Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
I ovaj koji ja nudim je: Na 50 g finog šećera dodaje se samo 1 kašičica vode. Meša se, dobija se pesak i stavlja se u veliku kašiku sa rupicama....
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaPastrmka na roštilju sa marinadom - kako se priprema
07. avgust
Ako ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
Kako da očistimo šaranaKako da očistimo šarana
19. april
Danas šarani imaju veće veličine i bolje kvalitete ukusa. Da biste očistili šarana za jelo sve što vam je potrebno jeste malo vremena i oštar nož....
Kako da očistimo šaranaKako da očistimo šarana
11. jun
Pripremljenog šarana stavite na obradu celog ili isečenog na komade....
Šaran za NikoljdanŠaran za Nikoljdan
29. januar
Biramo šarana težine oko 1.5 kg. Očišećenu ribu posolimo. U unutrašnjost stavljamo limun i nanu, da se neutrališu neprijatni mirisi, ostavljamo šarana da stoji nekoliko sati....
Šaran na roštiljuŠaran na roštilju
20. jul
Ugrevmao roštilj i namažemo dobro da se ne zalepi riba. Stavljamo komade šarana sa kožom na roštilj. Pečemo oko 5-7 minuta sa svih strana. Serviramo mariniranog šarana na roštilju dok je riba još topla....
Šaran u sosuŠaran u sosu
14. dec.
Dobro je da šaran bude sa krljuštima, za blagostanje, a sačuvajte nekoliko od njih. Svi u porodici nose krljušt u novčaniku, za dobre prihode i novčane prilive....
Šaran na žaruŠaran na žaru
30. sep.
Ovaj šaran na žaru je jedinstvena poslastica - samo pronađite šarana koji nije uzgojen na principu brojlera sa granulama!...
Šaran sa prezlamaŠaran sa prezlama
20. feb.
Ugrejte ulje u dubokom tiganju i pržite komade šarana na ne mnogo jakoj ringli, zato što prezle brzo zagore nego brašno. Šarana servirajte sa kriškama limuna....
Šaran sa heljdomŠaran sa heljdom
13. januar
Šaran se očisti, opere i osuši. Balgo se posoli. Za nadev skuvajte heljdu na tihoj vatri u duplo više vode, nego što je njena količina - kuvanje se nastavlja dok tečnost ne ispari....
Šaran sa orasimaŠaran sa orasima
25. dec.
Očistimo šarana i sklanjamo mu leđnu kost. Isečemo na sitno luk i zapržimo ga u ulju i maslacu. Kada omekša, dodajemo istucane orahe, posolimo i punimo šarana....
Šaran na tiganjuŠaran na tiganju
27. dec.
Riba se očisti dobro i iseče na parčiće. Posoli se i ostavlja se da odstoji oko sat. Nakon toga se isprži u zagrejanom ulju dok ne postane zlatasta....
Šaran sa kupusomŠaran sa kupusom
26. sep.
Šarana prekrijte velikim listovima kupusa i stavite ga da se peče na visokoj temperaturi. S vremena na vreme dolivajte malo vode....
Šaran na trakijski načinŠaran na trakijski način
13. mart
Šarana pecite u rerni na 250 stepeni dok tečnost ne ispari i dok koža šarana ne porumeni, s vremena na vreme vadite šarana i promešajte. Trakijskom šaranu se po potrebi dodaje još tečnosti....
Savršeni šaran za NikoljdanSavršeni šaran za Nikoljdan
15. dec.
Uživajte u savršenom šaranu za Nikoljdan....
Najukusniji šaran za NikoljdanNajukusniji šaran za Nikoljdan
14. dec.
Prelijte šarana mašću. Pecite ribu na 180 stepeni 60 minuta ili malo duže. Najukusniji šaran za Nikoljdan je spreman!...
Otvoreni šaran u rerniOtvoreni šaran u rerni
20. avgust
Šarana stavite na rešetku i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta. Na dno rerne stavite neku vrstu pleha, gde će padati sok od pečenog šarana. Prijatno sa otvorenim šaranom u rerni....
Pečeni šaran sa pečurkamaPečeni šaran sa pečurkama
21. dec.
Šarana pecite u rerni u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotov /oko 30-40 minuta u zavisnosti od veličine šarana/. Nikuljdan će biti ukusniji ako pripremite ovog šarana u rerni sa pečurkama....
Punjeni šaran u testuPunjeni šaran u testu
14. feb.
Da biste pripremili punjenog šarana u testu, uveče namažite opranog i očišćenog šarana spolja i iznutra solju. Drugog dana počnite sa pripremom nadeva za šarana. Sve sitno isecite. Propržite luk, dodajte beli luk....
Punjeni šaran na roštiljuPunjeni šaran na roštilju
04. dec.
Smesom napunite šarana i ušijte ga. Zatim ga uvaljajte u brašno i ispecite ga na roštilju, koji ste prethodno premazali uljem....
Šaran sa hrskavom koricomŠaran sa hrskavom koricom
25. januar
Dobijenom smesom, pritiskajuću, lepo porkijte šarana. Pleh stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180-200 stepeni, na srednju rešetku sa uključenim ventilatorom....
Pečeni šaran sa nadevomPečeni šaran sa nadevom
10. dec.
Pečemo u umerenoj rerni oko 90 minuta, okrećemo šarana da se peče sa obe strane. Kad bude gotov posipamo ga iseckanim peršunom i kriškom limuna....
Šaran u ukrasnom testuŠaran u ukrasnom testu
19. april
Kada se on prodinsta, dodajte nasečenu papriku i začine. Dinstajte sve još 2-3 minuta i skinite sa vatre. Očistite šarana od krljušti, očistite ga iznutra, dobro ga operite i posolite ga i spolja i iznutra....
Šaran sa dinstanim pečurkamaŠaran sa dinstanim pečurkama
12. april
U unutrašnjost šarana stavljamo polovinu očišćenih i isečenih pečuraka, polovinu luka, sitno isečenog i isečen celer. Odozgo stavljamo preostali luk, pečurke i celer....
Punjeni šaran za CvetiPunjeni šaran za Cveti
02. maj
Očišćenog i opranog šarana posolimo i pobiberimo. Zalijemo limunovim sokom i ostavimo sa strane na otprilike 30 minuta. Za to vreme spremamo nadev za šarana....