Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Crveno sočivo u multikukeruCrveno sočivo u multikukeru
11. nov.
Ako se ne prokuva do kraja, ponovo dovršimo na programu „boil“. Gozbu od sočiva služimo hladnu! Prijatno! Crveno sočivo u multikukeru serviramo sa hlebom iz multikukera....
Crveno sočivo sa ćorizomCrveno sočivo sa ćorizom
15. dec.
Ostavljamo supu od sočiva da se krčka na slaboj vatri oko 30 minuta, nakon čega pasiramo grubo i serviramo sa ćorizom i kiselim mlekom, posuto alevom paprikom. Crveno sočivo sa ćorizom je gotovo....
Crveno sočivo u orijentalnom stiluCrveno sočivo u orijentalnom stilu
23. feb.
Skidamo sa vatre crveno sočivo u orijentalnom stilu i ostavljamo poklopljeno na 10 - 15 minuta da upije ukuse....
Brzo crveno sočivo sa pečurkamaBrzo crveno sočivo sa pečurkama
01. jun
Kod kuće se domaće skuvano sočivo pojede za čas, pogodno je kao glavno jelo, ali i kao garnirung. Bude gotovo za manje od pola sata. Nadam se da će vam se svideti recept za brzo crveno sočivo sa pečurkama....
Ukusno crveno sočivo sa belim lukomUkusno crveno sočivo sa belim lukom
09. april
Operite sočivo u dve vode i stavite u šerpu, sipajte vodu, ali ne mnogo, zato što se sočivo brzo kuva. Isecite luk, šargarepu i papriku i sipajte u sočivo. Dodajte oljušten beli luk....
Ljuto crveno sočivo na indijski načinLjuto crveno sočivo na indijski način
19. januar
Sočivo i voda se kuvaju zajedno sa malo soli i ulja dok se ne raskuva sočivo. U ulju se zaprže na sitno isečeni luk, beli luk, ljute paprike, ljuta aleva paprike i kumin....
Posno crveno sočivo sa crvenim lukomPosno crveno sočivo sa crvenim lukom
30. avgust
Operemo veoma dobro pod tekućom vodom sočivo. Sipamo sočivo u povrće i prelivamo vodom. Kuvamo dok ne bude gotovo, začinimo po ukusu solju i čubrom....
Crveno sočivo sa kinoom i tikvicomCrveno sočivo sa kinoom i tikvicom
20. okt.
Sipa se malo vode i dinsta se kratko. Posipa se alevom paprikom, sipa se topla voda i kada provri sipa se crveno sočivo i kinoa. Kuva se dok zrnca ne budeu gotova, 15-20 minua da upije vodu i gotovo je....
Crveno sočivo sa tikvicom i zelenišemCrveno sočivo sa tikvicom i zelenišem
24. sep.
Sipa se crveno sočivo, naseckani listovi bokvice i kuva se na umerenoj vatri tako što se periodično meša dok se sočivo ne skuva. Voda mora da ispari i da ostane gotovo na masti....
Crveno sočivoCrveno sočivo
17. feb.
Smesu povrća kuvajte oko 10 minuta i dodajte očišćeno i oprano sočivo. Smanjite jačinu ringle na srednje jako i dokuvajte oko 15-20 minuta....
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna....
Kako da pripremimo crveno sočivoKako da pripremimo crveno sočivo
25. jul
Sa crvenim sočivom se mogu pripremiti sva jela, koja se pripremaju sa običnim sočivom. Važno je znati da se crveno sočivo brže kuva, i zbog toga treba paziti da se ne prekuva i postane kaša....
Crveno SočivoCrveno Sočivo
09. nov.
U Indiji pripremaju tradicionalno jelo Daal Tadka sa crvenim sočivom po tradicionalnom indijskom receptu, a u Maroku tokom Ramazana obavezno jelo je harira - supa od crvenog sočiva....
Gusto crveno sočivoGusto crveno sočivo
06. okt.
Luk i šargrepa se iseku na kocke veličine sočiva. Stavljaju se u posudu na ringlu i dinstaju se dok ne omekšaju. Dodajemo i sočivo na minut-dva i dodajemo vodu. Nakon što voda provir, dodajemo začine....
Posno crveno sočivo sa krompirom na baštovanski načinPosno crveno sočivo sa krompirom na baštovanski način
06. nov.
Tako će sočivo biti zdravije bez zaprške, a ako želite zapršku propržite ulje sa alevom paprikom i dodajte. Crveno sočivo se kuva veoma brzo, zato svo povrće dodajte još na početku....
Posno crveno sočivo BolonjezePosno crveno sočivo Bolonjeze
26. sep.
Pomešajte sočivno sa svim sastojcima i dodajte vodu.Kuvajte na umerenoj vatri, promešajte s vremena na vreme, dok sočivo ne omekša - 20-30 minuta....
Crveno sočivo bez brašnaCrveno sočivo bez brašna
30. sep.
Beleška: Crveno sočivo, za razliku od običnog, se skuva za desetak minuta....
Crveno sočivo na tajlandski način u sosu od kikirikijaCrveno sočivo na tajlandski način u sosu od kikirikija
26. okt.
Na kraju se dodaje i sočivo i veganska janija se ostavlja na još nekoliko minuta. Servira se crveno sočivo na tajlandski način u sosu od kikirikija sa pirinčem ili pljosnatim nudlama....
Indijsko crveno sočivo - Masur DalIndijsko crveno sočivo - Masur Dal
10. januar
Indijsko crveno sočivo - Masur Dal je janija od crvenog sočiva inspirisana Indijom i jedno je od mojih omiljenih jela zbog brzine kojom se sprema....
Kako se priprema jaretina?Kako se priprema jaretina?
20. nov.
Iako je potcenjena u mnogim zemljama, jaretina je jedno od najkorisnijih crvenih mesa. Količina gvožđa u njemu je čak veća nego u govedini!...
Kako se priprema heljdaKako se priprema heljda
07. mart
Za koja jela se može koristiti heljda i kako da se pripremi? Može se koristiti u slanim i slatkim jelima. Najčešća njena primena je u slanoj i slatkoj kaši....
Kako se priprema štrudla?Kako se priprema štrudla?
10. jun
Sigurno mislite da je štrudla laka za pripremu. Da, tako izgleda! Međutim, priprema testa može biti veoma teška i da iziskuje spretne ruke....
Kako se priprema bamijaKako se priprema bamija
27. januar
Bamija je jedno od najstarijih povrća na zemlji. Raste u svim mediteranskim zemljama, a takođe i na drugim mestima na planeti. Strukovi bamije rastu na žbunju i izgledaju kao zelene paprike koje su veličine prsta...
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?
13. dec.
Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...