? Na isti način na koji konzumirate slaninu, prženu ili pečenu, ili kao dodatak pici, testenini i svemu ostalom što želite da pripremite sa jedinstvenim italijanskim ukusom!...
Javorov sirup - kap kanadskog zlataJavorov sirup - kap kanadskog zlata
22. maj
Pogledajte još: Da li je javorov sirup zdrav ili ne?...
Zanimljive činjenice o javoru, javorovom soku i javorovom sirupuZanimljive činjenice o javoru, javorovom soku i javorovom sirupu
04. mart
Klasu A možete konzumirati bez obrade i koristan je za pročišćavanje organizma. Klasa C se dobija nakon klase A....
Kako se konzumiraju koktel škampiKako se konzumiraju koktel škampi
15. avgust
Ali najvažnije pitanje kada se gotori o koktel škampima ili raznim vrstama škampa, koji mogu da se nađu u skoro svakom meniju restorana koji drži do sebe je - kako da se konzumiraju....
Kako se pravi šećerni sirup za kolačeKako se pravi šećerni sirup za kolače
31. jul
Pri pripremi mnogih kolača i torti traži se prelivanje kore šećernim sirupom. Osnovno pravilo je da jedno od ta dva treba da bude hladno - ili kora ili sirup....
Sirup od borovnicaSirup od borovnica
21. mart
Vratite sirup u lonac i kuvajte 15 minuta. Dodajte sok od limuna i posle 2-3 minuta sklonite šerpu sa vatre. Ohlađeni sirup podeliti u flaše i čuvati u frižideru....
Sirup od riblizleSirup od riblizle
03. jul
Zatvorene posude okrenite sa poklopcem na dole, zamotajte u tkaninu i ostavite da se potpuno ohlade. Čuvajte sirup od ribizle u ostavi ili podrumu. Uspešna priprema ovog soka od ribizle za zimu!...
Sirup od trešnjeSirup od trešnje
12. feb.
Budući da je količina mala, sirup je za direktnu konzumaciju. Razredi se vodom u proporcijama po vašoj želji i servira se sa kockama leda....
Sirup od malineSirup od maline
16. jul
Procedite i stavite sok da se kuva oko 5 minuta, sklanjajući penu redovno. Dok je još topao sipajte sok u suve flaše i zatvorite ih, nakon što se sok ohladi. Sterilišite 10 minuta....
Sirup od pomorandžeSirup od pomorandže
04. feb.
2
Dobro izmešati da se šećer spoji sa sokom. Sirup sipati u flaše i držati na hladnom i tamnom mestu....
Sirup od kupinaSirup od kupina
24. sep.
Sok koji se izdvojio od izgnječenih kupina se pomeša sa limuntusom i šećerom. Stavlja se na ringlu na oko 20 minuta. Nakon toga sipajte sirup u male flaše i odmah ih zatvorite....
Sirup od šipurkaSirup od šipurka
29. jul
Dobijamo sirup od šipurka, rasporedimo ga u tamne flaše i poklapamo. Voćni sirup sterilizujemo 10 minuta....
Sirup od jagodaSirup od jagoda
21. mart
U taj sok dodajte ostalu količinu šećera, odnosno 1.5 kilogram, promešajte par puta pa ostavite sok da odstoji dok se sav šećer ne otopi. To bi trebalo da se desi kroz 2-3 sata, ali bitno je samo da se šećer otopi....
Sirup od zoveSirup od zove
18. maj
Domaći sirup od zove sipati u čiste, zagrejane staklene flaše. Zatvoriti poklopcem i odložiti u ostavu. Ostaviti da se ohladi. Prijatno!...
Sirup za tulumbeSirup za tulumbe
25. maj
Promešajte dok se šećer ne rastvori. Ostavite sirup da vri nekoliko minuta. Nakon toga ga procedite i ohladite. Dok su još vruće tulumbe potopite ih u ohlađeni sirup....
Sirup od aronijeSirup od aronije
09. mart
Sirup sipajte u flaše, zatvorite ih i sterilizujte 3 minuta....
Sirup od malinaSirup od malina
13. mart
Kada se zgusne do potrebne gustine, dodajte limunsku kiselinu, promešajte i skinite sa vatre nakon 3-4 minuta. Sirup od malina prespite u dobro osušene teglice ili flašice i zatvorite ih....
Sirup od urmiSirup od urmi
08. januar
Možete da odaberete gustinu sirupa, smanjujući ili povećavajući količinu vode. Nakon što spremite čuvajte sirup od urmi u zatvorenoj posudi u frižideru....
Sirup od ribizleSirup od ribizle
23. jul
Stavite sirup da se kuva, dok se ne zgusne. Na kraju dodajte limunsku kiselinu. Nakon 3-4 minuta sklonite sirup sa vatre u isipajte ga u suve i zagrejane flaše....
Sirup od menteSirup od mente
10. jul
Dobijeni sirup sipajte u staklene flaše sa poklopcima i čuvajte u frižideru. Poslužite razređen sa gaziranom ili mineralnom vodom, kockicama leda, listovima mente i kriškom limuna. Sirup od mente je gotov....