Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi plavi sir?Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....
28. jun
Kako se pravi topljeni sir?Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke.
Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog...
27. jun
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Kako se pravi salamura za sirI kako se ona pravi? Različiti ljudi je prave na različite načine, ali osnovni sastojci u voda i so (morska).
Pravljenje je veoma lako....
13. feb.
Mariniran ovčiji sirZatvara se i ostavlja na nekoliko dana da upije mirise.
Ja sam probala sir nakon 5 dana. Dosada nisam jela pravi domaći sir. Kad sam probala ovaj, zaljubila sam se u njegov ukus....
01. avgust
Pohovani ovčiji sirU tiganj sipajte ulje i stavite ga na ringlu, čim se zgreje, počnite da valjate kocke sira prvo u brašno, zatim u jaja i nakon toga u prezle, nakon toga opet u brašno, u jaja i ponovo u prezle i stavite ih nakon toga u zagrejano...
20. dec.
Ovčiji sirPostoje i slutnje da se ovaj sir pravio još 8000 godina pre Hrista, kada su ljudi počeli da gaje ovce. Prettpostavlja se i da se ovčiji sir u početku pravio samo na Bliskom istoku i Centralnoj Aziji....
19. sep.
1
Domaći mladi ovčiji sirSipa se u veliku gazu i procedi se, a nakon što se ocedi, zajedno s gazom se stavi u posudu i preko se stavi manja posuda i pritisne se nečim teškim.
Ostavi se oko sat vremena i seče se na kvadrate i servira....
25. jun
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaKuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
07. avgust
Pečeni ovčiji sir u folijiSipamo ulje u posudu, dodajemo sve biljke i začine, promešamo dobro.
Sir sečemo na 4 kriške, svaku mažemo prirpemljenom kašom sa svih strana.
Odozgo stavljamo 2-3 kriške luka. Uvijamo u foliju i pečemo u prethodno ugrejanoj...
09. dec.
Ovčiji sir sa orasima i medomSir se iskida i ostavlja se da se ocedi od vode.
Seče se na kriške, debele oko pola centimetra.
Preliva se medom i posipa se mlevenim orasima.
Servira se odmah kao predjelo....
04. okt.
Kako da prepoznate pravi sirTehnolog nas je podsetio kako kvalitetan sir od ovčijeg mleka treba da odstoji najmanje 60 dana i da sazri, a od kravljeg mleka - najmanje 45 dana....
15. feb.
Kako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnikeVurda (sitan sir) je interesantan i zanimljv proizvod koji se često koristi u različitim namazima, pecivima, salatama, pa čak i u slatkišima. Naravno, možete ga kupiti u gotovom obliku, ali mnogo prijatnije, a garantujemo...
16. april
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Kako se pravi zaprškaAko želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
12. feb.
Pohovan ovčiji sir u rerni na skopski načinOvčiji sir isecite na parčiće veličine kutije šibice. Stavite parčiće na mastan papir i ostavite u zamrzivač da se stegnu....
17. sep.
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako se pravi pirinčano mleko?Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
15. dec.
Kako se pravi šarena soTako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
03. jun
Kako se pravi kiseli kupusOvde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
07. mart
Kako se pravi slatko testoMeđutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
28. feb.
Kako se pravi domaće pivoMnogi ljudi bar jednom požele da probaju da sami naprave pivo. To je lako, može se uraditi samo ako imate zrna - pšenična, ječmena ili ražana, hmelj, pivski kvasac.
Prvo treba da pripremite zrna. Kakva će ona piti - raž...
17. feb.