Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Pokazaću u galeriji na fotografijama obe vrste domaće spremljenih šećernih perli, uključujući i originalne perle, razlika je očigledna, one su gotovo jednake po veličine i liče na male čisto bele perle, nažalost kod nas se...
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako se čisti brancin?Kako se čisti brancin?
10. mart
Ova riba ima mnogo krljušti i teško se čisti. možete i potražiti očišćen brancin. Drugi veoma važan korak kod čišćenja brancina jeste odstranjivanje škrga. Proverite da li su uklonjene pre nego što ga kuvate....
Kako se čisti ribaKako se čisti riba
13. feb.
Riba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz....
Kako se čisti artičoka?Kako se čisti artičoka?
29. nov.
Ali ako ne želite da napunite artičoku, morate da nastavite da je čistite. Da biste to uradili, rukama odvojite sve spoljne listove tako što ćete ih povući....
Kako se čiste škembićiKako se čiste škembići
19. maj
Svako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad. I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
Kako se čiste škampi?Kako se čiste škampi?
20. sep.
1
Na sledeći način se čiste kako sirovi, tako i skuvani škampi za salate i jela....
Kako se čisti i deli zecKako se čisti i deli zec
28. april
Ali pre nego što dođemo do prirpeme zečetine, hajde da se podsetimo kako se čisti i deli zec....
Kako se čisti i sprema iverakKako se čisti i sprema iverak
31. januar
Iverak je jedna od najukusnijih morskih riba, a da biste je sami spremili, prvo treba da je očistite. Ono što je specifično kod iverka jeste da oblast stomaka sa unutrašnjim organima se ne nalazi sa donje strane ribe...
Šaran u sosuŠaran u sosu
14. dec.
Po potrebi prekrijte pek papirom da pečeni šaran ne izgori. Na kraju se šaran u sosu pospe seckanim peršunom. Jednostavan i ukusan recept za Nikoljdan, kada se tradicionalno priprema riba....
Otvoreni šaran u rerniOtvoreni šaran u rerni
20. avgust
Šarana stavite na rešetku i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta. Na dno rerne stavite neku vrstu pleha, gde će padati sok od pečenog šarana. Prijatno sa otvorenim šaranom u rerni....
Punjeni šaran u testuPunjeni šaran u testu
14. feb.
Da biste pripremili punjenog šarana u testu, uveče namažite opranog i očišćenog šarana spolja i iznutra solju. Drugog dana počnite sa pripremom nadeva za šarana. Sve sitno isecite. Propržite luk, dodajte beli luk....
Šaran u ukrasnom testuŠaran u ukrasnom testu
19. april
Kada se on prodinsta, dodajte nasečenu papriku i začine. Dinstajte sve još 2-3 minuta i skinite sa vatre. Očistite šarana od krljušti, očistite ga iznutra, dobro ga operite i posolite ga i spolja i iznutra....
Šaran u testu (Ribnik)Šaran u testu (Ribnik)
05. dec.
Kad lepo promešae, natljajte šarana da se dobro začini. Ribu stavite u pleh i obilno pospite sokom od limuna. Tako treba da odstoji/minimum/, dok ne pripremite nadev. Što više šaran stoji, aromatičniji je....
Šaran u paradajz sosuŠaran u paradajz sosu
03. januar
Očistimo šarana dobro. Posolimo ga i stavljamo u odgovarajuću posudu za pečenje. Sipamo malo ulja, sipamo paradajz i oko šarana stavljamo luk, šargarepu i pečurke....
Dinstani šaran u pivuDinstani šaran u pivu
14. mart
Sipajte dobijeni sos kroz cediljku i prelijte šarana....
Ukusan šaran u rerniUkusan šaran u rerni
23. sep.
Šarana dobro očistite, napunite kolutićima kuvanog krompira, paradajza i limuna. Ribu stavite u tepsiju, dobro premažite napravljenom smesom. Napravite nekoliko proreza i stavite kriške paradajza i limuna....
Kako se kuva ukusan šaran od A do ŠKako se kuva ukusan šaran od A do Š
15. feb.
Uostalom, svi volimo da jedemo punjenog šarana za svetog Nikolu....
Šaran na roštiljuŠaran na roštilju
20. jul
Ugrevmao roštilj i namažemo dobro da se ne zalepi riba. Stavljamo komade šarana sa kožom na roštilj. Pečemo oko 5-7 minuta sa svih strana. Serviramo mariniranog šarana na roštilju dok je riba još topla....
Šaran na žaruŠaran na žaru
30. sep.
Ovaj šaran na žaru je jedinstvena poslastica - samo pronađite šarana koji nije uzgojen na principu brojlera sa granulama!...
Šaran za NikoljdanŠaran za Nikoljdan
29. januar
Biramo šarana težine oko 1.5 kg. Očišećenu ribu posolimo. U unutrašnjost stavljamo limun i nanu, da se neutrališu neprijatni mirisi, ostavljamo šarana da stoji nekoliko sati....
Šaran sa prezlamaŠaran sa prezlama
20. feb.
Ugrejte ulje u dubokom tiganju i pržite komade šarana na ne mnogo jakoj ringli, zato što prezle brzo zagore nego brašno. Šarana servirajte sa kriškama limuna....
Šaran sa heljdomŠaran sa heljdom
13. januar
Šaran se očisti, opere i osuši. Balgo se posoli. Za nadev skuvajte heljdu na tihoj vatri u duplo više vode, nego što je njena količina - kuvanje se nastavlja dok tečnost ne ispari....
Šaran od krompiraŠaran od krompira
07. feb.
Krompir se skuva, oljušti se i izgnječi viljuškom. Začinjavamo solju i biberom. Oblikuje se kao riba u tanjiru. Šargarepe se iseku na krugove i poređaju kao krljušt, tako da se preklapaju....
Šaran sa kupusomŠaran sa kupusom
26. sep.
Šarana prekrijte velikim listovima kupusa i stavite ga da se peče na visokoj temperaturi. S vremena na vreme dolivajte malo vode....