Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Žuti KantarionŽuti Kantarion
27. mart
Koristi od žutog kantariona Danas najpoznatija upotreba žutog kantariona je kao biljni lek protiv depresije. U pojedinim zemljama, kao što je Nemačka, žuti kantarion se prepisuje u lečenju lakših stanja depresije....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kada se i kako se bere žuti kantarion?Kada se i kako se bere žuti kantarion?
11. april
Žuti kantarion je višegodišnja biljka, rasprostranjena na celom području Balkana. Žuti kantarion je biljka sa mnogo korsinih osobina. Deluje na zgrušavanje krvi, poboljšava i osvežava srčani mišić....
Zašto mi se ne pije voda?Zašto mi se ne pije voda?
01. okt.
Ako ne osećate žedj, to ne znači da vašem telu nije potrebna tečnost. Svakog dana, na različite načine, koristimo 1, 5 - 2, 5 litra vode na prijatnoj temperaturi i vlažnosti, a pri vrućini i fizičkim naporima i više. Ovo...
Kada se pije čaj od mirođije?Kada se pije čaj od mirođije?
22. dec.
Foeniculum vulgare je latinski naziv za jedan veoma dobro poznat začin kod nas - mirođiju. Ona se koristi kako za dodavanje specifične arome i ukusa različitim jelima, tako i kao dodatak kod konzervisanja hranljivih proizvoda...
Čaj od žutog kantariona i matičnjaka za vitiligo, aksioznost i nesanicuČaj od žutog kantariona i matičnjaka za vitiligo, aksioznost i nesanicu
18. april
Kada se ohladi, procedite i pijte popodne i uveče po jednu kašičicu. Ovaj čaj je veoma koristan kod vitiliga, depresije, anksioznosti i nesanice....
Crveni KantarionCrveni Kantarion
08. feb.
Koristi od crvenog kantariona Crveni kantarion se veoma ceni zbog toga što uspešno deluje kod različitih oboljenja....
Žuti kolačŽuti kolač
27. april
Žuti kolač ostaviti da se prohladi, pa ga iseći na kocke i poslužiti....
Žuti pirinačŽuti pirinač
17. okt.
Kada se pirinač uprži, posolite i dodajte alevu papriku, sipajte 400 ml vode i ostavite da se kuva 15 minuta na slaboj vatri....
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
Punjeni žuti paradajzPunjeni žuti paradajz
13. maj
Prelivamo vodom svuda, posipamo solju i uljem i pečemo na 200 stepeni dok tečnost ne ispari i dok se paradajz ne zapeče....
Klasičan žuti kolačKlasičan žuti kolač
26. maj
1
Izvadite ukusan kolač, ostavite da se ohladi i pospite šećerom u prahu. Dobijate odličan recept za klasični kolač, odgovarajući za svak ideo dana....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?
13. januar
Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini. Zatim lagano udarite...
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Žuti kolač sa višnjamaŽuti kolač sa višnjama
03. januar
Žuti kolač sa višnjama ohladiti pa poslužiti....
Žuti pirinač u rerniŽuti pirinač u rerni
22. jul
Luk, beli luk i šargrarepa se oljušte, iseku na sitno i stavljaju u tiganj sa zagrejanom masnoćom da se zaprže. Dodaje se kurkuma, meša se, nakon čega se dodaje opran pirinač....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se blanšira krompirKako se blanšira krompir
11. maj
Blanširanje označava brzo prokuvavanje namirnice, a kao rezultat ona promeni boju, najčešće izbledi. Blanširanje ne treba da traje više od 1-2 minuta od ponovnog vrenja vode, pritom što ranije provri voda nakon potapanja...
Kako se prave krutoniKako se prave krutoni
06. maj
Krutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami. Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
Kako se prži krompirKako se prži krompir
28. april
Prženi krompir je omiljeno jelo mnogih ljudi, ali je važno kako se prži ovo ukusno povrće da bude što je moguće korisnije i prijatnije za konzumiranje. Zlatna korica na prženim krompirima se formira ako se pravilno prže...
Kako se kuva kukuruzKako se kuva kukuruz
27. april
Kukuruz je mnogo ukusan i hranljiv, i pogodan kako za salate, tako i za supe i jela, kao i za direktnu upotrebu. Bitno je da se pravilno skuva, tako da se ne izgube nutritivne vrednosti, ali u isto vreme da ima prijatan...
Kako se marinira piletinaKako se marinira piletina
10. mart
Pileće meso spada u najomiljenija mesa u balkanskoj kuhinji. Priprema pilećeg mesa je jedna od prvih stvari koje svaka domaćica nauči, ali je dobro znati i kako se sve ova vrsta mesa može marinirati. Pri marinadi meso...
Kako se priprema heljdaKako se priprema heljda
07. mart
Heljda predstavlja proizvod koji nije tipičan za bugarsku nacionalnu kuhinju. Njenom domovinom se smatra Indija, a izuzetno je popularna u Rusiji. Heljda je vrlo korisna i čak se uzima i kao zamena za meso, jer je...