Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Hrskava smesa za pohovanje za ribu i pileHrskava smesa za pohovanje za ribu i pile
12. dec.
Ako je smesa za pohovanje ribe, u nju dodajemo i ruzmarin. Ako je za piletinu dodajemo bosiljak. Smese bude dosta što je sasvim dovoljno za 15 fileta ribe i za celo pile bez kostiju....
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Savršena smesa za palačinke se pravi ovakoSavršena smesa za palačinke se pravi ovako
02. avgust
Ali ako želite da zaista napravite savršenu smesu za palačinke, nije potrebno samo da ga pratite. Treba da se pobrinete za još nekoliko stvari. 1. Pravite palačinke od kvalitetnih sastojaka....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Recept Lusi Evtimove je sa dodatkom brašna, tačnije: Na 3 supene kašike šećera se dodaje 1 supena kašika brašna, meša se dok se ne dobije pasta, tako da se drži u ruci, da bude lepljiv, prebacuje se na papir za pečenje i...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Kuvanje rečne pastrmke treba da bude u skladu sa nekoliko pravila....
Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?Kako da napravimo smesu za pohovanje od piva?
07. maj
Piletina u pohovana smesom od piva Pivo i pohovanje pivom su savršen dodatak jelima s piletinom....
Kako se pravi testo za keks?Kako se pravi testo za keks?
22. sep.
Dodajte šećer u prahu, vanilu i žumanca dok se smesa ne pretvori u testo bez grudvica. Razvijte testo, isecite keksiće i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumeni....
Kako se pravi dresing za salatu?Kako se pravi dresing za salatu?
02. maj
Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu, dodajte 2 kašike maslinovog ulja, so po ukusu i beli biber. Ponovo mešajte dok ne dobitete glatku smesu. Mlečni sos sa belim lukom se priprema na sledeći način....
Kako se pravi ukras za tortuKako se pravi ukras za tortu
06. mart
Postoji mnogo načina da se jedna torta ukrasi. Može se koristiti razno voće, puslice, čokoladne mrvice, samleveni ili celi orašasti plodovi, keks, piškote, ukrasi od karamela itd. Sve zavisi od vaše fantazije...
Kako se pravi salamura za sirKako se pravi salamura za sir
13. feb.
I kako se ona pravi? Različiti ljudi je prave na različite načine, ali osnovni sastojci u voda i so (morska). Pravljenje je veoma lako....
Kafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisnaKafa sa maslacem - kako se pravi i za šta je korisna
25. okt.
U već spremljeni espreso dodaju se 2 kašike kravljeg ili kokosovog maslaca i pomešaju se u blenderu dok se ne dobije homogena smesa. Šolja kafe sa maslacem potpuno zamenjuje jutarnji doručak....
Brokoli u mekanoj smesi za pohovanje sa senfomBrokoli u mekanoj smesi za pohovanje sa senfom
01. maj
Ocedite i ostavite da se ohladi. Dobro umutite jaja za pohovanje i u njih dodajte sve ostale sastojke za pohovanje, dok ne dobjete kašu....
Kako se pravi pica - uputstvo za početnikeKako se pravi pica - uputstvo za početnike
17. mart
Jelo koje se pravi relativno brzo i jednostavno. Evo i kako možete da je napravite sami kod kuće: Brašno za hleb je najpogodnije za pravljenje domaćeg testa za picu....
Kako se pravi lavaš - uputstvo za početnikeKako se pravi lavaš - uputstvo za početnike
05. nov.
Svi narodi, bez obzira na svoje kulinarske tradicije, prave hleb. On je dosta drugačiji kako po svom izgledu, tako i po kvalitetima ukusa. Jermenski hleb se naziva lavaš....
Kako se pravi voćni toping za torte?Kako se pravi voćni toping za torte?
29. april
Toping predstavlja preliv kojim se prekrivaju deserti - slatkiši, torte, kolači, sladoledi i drugo. Najčešće korišćen toping je onaj od čokolade, ali raznolikost preliva za slatkiše je zaista velika, tako što su...
Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)Kako se pravi baklava? (Vodič za početnike)
20. april
1
Sa svim ostalim se uradi isto i stave se orasi u sredinu. Razvija se druga grupa od 6, od kojih se dobija jedna, pospe se orasima. Testo se iseče na dijamante ili kvadrate ili kao što ja kažem - sunce....
Kako se pravi gratin - vodič za početnikeKako se pravi gratin - vodič za početnike
24. mart
Složenac se najčešće pravi od povrća, mesa, ribe i morskih plodova. Dodata pavlaka ili mleko sosu daju ukus kojim se jelo odlikuje, a sir ga čuva da postane previše suvo....
Kako se pravi majonez - vodič za početnikeKako se pravi majonez - vodič za početnike
18. feb.
Držimo uređaj nepokretan dok smesa ne počne da emulgira i postaje bela odozdo....
Kako se pravi šećerni sirup za kolačeKako se pravi šećerni sirup za kolače
31. jul
Osnovno pravilo je da jedno od ta dva treba da bude hladno - ili kora ili sirup....
Kako se prave figurice za tortuKako se prave figurice za tortu
02. feb.
Kako možete napraviti ruže od fondana Ako želite da napravite ukras za tortu sa pavlakom ili tortu sa orasima, oblikovanje cvetića od fondana je izuzetno jednostavno....
Kako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnikeKako se pravi kora za tortu - uputstvo za početnike
03. dec.
Prave se kore po želji, tako što možete da ih napravite i od kakaa, ako odlučite, samo tako što dodate 3 supene kašike kakaa u smesu. Prelijte kremom po izboru ili pavlakom i svežim sezonskim voćem....
Kako se pravi fonduKako se pravi fondu
03. avgust
Umačite u uksunu smesu zapečene parčiće hleba. Čokoladni fondu je traženi dezert. Neophodno vam je 200 grama čokolade, 100 grama kondenzovanog mleka, jagode, breskve, ananas....
Kako se pravi zaprškaKako se pravi zaprška
12. feb.
Ako želite da zapržite kaše, onda se zaprška pravi tako što brašno zapržite u ulju dok ne dobije zlatnu boju i postepeno razređujete vodom uz neprekidno mešanje....
Kako se pravi škembe čorba - vodič za početnikeKako se pravi škembe čorba - vodič za početnike
12. dec.
Poslužite toplo i dodajte kašiku smese u čorbu....
Kako se pravi želirani krem - uputstvo za početnikeKako se pravi želirani krem - uputstvo za početnike
24. nov.
Jedni od najefikasnijih i ukusnih kremova, sjajne torte, želirane kolače i druge deserte se prave sa želatinom. On ih čini čvrstim, daje blistav i lep izgled....