Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
uglja je 5-7 cm, temperatura treba da bude umerena da se ne osuši; - tokom procesa roštiljanja ribu je dozvoljeno poprskati suvim belim vinom; - kuvajte ribu ne više od 20 minuta; - proverite da li je gotova čačkalicom...
Kako se pravi tahini od susama?Kako se pravi tahini od susama?
06. okt.
Priprema čarobne mešavine pravo je zadovoljstvo. Počnite sa pečenjem oko 300 g sirovog semena susama....
Kako se pravi sos od limunaKako se pravi sos od limuna
14. avgust
Sos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file. Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos. Potrebni sastojci: 2 žumanca...
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Kako se pravi ukusna torta od keksa?
01. okt.
Kombinacija pavlake sa bananama čini da ova torta ima nežan ukus, a pravi se veoma brzo....
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Kako se pravi mleko od orašastih plodova?
30. sep.
Zdrava ishrana je sve češće izbor savremenog čoveka. Iako je kod nas tradicionalna hrana usko povezana sa svežim životinjskim mlekom, na dnevni red dolazi pitanje sa čime može da se zameni, a da se ne izgube zdrave koristi...
Kako se prave krutoniKako se prave krutoni
06. maj
Krutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami. Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
Kako se prave ukusne šnicleKako se prave ukusne šnicle
21. jul
Prave šnicle od mesa se ne prave od mlevenog mesa, nego od celog parčeta mesa, koje se izlupa kao šnicla. Šnicle su omiljene vekovima i među glavnim su jelima u evropskoj kuhinji....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Ako želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
Janija od svinjetine i krompiraJanija od svinjetine i krompira
12. okt.
Janiju od svinjetine i krompira servirajte sa sezonskom salatom ili turšijom....
Gulaš od svinjetine i teletineGulaš od svinjetine i teletine
31. mart
Kad je gulaš gotov, po želji ga pospite peršunom - gulaš od svinjetine i teletine poslužite uz pire krompir....
Gulaš od svinjetine sa pečurkamaGulaš od svinjetine sa pečurkama
23. januar
Nasecite svinjetinu na velike kocke, a crni luk na tanka rebarca. Zagrejte ulje u dubokom tiganju na umerenoj vatri i u njemu zapržite komade svinjetino oko 10 minuta, uz povremeno mešanje....
Zalogaji od svinjetine sa povrćemZalogaji od svinjetine sa povrćem
30. avgust
Promešamo i ostavljamo na tihoj vatri da se krčka dok ne ostane na masti. Jelo serviramo posuto iseckanim svežim peršiunom. Prijatno!...
Kavarma od svinjetine sa prazilukomKavarma od svinjetine sa prazilukom
25. mart
Kavarmu sa svinjetinom i prazilukom ostavite na umerneoj temepraturi još nekoliko minuta dok ne ostane na masti. Prijanto!...
Čorba od svinjetine za decuČorba od svinjetine za decu
25. nov.
Sklonite čorbu sa svinjetinom sa vatre i dodajte maslac. Promešajte dobro, pospite peršunom i poslužite čorbu toplu. Čorba od svinjetine za decu je dobra za decu stariju od 12 meseci....
Rolnice od svinjetine sa pršutomRolnice od svinjetine sa pršutom
03. okt.
Sočne rolnice serviramo sa pireom od kuvane šargarepe i graška, koji krupno izgnječimo i začinimo solju, biberom i maslacem. Uživajte u mojim rolnicama od svinjetine sa pršutom!...
Šnicle od svinjetine sa kuminomŠnicle od svinjetine sa kuminom
05. jul
Svinjetina se iseče na šnicle. Začiniti začinima i soja sosom i ostaviti da odstoji. Ostavio sam šnicle u frižideru oko 24 sata. Stavite malo masti na dno pleha....
Jelo od svinjetine sa krompiromJelo od svinjetine sa krompirom
02. jun
Jelo od svinjetine sa krompirom je gotovo....
Kako se prave figurice za tortuKako se prave figurice za tortu
02. feb.
Takođe, možete koristiti i kalupčiće za kolače s kojima pravite božićne kolačiće. Sigurno ste bili oduševljeni kada ste videli lepe ruže po torta, a. I sigurno biste hteli da znate kako se prav....
Ukusan rolat od svinjetine i pečurakaUkusan rolat od svinjetine i pečuraka
27. januar
Meso dobro očistite od žila i napravite od njega 3 velika komada debljine oko 2, 5 cm. Stavite komade mesa jedan do drugog, tako da se malo preklapaju. Rasporedite nadev od pečuraka i peršuna preko mesa....
Ukrajinske rolnice od svinjetine i pečurakaUkrajinske rolnice od svinjetine i pečuraka
29. avgust
1
Svinjetina se seče na parčiće, sve se istuca, soli se i posipa se biberom. Pečurke se operu, skuvaju se i iseku se na sitno. Luk se seče na sitno i zaprži se u ulju....
Punjeni rolat od svinjetine u folijiPunjeni rolat od svinjetine u foliji
05. sep.
Zatim napravite pire od ove smese. Gotovi rolat se iseče na porcije i servira preliven sosom. Punjeni rolat od svinjetine u foliji je spreman....
Kako se pravi šarena soKako se pravi šarena so
03. jun
Tako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
Kako se pravi kiseli kupusKako se pravi kiseli kupus
07. mart
Kiseli kupus je tradicionalna zimnica kod bugara. Osim što ima neobičan ukus i što je u osnovi mnogih tradicionalnih bugarskih jela, kiseli kupus je i veoma koristan za organizam, posebno tokom dugih zimskih meseci, kada...