Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?ne nude, tako da svako sam može da proceni koji mu se recept više dopada od ove dve vrste domaće spremljenih....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremauglja je 5-7 cm, temperatura treba da bude umerena da se ne osuši;
- tokom procesa roštiljanja ribu je dozvoljeno poprskati suvim belim vinom;
- kuvajte ribu ne više od 20 minuta;
- proverite da li je gotova čačkalicom...
07. avgust
Kako se pravi tahini od susama?Priprema čarobne mešavine pravo je zadovoljstvo. Počnite sa pečenjem oko 300 g sirovog semena susama....
06. okt.
Kako se pravi sos od limunaSos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file.
Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos.
Potrebni sastojci: 2 žumanca...
14. avgust
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Kombinacija pavlake sa bananama čini da ova torta ima nežan ukus, a pravi se veoma brzo....
01. okt.
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Zdrava ishrana je sve češće izbor savremenog čoveka. Iako je kod nas tradicionalna hrana usko povezana sa svežim životinjskim mlekom, na dnevni red dolazi pitanje sa čime može da se zameni, a da se ne izgube zdrave koristi...
30. sep.
Kako se prave krutoniKrutone, koje možete da koristite za pripremu krem supa, a isto tako i nekih salata, lako možete da napravite sami.
Za pripremu krutona odgovara svaki hleb, čak i stari. Nema veze da li je beo ili ražani. Važno je...
06. maj
Kako se prave ukusne šniclePrave šnicle od mesa se ne prave od mlevenog mesa, nego od celog parčeta mesa, koje se izlupa kao šnicla. Šnicle su omiljene vekovima i među glavnim su jelima u evropskoj kuhinji....
21. jul
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Kako se pravi zaprškaAko želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
12. feb.
Janija od svinjetine i krompiraJaniju od svinjetine i krompira servirajte sa sezonskom salatom ili turšijom....
12. okt.
Gulaš od svinjetine i teletineKad je gulaš gotov, po želji ga pospite peršunom - gulaš od svinjetine i teletine poslužite uz pire krompir....
31. mart
Gulaš od svinjetine sa pečurkamaNasecite svinjetinu na velike kocke, a crni luk na tanka rebarca.
Zagrejte ulje u dubokom tiganju na umerenoj vatri i u njemu zapržite komade svinjetino oko 10 minuta, uz povremeno mešanje....
23. januar
Zalogaji od svinjetine sa povrćemPromešamo i ostavljamo na tihoj vatri da se krčka dok ne ostane na masti. Jelo serviramo posuto iseckanim svežim peršiunom. Prijatno!...
30. avgust
Kavarma od svinjetine sa prazilukomKavarmu sa svinjetinom i prazilukom ostavite na umerneoj temepraturi još nekoliko minuta dok ne ostane na masti.
Prijanto!...
25. mart
Čorba od svinjetine za decuSklonite čorbu sa svinjetinom sa vatre i dodajte maslac.
Promešajte dobro, pospite peršunom i poslužite čorbu toplu.
Čorba od svinjetine za decu je dobra za decu stariju od 12 meseci....
25. nov.
Rolnice od svinjetine sa pršutomSočne rolnice serviramo sa pireom od kuvane šargarepe i graška, koji krupno izgnječimo i začinimo solju, biberom i maslacem.
Uživajte u mojim rolnicama od svinjetine sa pršutom!...
03. okt.
Šnicle od svinjetine sa kuminomSvinjetina se iseče na šnicle.
Začiniti začinima i soja sosom i ostaviti da odstoji. Ostavio sam šnicle u frižideru oko 24 sata.
Stavite malo masti na dno pleha....
05. jul
Kako se prave figurice za tortuTakođe, možete koristiti i kalupčiće za kolače s kojima pravite božićne kolačiće.
Sigurno ste bili oduševljeni kada ste videli lepe ruže po torta, a. I sigurno biste hteli da znate kako se prav....
02. feb.
Ukusan rolat od svinjetine i pečurakaMeso dobro očistite od žila i napravite od njega 3 velika komada debljine oko 2, 5 cm.
Stavite komade mesa jedan do drugog, tako da se malo preklapaju.
Rasporedite nadev od pečuraka i peršuna preko mesa....
27. januar
Ukrajinske rolnice od svinjetine i pečurakaSvinjetina se seče na parčiće, sve se istuca, soli se i posipa se biberom. Pečurke se operu, skuvaju se i iseku se na sitno. Luk se seče na sitno i zaprži se u ulju....
29. avgust
1
Punjeni rolat od svinjetine u folijiZatim napravite pire od ove smese. Gotovi rolat se iseče na porcije i servira preliven sosom.
Punjeni rolat od svinjetine u foliji je spreman....
05. sep.
Kako se pravi šarena soTako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
03. jun
Kako se pravi kiseli kupusKiseli kupus je tradicionalna zimnica kod bugara. Osim što ima neobičan ukus i što je u osnovi mnogih tradicionalnih bugarskih jela, kiseli kupus je i veoma koristan za organizam, posebno tokom dugih zimskih meseci, kada...
07. mart