Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Skuša u folijiSkuša u foliji
11. jun
Očistite i operite ribu, osušite je. Oljuštite luk i isecite ga na kolutove, paradajz i limun na kriške. Postavite posudu za pečenje folijom i nalijte ulje, rasporedite na dno prvo luk, paradajz i kriške limuna. Posolite...
Skuša u rerniSkuša u rerni
15. avgust
Očistite i operite ribu pažljivo spolja i iznutra. Posolite i prelijte ribu sokom od limuna. Stavite ribe u pleh, obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta, dok ne uhvati...
Skuša u kesiSkuša u kesi
15. dec.
Očistite i operite skuše. Šargarepa nasecite na duge štapiće. Luk i paradajz oljuštite i isecite na šajbne. Oljušten beli luk isecite na kriške. Pospite iznutra i spolja skuše solju, biberom i kuminom....
Skuša u đuvečariSkuša u đuvečari
01. januar
1
Propržimo 1 veliku ili 2 manje glavice crnog luka, 1 veliku ili 2 manje šargarepe. Dodajemo 1 teglu paradajza ili domaći paprikaš (umesto paprikaša možete ispeći 2 crvene paprike). Kad paradajz provri sipajte ga u đuvečaru...
Pečena skuša u rerniPečena skuša u rerni
22. maj
1
Ako koristite zamrznutu skušu, treba da je ostavite da se odledi, da ne biste dobili kašu. Glava se seče, očistite unutrašnjost i podeli se na dva. Posipa se solju i biberom. Poređa se u pleh sa ulje....
Skuša u konvektornoj rerniSkuša u konvektornoj rerni
22. maj
U vatrostalnu posudu se stavljaju tečni sastojci marinade i promešaju se. Porcije ribe se posole, pospu se biberom poređaju se u posudu za pečenje i prelivaju se sokom od limuna....
Skuša u paradajz sosuSkuša u paradajz sosu
25. april
Paradajz sameljite i stavite da se kuva, dok voda iz njega ne ispari, začinite ga biberom, posolite i dodajte sitno naseckani beli luk. Skušu prelijte paradajz sosom i zapecite 15 minuta u rerni....
Riba skuša u rerniRiba skuša u rerni
04. feb.
Dodati oljušten i nasečen paradajz sa malo šećera da se ublažite kiseli ukus. Kada smesa provri, sve prebaciti u posudu za pečenje. Preko smese poređati skuše, začinjene sa malo soli i bibera....
Pečena skuša u folijiPečena skuša u foliji
15. mart
Prelijte ribu i odozgo s malo maslinovog ulja, zavijte četiri strane folije ka ribi tako da je pokrijete i da se dobije oblik paketića. Ostale ribe spremite na isti način....
Sitna skuša u rerniSitna skuša u rerni
12. april
U pleh poređajte u slojevima luk, paradajz i limun nasečen na kolutove. Pospite biberom, pimentom, posolite i dodajte 2-3 listića lovora. Očistite, posolite i začinite ribu začinom za ribu. Ostavite u frižider na pola...
Skuša u žutom umakuSkuša u žutom umaku
01. dec.
Skušu očistiti, odstraniti glavu, isprati i prebrisati, pa ih poređati u pleh ili vatrostalnu činiju. Pomešati senf, pavlaku, dodati sok od limuna i pešsun. Sve posoliti i pobiberiti....
SkušaSkuša
12. sep.
Međutim, danas je skuša u Crnom moru vrsta koja polako izumire. Druge vrste skuše su španska skuša, kraljevska i kanadska skuša....
Skuša na roštiljuSkuša na roštilju
14. sep.
Skuša se očisti i poređa u sledeću marinadu. Luk se iseče na sitno i njim se poređaju ribe koje su pre toga obilno namazane maslinovim uljem i limunom....
Skuša na lukuSkuša na luku
16. april
1
Na dnu plega stavite oljušteni i na kolutove nasečen paradajz. Preko njega stavite sitno iseckan beli luk i pospite biberom. Preko stavite ribu nasečenu na komade, koje prelijete sokom od limuna. Posolite po ukusu. Prelijte...
Skuša sa roštiljaSkuša sa roštilja
05. sep.
Skušu odlediti i očistiti od iznutrica. Premazati uljem i posoliti sa svih strana. Ostaviti 1 sat u frižideru. Zagrejati električni roštilj prethodno namazan uljem i peći ribu. Prijatno uz skušu sa roštilja!...
Skuša na pločiSkuša na ploči
18. okt.
Začinjena riba se stavi na nauljenu zagrejanu ploču sa kožom na dole oko 10 minuta, zatim se okrene i skuša se peče još 10 minuta na drugoj strani. Topla skuša na ploči se služi sa prilogom po želji i kriškom limuna....
Skuša sa sosomSkuša sa sosom
01. maj
Čim se malo zgusne, dodajte sitno iseckan ekisele krastavčiće, konzerviran grašak i sitno iseckane listove celera. Sos promešajte i presipajte u tavu sa ribom. Skuša se peče u rerni na 200 stepeni....
Skuša na pariSkuša na pari
28. jul
Očistite skuše od iznutrica, odvojite glave i repove, odvojite i peraja i lepo operite tekućom, hladnom vodom. Isecite na krugove debljine oko 1 cm i pospite solju i biberom....
Skuša u rasolu od kupusaSkuša u rasolu od kupusa
30. sep.
Očistite skuše od glava i iznutrica (gledajte da budu krupnije po 700-750 g) Očišćene ribe se prelivaju rasolom od kupusa, tako da se prekriju i ostavljaju se 15-20 minuta....
Skuša u kesi bez mirisaSkuša u kesi bez mirisa
14. jun
Dobro zatvaramo kesu i stavljamo u jednu posudu za pečenje i stavljamo u rernu - za oko pola sata pečena skuša je gotova....
Brzo marinirana skuša u papiruBrzo marinirana skuša u papiru
02. april
Ostavljamo u toplom maslacu da se začini i aromatizuje dok se riba marinira. Nakon toga maslac od belog luka procedimo i rasporedimo ravnomerno preko filea skuše....
Skuša u papiru za pečenjeSkuša u papiru za pečenje
26. feb.
Skuša se očisti i začini solju i biberom po ukusu. Mirođija, beli luk, đumbir i limun se sitno naseckaju i ovom smesom napunite ribu. Svaku ribu posebno umotajte u papir za pečenje....
Skuša u rerni na mađarski načinSkuša u rerni na mađarski način
18. jul
Skuša se očisti od iznutrica, glave, krljušti, peraja i repa, opere se obilno hladnom vodom, iseče se na kriške debljine oko 2 cm....