Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pečene semenke suncokreta u mikrotalasnoj pećniciPecite u mikrotalasnoj rerni na 900 W 10 minuta, povremeno mešajući.
Spremne su kada počnu da pucaju. Pazite da ih ne izgorite....
27. dec.
Kako sušiti banane?Plodovi, isečeni na komade, stavljaju se u poslužavnike i suše u rerni.
Banane se suše na niskoj temperaturi, oko 30 stepeni, a proces traje četiri sata....
06. april
Kako sušiti beli luk?Ova metoda sečenja je veoma pogodna ako ste odlučili da sušite beli luk u rerni ili ako imate električnu sušaru;
- Čenove možete prepoloviti po dužini....
06. dec.
Ekspres kolač u mikrotalasnoj rerniNakon što otvorite vratanca mikrotalasne, kolač ne treba da spadne.
Ako se to desi, sledeći put pecite kolač oko minut duže....
21. jul
Kako pravilno oprati sveže začine?Pročitajte i u koja jela se stavljaju zeleni začini i gajenje zelenih začina kod kuće....
26. okt.
Kako da čuvate sveže začine?Promenite vodu posle nekoliko dana i uklonite požutele listove, inače zeleni začini neće moći da zadrže svoja svojstva....
21. okt.
Kako pravilno da kombinujemo začineZačini uz koje ide su: đumbir, ljuta aleva paprika, kumin i limun.
Origano
Origano je začin kog skoro svako meso voli....
06. jul
Prednosti i primena zelenih začinaLjudi koriste začine od pamtiveka. Osim što daju ukus i aromu jelima, različiti začini leče razne bolesti.
Zeleni začini su neizostavni izvor zdravlja i aroma. Pogledajmo neke od najpoznatijih....
11. jun
Zašto treba da uzgajate zelene biljke i začine kod kuće?Ako napravite salatu od zelene salate, peršuna, svežeg mladog luka, dobićete mnogo više vitamina i minerala, nego ukoliko koristite suve začine....
04. feb.
Koji zeleni začin uz koje jelo ide?Takođe pročitaj kako se čuvaju zeleni začini i kako da uzgajamo začine u kućnim uslovima....
24. okt.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da uzgajamo začine u saksijiTreba dobro da razmislite koje začine ćete uzgajati, da li ćete sušiti neke od njih ili ćete ih koristiti u svežem stanju....
24. jun
Kako da sušimo divlju nanu?Divlja nana, poznata još kao bašta i nana, je višegodišnji začin jake i upečatljive arome. Njena upotreba danas je dobro zastupljena....
05. okt.
Kako da očistimo rernu bez hemikalijaRerna se izbriše vlažnom krpom i maze dobijenom smesom. Ostavlja se da deluje jednu noć. Metoda je najkorisnija kada rerna nije mnogo prljava. Redovno nanosite.
Braon naslage iz rerne se najteže čiste....
09. mart
Kako da napravimo domaću jufkuPecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta.
Već znate kako da napravite domaću jufku.
Prijatno!...
14. jul
Kako se prave perlice šećera?Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna.
Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove...
10. nov.
Kako pripremiti arapski začin Zaatar?Zaatar je reč koja se koristi za naziv mešavine začina koja ima ukus majčine dušice i origana....
27. januar
Mogu li se šljive sušiti u rerni?Kod sušenja voća, postoje neke specifičnosti, koje treba da znate i da ih poštujete, kako bi imali dobre rezultate.
Prva je higijena. Veoma je važno da voće, pribor i daske budu dobro oprani i da je sve idealno čisto...
06. sep.
Kako se peče zec u rerni - uputstvo za početnikeKada je gotovo, odmah se vadi i ne ostavlja se da se suši u rerni koja se hladi.
Treća varijanta
U zečijem mesu se prave mali prorezi i u njih se stavljaju komadići slanine, peče se na tihoj vatri u đuvečari....
06. nov.
Kako se prave šnicle u rerni - vodič za početnikePečena svinjetina na roštilju, u rerni, marinirana, sa dosta aromatičnih začina ili gotovo bez bilo kakvih začina, je omiljeno jelo koje podiže raspoloženje za stolom....
01. april
Kako sami da napravimo začine od povrćaEvo kako:
Začin od povrća
Potrebni sastojci: 1 vezica peršuna, 1 vezica celera, 1 vezica mirođije, 1 glavica luka, 1 glavica belog luka, ½ ili 1 stručak praziluka, 4-5 srednjih šargarepa, 3-4 zelene paprike...
06. april
Kako da začinite šnicleSvako zna da koliko god da je meso sveže i da izgleda tako, ono se ipak ne može staviti direktno na roštilj, u gril tiganj ili u rernu, a da se ne marinira ili da se začini....
28. sep.
Kako se suši riba?Ako vidite vlagu na ribi, nastavite da je sušite, ali ako se riba raspadne kada je savijate, predugo ste je sušili.
Kada je spremna, riba se može čuvati u zamrzivaču, u paketima ili u teglama....
30. sep.
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Zdrave zelene palačinkePrelijte zdrave zelene palačinke medom ili džemom po vašem izboru!
Prijatno!...
01. jun