Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
10. nov.
Godži BeriŠtetnost godži bobica
Postoje i određeni rizici pri konzumaciji godži bobica....
29. avgust
Kako se čuva boranija?Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
21. nov.
Kako se čuva vino?Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
14. okt.
Kako se čuva čaj?Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja:
- Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
06. dec.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Deset razloga da jedete godži beriRedovan unos godži berija smanjuje pojavu bora i značajno usporava proces starenja.
Takođe pročitajte za šta je dobar godži beri i kako da napravite čaj od godži berija....
14. okt.
Kako da osušimo godži beri?Plodovi godži berija su veoma korisni za zdravlje. Najčešće se konzumiraju sušeni, jer je to njihovo najkorisnije stanje. Možemo da ih kupimo gotove u prodavnici ili da sami osušimo plodove godži berija....
28. maj
Torta sa đumbirom Meri BeriOva fantastična torta sa đumbirom Meri Beri se priprema prema receptu poznate britanske kulinarke Meri Beri....
02. dec.
Čaj od godži bobicaOperite godži bobice u cediljki i sipajte ih u odgovarajuću posudu ili bokalčić.
Prelijte prokuvanom, ali hladnom vodom....
19. okt.
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Možemo li da uzgajamo godži beri u saksiji?Takođe naučite kako čuvati godži beri, zašto jesti godži beri i šta sadrži godži beri....
05. nov.
Maki BeriMaki beri /maqui berry/ ili maki bobice predstavljaju male plodove ljubičaste boje, koje rastu u dalekoj Patagoniji. U dalekoj prošlosti su Indijanci konzumirali listove, stablo i plodove maki beri uglavnom za lečenje raznih...
09. avgust
Akai BeriAkai bobice (Acai berry) predstavljaju malo ljubičasto voće veličine trešnje. Raste u šumama Amazona, a ukus se može okarakterisati kao kombinacija orašastih plodova i kupina. Akai beri je kod nas relativno nepoznato...
08. avgust
Nergi BeriNergi beri (Nergi Berry) predstavlja plod vrste Actinidia arguta, poznat kao Sibirski kivi. Plodovi su mali, zeleni i ukusni. Spolja izgledaju kao grožđe. Iznutra liče na kivi. I ukus je nešto kao mešavina oboje.
Istorija...
30. dec.
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Kako se konzumira đumbirĐumbir je poznat još iz drevnosti i ne kosristi se samo u kulinarstvu, nego i u lekovite svrhe. Možete pripremiti čaj sa korenom aromatične bilje, koji je odgovarajuć za kašalj ili za lečenje prehlada.
Ne dopada...
29. jul
Kako se gaje nektarineNektarina je vrsta breskve koja ima glatku kožu poput šljive. U Kini se nektarine gaje preko 2000 godina. U Evropi se mandarine prvi put opisuju u XIV veku. Danas, na svetskom nivou se nektrine gaje na Mediteranu - u...
20. mart
Kako se sprema boranijaDa biste spremili jela od boranije, poželjno je da koristite veoma mlade mahune. One su nežnije i njihov ukus osvežava svako jelo.
Prezrela boranija se sporije sprema, nije mnogo sočna i dosta je žilava. Lako se može...
27. sep.
Kako se konzumira kavijarKavijar je nekad važio za veoma retku namirnicu i specijalitet, konzumirala ga je samo elita i priparnici aristokratije, ali je on danas dostupan i može se naći na trpezi.
Nezavisno od toga koliko ga ima u prodavnicama...
01. april
Kako se čiste škampi?Škampi su vrsta desetokrakog raka. Budući da ih ima dosta vrsta, one žive kako u slanim, tako i u slatkovodnim sredinama.
Morski plodovi i delikatesi su korisne namirnice i zdrave u svako doba godine, ali se najviše...
20. sep.
1
Kako se pravi fonduFondu je francuska reč koja znači rastopljen. Ali sam proces kulinarske obrade proizvoda na ovaj specifičan način dolazi iz Švajcarske.
Tokom zime, kada su se paše završavale, švajcarci su imali stari kačkavalj, vino...
03. avgust
Kako se blanšira krompirBlanširanje označava brzo prokuvavanje namirnice, a kao rezultat ona promeni boju, najčešće izbledi.
Blanširanje ne treba da traje više od 1-2 minuta od ponovnog vrenja vode, pritom što ranije provri voda nakon potapanja...
11. maj