Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se pravi plavi sir?Kako se pravi plavi sir?
28. jun
Kada se ova korisna bakterija uključuje u proces pravljenja sira, zavisi od vrste plavog sira, koji se pravi....
Kako se pravi topljeni sir?Kako se pravi topljeni sir?
27. jun
Da se napravi topljeni sir u kućnim uslovima je veoma jednostavno. Ovakav sir je znatno ukusniji od onog iz prodavnice i ne sadrži hemijske dodatke. Napravljeni topljeni sir ima konzistenciju kao i kupovnog topljenog...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Kako se pravi salamura za sirKako se pravi salamura za sir
13. feb.
I kako se ona pravi? Različiti ljudi je prave na različite načine, ali osnovni sastojci u voda i so (morska). Pravljenje je veoma lako....
Domaći ovčiji sirDomaći ovčiji sir
08. feb.
1
Domaći ovčiji sir je super ukusan!...
Mariniran ovčiji sirMariniran ovčiji sir
01. avgust
Zatvara se i ostavlja na nekoliko dana da upije mirise. Ja sam probala sir nakon 5 dana. Dosada nisam jela pravi domaći sir. Kad sam probala ovaj, zaljubila sam se u njegov ukus....
Pohovani ovčiji sirPohovani ovčiji sir
20. dec.
U tiganj sipajte ulje i stavite ga na ringlu, čim se zgreje, počnite da valjate kocke sira prvo u brašno, zatim u jaja i nakon toga u prezle, nakon toga opet u brašno, u jaja i ponovo u prezle i stavite ih nakon toga u zagrejano...
Ovčiji sirOvčiji sir
19. sep.
1
Postoje i slutnje da se ovaj sir pravio još 8000 godina pre Hrista, kada su ljudi počeli da gaje ovce. Prettpostavlja se i da se ovčiji sir u početku pravio samo na Bliskom istoku i Centralnoj Aziji....
Domaći mladi ovčiji sirDomaći mladi ovčiji sir
25. jun
Sipa se u veliku gazu i procedi se, a nakon što se ocedi, zajedno s gazom se stavi u posudu i preko se stavi manja posuda i pritisne se nečim teškim. Ostavi se oko sat vremena i seče se na kvadrate i servira....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Kuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
Pečeni ovčiji sir u folijiPečeni ovčiji sir u foliji
09. dec.
Sipamo ulje u posudu, dodajemo sve biljke i začine, promešamo dobro. Sir sečemo na 4 kriške, svaku mažemo prirpemljenom kašom sa svih strana. Odozgo stavljamo 2-3 kriške luka. Uvijamo u foliju i pečemo u prethodno ugrejanoj...
Ovčiji sir sa orasima i medomOvčiji sir sa orasima i medom
04. okt.
Sir se iskida i ostavlja se da se ocedi od vode. Seče se na kriške, debele oko pola centimetra. Preliva se medom i posipa se mlevenim orasima. Servira se odmah kao predjelo....
Ovčiji sir sa paradajzom u rerniOvčiji sir sa paradajzom u rerni
07. mart
Ovčiji sir sa paradajzom u rerni je mnogo ukusan....
Kako da prepoznate pravi sirKako da prepoznate pravi sir
15. feb.
Tehnolog nas je podsetio kako kvalitetan sir od ovčijeg mleka treba da odstoji najmanje 60 dana i da sazri, a od kravljeg mleka - najmanje 45 dana....
Kako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnikeKako se pravi vurda (sitan sir) - vodič za početnike
16. april
Vurda (sitan sir) je interesantan i zanimljv proizvod koji se često koristi u različitim namazima, pecivima, salatama, pa čak i u slatkišima. Naravno, možete ga kupiti u gotovom obliku, ali mnogo prijatnije, a garantujemo...
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Fondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske. Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Ako želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
Pohovan ovčiji sir u rerni na skopski načinPohovan ovčiji sir u rerni na skopski način
17. sep.
Ovčiji sir isecite na parčiće veličine kutije šibice. Stavite parčiće na mastan papir i ostavite u zamrzivač da se stegnu....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako se pravi pirinčano mleko?Kako se pravi pirinčano mleko?
15. dec.
Pirinčano mleko se pravi od kuvanog pirinča (običnog ili braon) i može se malo zasladiti po želji....
Kako se pravi šarena soKako se pravi šarena so
03. jun
Tako što u nekim delovima severne Bugarske prave šarenu so samo od čubra, aleve paprike i piskavice. U Staroj Zagori pak u osnovne sastojke dodaju i mlevenu sirovu piskavicu....
Kako se pravi kiseli kupusKako se pravi kiseli kupus
07. mart
Ovde ćemo vam predložiti dva recepta, koji će vam pomoći da spremite ukusan i hranljiv kiseli kupus, sa kojim ćete praviti raznolike menije tokom zimskih meseci....
Kako se pravi slatko testoKako se pravi slatko testo
28. feb.
Međutim, da napravite ukusan domaći desert, potrebno je da znate kako se pravi slatko testo. Ono je nezamenljivo kada hoćete da zadivite porodicu ili goste svojim kulinarskim umećima....
Kako se pravi domaće pivoKako se pravi domaće pivo
17. feb.
Mnogi ljudi bar jednom požele da probaju da sami naprave pivo. To je lako, može se uraditi samo ako imate zrna - pšenična, ječmena ili ražana, hmelj, pivski kvasac. Prvo treba da pripremite zrna. Kakva će ona piti - raž...