Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kako se prave perlice šećera?Šećerne perle mogu da se oboje po izboru, mogu da budu sa limunom, pomorandžom, vanilom, pitanje je izbora, osećaja i želje.
Šećerne perle se dodaju u suvu teglicu sa poklopcem i imaju dosta dug rok trajanja....
10. nov.
Smeđi ŠećerIstorija smeđeg šećera
Smeđi šećer ima dugu istoriju i predstavlja prvi oblik šećera koji je imao kulinarsku svrhu....
31. jul
Kako se čuva čaj?Jedva da postoji neko drugo piće koje bi se moglo koristiti kao efikasan lek i istovremeno piti samo iz zadovoljstva. Nekoliko stvari koje treba znati o pravilnom čuvanju čaja:
- Stavite biljku u zatvorene i apsolutno...
06. dec.
Kako se čuva boranija?Boranija je jedna od najstarijih kultura koje ljudi odgajaju. Nastala je u Južnoj Americi, a u Evropu je doneta u eri Velikih geografskih otkrića. Seme ove biljke pronađeno je u peruanskoj pećini, a njegova starost datira...
21. nov.
Kako se čuva vino?Ako čitate ovaj članak, verovatno posedujete barem nekoliko flaša skupog, kvalitetnog i odležanog vina. Ili verovatnije - prosto ste ljubitelj alkoholnog pića i ne znate kako tačno da ga čuvate kada je već kupljeno, da...
14. okt.
Pastrmka na roštilju sa marinadom - kako se pripremaAko ne kuvate prvi put i već znate kako da kuvate meso na vatri, dajte slobodu eksperimentima - nove marinade i začini će vam pomoći da diverzifikujete ukuse....
07. avgust
Smeđi šećer MuskovadoAko ste naišli na kvalitetan smeđi šećer, boja će ostati providna, a šećer - smeđe bojue....
13. januar
Smeđi šećer Muskovado - koristi i upotrebaSva vrsta smeđeg šećera uzrokuje u mnogo manjoj meri karijes nego rafinisani beli šećer....
03. nov.
Smeđi mafiniU toploj vodi aktiviramo sodu za hleb sa jabukovim sirćetom i čim se aktivira dodajemo sastojke jedan za drugim: smeđi kristal šećer, vanilu i kakao u prahu, brašno od rogača, cimet i nerafinisano suncokretovo ulje....
26. maj
Kako da kuvamo smeđi pirinačNakon toga, smeđi pirinač se ostavlja na još 12 minuta, začini se maslacem i servira se kao ukusan garnirung.
Italijanski način pripreme smeđeg pirinča je malo drugačiji....
21. sep.
O smeđem šećeruSmeđi šećer je prvi, neobrađeni šećer. Što je šećer tamniji, toliko više ima organskih primesa od soka šećerne trske ima u njemu. Što je belji, on je više rafinisan....
19. mart
Kako se pravi šećerni sirup za kolačeSirup se priprema tako što se pomešaju šećer i voda u odnosu dva dela šećer, tri dela voda.
Promešaju se i stave na ringlu, ali tako da se zagreva samo jedna strana posude....
31. jul
Kako šećer oštećuje naše telo?Svaki treći stanovnik naše planete ima višak kilograma. Prema mnogim studijama svetskih naučnika, razlog za to je preterana upotreba i konzumacija šećera. Ovaj slatki proizvod izaziva zavisnost kao i alkohol i droge. Beli...
04. mart
Kako sniziti šećer u krviPosredstvom krvi glukoza i drugi šećeri dospevaju do svihćelija i tkiva u ljudskom organizmu.
Vrednost šećera u krvi se kreće u tačno odeđenim granicama - 3.9 do 6.0 mmol....
01. jul
Kako šećer uništava naše telo?Da li je šećer zdrav? Da li zaista može da utiče na ljudsko telo? Kada govorimo o dodatom šećeru, odgovor je "da"....
31. jul
Šećer od trske: Zdrava alternativa belog šećeraA evo i nečeg ukusnog sa smeđim šećerom kako bi vam bio slađi život: krem karamel sa smeđim šećerom ili pak jedan mekani kolač sa smeđim šećerom....
13. jul
Da li je smeđi šećer korisniji?Kristali smeđeg šećera su manji od kristala belog šećera i zbog toga što smeđi šećer ne trpi toliko mnogo promena i obrade, naučnici su kategorični da je smeđi šećer korisniji od belog šećera....
18. april
Sve o smeđem šećeru MuskovadoIstorija smeđeg šećera Muskovado
Većina ovog Muskovado smeđeg šećera od trske se dobija na ostrvu Mauricijus, kraj obala Afrike i Indije....
06. avgust
Pančeta - kako se priprema i kako se konzumira?Francuski kuvari, koji su poznati po svojoj prefinjenoj kuhinji, verovatno gledaju sa visine na aktivnosti svojih italijanskih kolega, čija je kuhinja najpoznatija po pravljenju testenine, antipasti i pice. Ili drugačije...
13. dec.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako se jede i kako se lomi kokosov orah?Postoje različiti načini za razbijanje kokosovog oraha. Možete šilom izbušiti rupu, sipati mleko (vodu) iz kokosa, koja je vrlo ukusna, a zatim da nožem lagano zasečete kokos celim obimom po sredini.
Zatim lagano udarite...
13. januar
Smeđi pirinač sa maslinama u rerniUveče se natopi smeđi pirinač. Sledećeg dana se ocedi, opere se dobro.
Zagreva se ulje u šerpi i zaprži se sitno isečen luk, šargarepa, oljuštena i isečena na parčiće....
08. sep.
ŠećerSastav šećera
100 g belog šećera sadrži - 398 kalorija, 98 g ugljenih hidrata
100 g smeđeg šećera - 390 kalorija, minimum 97.5 g ugljenih hidrata
Masti i belančevine ne sadrži niti beli niti smeđi šećer....
23. avgust
Koje su koristi od smeđeg šećera?U poređenju, smeđi šećer se rafiniše na mnogo mekši način što čuva minerala, bojenje, miris (lagan karamel nijansa) i ukus.
Pravi smeđi šećer se proizvodi od prve kristalizacije soka od trske i ima manje kristale....
23. dec.