Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se kuva artičokaArtičoka je ukusno i hranljivo povrće, koje ne sadrži kalorije, zato se preporučuje za dijetetsku ishranu. Važno je samo da znate kako se čisti artičoka.
Najlakše se to može desiti uz pomoć pola limuna. On se iscedi...
15. jun
Kako se kuva grašakAko smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!
Koliko vremena se kuva...
13. jun
Kako se kuva kukuruzKukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu.
Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
27. april
Kako se spremaju zamrznuti vrganji?Mogu da se spreme kako sveži, tako i sušeni, konzervisani i zamrznuti.
Zamrznuti vrganji se spremaju izuzetno jednostavno. Za početak pečurke treba da se odmrznu pre upotrebe....
03. nov.
Kako se kuva lep pirinačPirinač je među najpopularnijim proizvodima koje koristimo za pripremanje domaćih jela. Iako većina od nas već zna kako da se izbori sa raznim vrstama pirinča (beli pirinač, pirinač za suši, blanširani pirinač, crni pirinač...
10. feb.
Kako se kuva sa multikukerom?Na tajn način višak vlage će lakše ispariti i pirinač će ostati vazdušast;
- Ukoliko koristite zamrznuto povrće u svom kuvanju, moraćete da povećate vreme kuvanja;
- Ukoliko pravite kolač ili drugo pecivo, držite...
24. januar
Kako se kuva Crveni zubatac?Ako niste čak takvi ljubitelji ribe i ne poštujete zlatno pravilo koje glasi da riba treba da se konzumira barem jednom sedmično (požejno i više), onda teško da ste čuli za ribu crveni zubatac.
Crveni zubatac je riba...
16. nov.
Kako se kuva crveni pasulj?Pasulj je jedno od najpopularnijeg zrnastog povrća u našoj nacionalnoj kuhinji, a ovo nije samo karakteristično samo za naše kulinarske preferencije. Ova gajena biljka uzgaja se u različitim sortama i vrstama. Crveni pasulj...
14. okt.
Kako se kuva sveži kupusSvako ko se bar malo oseća lagodno u svojoj kuhinji, zna kako se priprema ukusna salata od kupusa sa šargarepim ili krastavcima. Ništa komplikovano, dovoljno je da isečete kupus sitno i da ga začinite kako treba. Odlična...
01. avgust
Kako se kuva povrće na pariKuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa.
Kuvanje...
02. nov.
Kako se kuva u vok tiganjuPotrebni sastojci: 2 vezice mladog luka, 2 šargarepe, 1 tikvica, 1 crvena paprika, 2 supene kašike susamovog ulja, 150 ml soja sosa, 250 g sojinih ljuspica, 200 g brokolija....
17. avgust
Kako se kuva sa kokosovim uljem?Kokosovo ulje ima prijatnu aromu kokosa i veoma upečatljiv ukus. Spada u najzdravije namirnice koje možemo otkriti. Ovo je uslovljeno njegovom stabilnošću prilikom kuvanja.
Kada se kuva sa određenom vrstom ulja...
20. januar
Zamrznuti brokoli s maslacemStavljamo brokoli da se izdinsta toliko dok se ne odmrzne.
Dodajemo mu i konzervu slatkog kukuruza.
Dodajemo beli luk u prahu, biber i dobro promešamo....
12. april
Brokoli u mlečnom sosuBrokoli se iseče na parčiće i izdinsta u vreloj vodi oko 15 minuta, dok ne omekša.
Nakon toga se sklanja s ringle, iscedi se i ostavlja da se ohladi.
U ohlađeni brokoli se dodaju so, majonez i gnječeni beli luk....
09. april
Kako se kuva pasulj na pravilan načinPasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni...
26. feb.
Brokoli iz rerneDinstajte ili kuvajte 12-13 minuta isečenu šargarepu, krompir i brokoli.
Sipajte ih u pleh, namazan maslinovim uljem.
Umutite jaje, so, biber i rendani kačkavalj posebno....
04. maj
Brokoli sa pavlakomZagrejte maslac i ulje u velikom tiganju i dinstajte brokoli zajedno sa belim lukom iseckanim na krupno.
Nakon što se zaprži dodajte umućenu kiselu pavlaku i sve začine....
23. maj
Brokoli sa siromBrokoli stavite u poklopljenu posudu i ugrejte 2-3 minuta na 100 % jačine u mikrotalasnoj, mešajte po jednom. Ocedite sos koji se stvorio....
12. jul
Kako da čuvamo brokoli?Kada se odmrzne, brokoli se ne može ponovo zamrznuti.
Čuvanje brokolija konzerviranjem
U ovom slučaju, radi se o zatvaranju brokolija u tegle....
04. dec.
Brokoli sa sitnim siromBrokoli blanširajte 3-4 minuta i stavite u pleh prečnika 25-30 cm.
U tiganju rastopite sitan sir sa sodom. Dodajte rendani sir i začinite po ukusu.
Kad se smesa homogenizuje sipajte preko brokolija....
22. april
Brokoli sa Bešamel sosomBrokoli operite i isecite na ružice, sipajte malo ulja i ostavite da se skuva. Proverite viljuškom, da ga ne bi prekuvali....
24. jul
Zapečeni brokoli sa kačkavaljemIskidajte brokoli na ružice i operite ga. Potopite ga u kipuću vodu 2 minuta i posle ih operite na česmi.
Stavite ih u cediljku, da se dobro ocede od vode....
15. feb.
Dinstani brokoli sa začinimaDodajte brokoli, isečen na ruže, pa dinstajte još 5-6 minuta. Pre serviranja začnite soja sosom, solju i biberom po želji....
13. jul