Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Kako se kuvaju sušeni vrganji?Nakon što se namoče u vodi, kuvaju se. Ako ćete pržiti pečurke, kuvanje u vodi se može izostaviti. Profesionalni kuvari savetuju da suve pečurke potopite u sveže mleko kako bi jelo bilo aromatičnije i ukusnije....
28. okt.
Kako se pravilno kuvaju jaja?Ukoliko više volite tvrdo kuvana jaja, potrebno je 5 minuta kuvanja.
Guščija jaja se operu i stave u hladnu vodu. Kuvaju se 15 minuta na srednjoj vatri i u poklopljenoj posudi....
28. mart
Lignje u maslacuLignju očistim, opere i isečem na parčiće (kocke) zajedno sa pipcima.
U tiganju istopim maslac, dodajem lignju i poklapam poklopcem da se izdinsta....
03. april
Lignje u belom sosuDodajte luk i beli luk, kuvajte oko dva minuta.
Dodajte belo vino, dobro izmešajte i kuvajte na jakoj vatri 2 minuta. Iseci lignje na kolutove i staviti na tiganj da se proprzi....
21. dec.
Lignje sa krompiromU dubokoj posudi prorpžite lignje dok ne dobiju zlatastu boju. Svo povrće sitno iseckajte, osim krompira.
Dodajte sve lignjama i pržite dok povrće ne bude gotovo. Sipajte čašu vina i dodajte prstohvat šafrana....
09. maj
Pržene lignje u er frajeruAko su lignje zamrznute ostavljamo ih da se ohlade. Prelivamo ih vrućom vodom, ostavljamo ih oko minuta. Izvadimo ih i ocedimo.
Očistimo lignje od omotača, koji je sa spoljašnje strana, i ostataka iz unutrašnjosti....
18. avgust
Kako se kuva kukuruzKuvati oko 15-20 minuta dok ne omekšaju. zrna izvadite rešetkastom kašikom da bi se voda isecedila....
27. april
Kako se kuva artičokaArtičokoa je ukusna i kada se kuva i začini začinima, ali ima fantastičan ukus kada se pripremi sa jajetom i plavim sirom....
15. jun
Kako se kuva grašakAko smatrate da se grašak dugo kuva, lako zagori, bude mnogo tvrd ili naprotiv, postane kašast, znači da vi ne možete da kuvate pravilno. Naime, važno je da znate neke trikove za kuvanje graška!...
13. jun
Lignje sa belim vinomStavite cele lignje, očišćene od umutrašnjosti. Vina je malo tako da bi trebalo da ispari i da samo ostavi miris.
3....
23. avgust
Pohovane lignje sa limunomNakon što voda provri, lignje kuvamo na umerenoj vatri, oko 20 minuta.
Dodajemo kriške limuna, začinimo vodu solju i termička obrada traje još 10-15 minuta....
14. nov.
Marinirane lignje na roštiljuLignju zajedno sa pipcima dobro očistimo od kožice koje liče na nešto plastično što se stvorilo u unutrašnjosti. Dobro operemo i ocedimo od vode....
28. jul
Pržene lignje sa kornfleksomZamrznute tube lignji se odmrznu i operu se. Oštrica noža se provuče pažljivo i odvoji se spoljašnji deo koji je kao celofan.
Odstrani se i unutrašnja ivica. Tube se iskeu na šajbne po 1 cm i osuše se....
18. april
Lignje na gril tiganjuLignje se operu veoma dobro. Odstrani se hrskavica sa unutrašnje strane, jer nije prijatnog ukusa. Neki ljudi je ne sklanjaju, ali po mom mišljenju to je neophodno....
20. april
Marinirane lignje na pločiOdvojite deo smese, a u preostalu potopite lignje i ostavite da se mariniraju 2-3 sata u frižideru....
06. jun
Punjene lignje iz rerneOčistimo lignje.
Lignje punimo smesom i poređamo ih u pleh.
Možete ih staviti u foliju tako da ostanu sočnije. Ja sam stavila deo u foliju, druge sam poređala u pleh....
04. april
Pohovane lignje iz rerneLignje iseći na kolutove.
Brašno i skrob zamešati u jednu posudu, u drugu umutiti jaja, a u treću staviti prezlu.
Kolutove lignje prvo uvaljati u brašno, pa u jaja, pa u prezlu....
03. mart
Lignje na mediteranski načinPržite pohovane lignje u dobro zagrejanom ulju sa obe strane da se dobije zlatkasta boja.
Izvadite lignje na mediteranski način i ubrusom pokupite masnoću.
Obavezno servirajte sa kriškama limuna i majonezom....
05. nov.
Lignje sa hrskavim pohovanjemLignje se potapaju u smesu za pohovanje i prže se u zagrejanom ulju dok ne postanu zlataste sa obe strane.
Gotove pohovane lignje se serviraju sa kriškama limuna i hladnim pivom.
Prijatno!...
08. nov.
Lignje sa laganim pohovanjemLignje očistite i operite. Isecite ih na kolutove, debljine jednog prsta.
Kukuruzni skrob se razblaži sa malo vode. U to se dodaju origano i so....
06. sep.
Lignje u sosu od belog lukaIzvadite gotove lignje iz salamure i isecite na prstenove ili trakice.
Kombinujte još tople lignje sa sosom i ostavite ih da se kuvaju još 20 minuta.
Predjelo lignje u sosu od belog luka je gotovo!...
27. maj
Kako se kuva lep pirinačSaveti za kuvanje lepog pirinča
Prva priprema pirinča je da pogledate da li u njemu nema stranih nečistoća....
10. feb.
Kako se kuva sa multikukerom?Danas gotovo svako moderno domaćinstvo poseduje funkcionalnog pomoćnika za kuvanje....
24. januar