Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
10. nov.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Skuša u folijiOčistite i operite ribu, osušite je. Oljuštite luk i isecite ga na kolutove, paradajz i limun na kriške.
Postavite posudu za pečenje folijom i nalijte ulje, rasporedite na dno prvo luk, paradajz i kriške limuna. Posolite...
11. jun
Skuša u rerniOčistite i operite ribu pažljivo spolja i iznutra.
Posolite i prelijte ribu sokom od limuna.
Stavite ribe u pleh, obložen papirom za pečenje.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, dok ne uhvati...
15. avgust
Skuša u kesiOčistite i operite skuše. Šargarepa nasecite na duge štapiće. Luk i paradajz oljuštite i isecite na šajbne. Oljušten beli luk isecite na kriške.
Pospite iznutra i spolja skuše solju, biberom i kuminom....
15. dec.
Skuša u đuvečariPropržimo 1 veliku ili 2 manje glavice crnog luka, 1 veliku ili 2 manje šargarepe. Dodajemo 1 teglu paradajza ili domaći paprikaš (umesto paprikaša možete ispeći 2 crvene paprike).
Kad paradajz provri sipajte ga u đuvečaru...
01. januar
1
Pečena skuša u rerniAko koristite zamrznutu skušu, treba da je ostavite da se odledi, da ne biste dobili kašu.
Glava se seče, očistite unutrašnjost i podeli se na dva. Posipa se solju i biberom.
Poređa se u pleh sa ulje....
22. maj
1
Skuša u konvektornoj rerniU vatrostalnu posudu se stavljaju tečni sastojci marinade i promešaju se.
Porcije ribe se posole, pospu se biberom poređaju se u posudu za pečenje i prelivaju se sokom od limuna....
22. maj
Skuša u paradajz sosuParadajz sameljite i stavite da se kuva, dok voda iz njega ne ispari, začinite ga biberom, posolite i dodajte sitno naseckani beli luk.
Skušu prelijte paradajz sosom i zapecite 15 minuta u rerni....
25. april
Riba skuša u rerniDodati oljušten i nasečen paradajz sa malo šećera da se ublažite kiseli ukus.
Kada smesa provri, sve prebaciti u posudu za pečenje. Preko smese poređati skuše, začinjene sa malo soli i bibera....
04. feb.
Pečena skuša u folijiPrelijte ribu i odozgo s malo maslinovog ulja, zavijte četiri strane folije ka ribi tako da je pokrijete i da se dobije oblik paketića.
Ostale ribe spremite na isti način....
15. mart
Sitna skuša u rerniU pleh poređajte u slojevima luk, paradajz i limun nasečen na kolutove. Pospite biberom, pimentom, posolite i dodajte 2-3 listića lovora.
Očistite, posolite i začinite ribu začinom za ribu. Ostavite u frižider na pola...
12. april
Skuša u žutom umakuSkušu očistiti, odstraniti glavu, isprati i prebrisati, pa ih poređati u pleh ili vatrostalnu činiju.
Pomešati senf, pavlaku, dodati sok od limuna i pešsun.
Sve posoliti i pobiberiti....
01. dec.
SkušaMeđutim, danas je skuša u Crnom moru vrsta koja polako izumire. Druge vrste skuše su španska skuša, kraljevska i kanadska skuša....
12. sep.
Skuša na roštiljuSkuša se očisti i poređa u sledeću marinadu.
Luk se iseče na sitno i njim se poređaju ribe koje su pre toga obilno namazane maslinovim uljem i limunom....
14. sep.
Skuša na lukuNa dnu plega stavite oljušteni i na kolutove nasečen paradajz. Preko njega stavite sitno iseckan beli luk i pospite biberom.
Preko stavite ribu nasečenu na komade, koje prelijete sokom od limuna. Posolite po ukusu. Prelijte...
16. april
1
Skuša sa roštiljaSkušu odlediti i očistiti od iznutrica. Premazati uljem i posoliti sa svih strana.
Ostaviti 1 sat u frižideru.
Zagrejati električni roštilj prethodno namazan uljem i peći ribu.
Prijatno uz skušu sa roštilja!...
05. sep.
Skuša na pločiZačinjena riba se stavi na nauljenu zagrejanu ploču sa kožom na dole oko 10 minuta, zatim se okrene i skuša se peče još 10 minuta na drugoj strani.
Topla skuša na ploči se služi sa prilogom po želji i kriškom limuna....
18. okt.
Skuša sa sosomČim se malo zgusne, dodajte sitno iseckan ekisele krastavčiće, konzerviran grašak i sitno iseckane listove celera.
Sos promešajte i presipajte u tavu sa ribom. Skuša se peče u rerni na 200 stepeni....
01. maj
Skuša na pariOčistite skuše od iznutrica, odvojite glave i repove, odvojite i peraja i lepo operite tekućom, hladnom vodom. Isecite na krugove debljine oko 1 cm i pospite solju i biberom....
28. jul
Skuša u rasolu od kupusaOčistite skuše od glava i iznutrica (gledajte da budu krupnije po 700-750 g)
Očišćene ribe se prelivaju rasolom od kupusa, tako da se prekriju i ostavljaju se 15-20 minuta....
30. sep.
Skuša u kesi bez mirisaDobro zatvaramo kesu i stavljamo u jednu posudu za pečenje i stavljamo u rernu - za oko pola sata pečena skuša je gotova....
14. jun
Brzo marinirana skuša u papiruOstavljamo u toplom maslacu da se začini i aromatizuje dok se riba marinira.
Nakon toga maslac od belog luka procedimo i rasporedimo ravnomerno preko filea skuše....
02. april
Skuša u papiru za pečenjeSkuša se očisti i začini solju i biberom po ukusu.
Mirođija, beli luk, đumbir i limun se sitno naseckaju i ovom smesom napunite ribu.
Svaku ribu posebno umotajte u papir za pečenje....
26. feb.
Skuša u rerni na mađarski načinSkuša se očisti od iznutrica, glave, krljušti, peraja i repa, opere se obilno hladnom vodom, iseče se na kriške debljine oko 2 cm....
18. jul