Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pečene semenke suncokreta u mikrotalasnoj pećniciPečene semenke suncokreta u mikrotalasnoj pećnici
27. dec.
Pecite u mikrotalasnoj rerni na 900 W 10 minuta, povremeno mešajući. Spremne su kada počnu da pucaju. Pazite da ih ne izgorite....
Kako sušiti banane?Kako sušiti banane?
06. april
Plodovi, isečeni na komade, stavljaju se u poslužavnike i suše u rerni. Banane se suše na niskoj temperaturi, oko 30 stepeni, a proces traje četiri sata....
Kako sušiti beli luk?Kako sušiti beli luk?
06. dec.
Ova metoda sečenja je veoma pogodna ako ste odlučili da sušite beli luk u rerni ili ako imate električnu sušaru; - Čenove možete prepoloviti po dužini....
Ekspres kolač u mikrotalasnoj rerniEkspres kolač u mikrotalasnoj rerni
21. jul
Nakon što otvorite vratanca mikrotalasne, kolač ne treba da spadne. Ako se to desi, sledeći put pecite kolač oko minut duže....
Kako pravilno oprati sveže začine?Kako pravilno oprati sveže začine?
26. okt.
Pročitajte i u koja jela se stavljaju zeleni začini i gajenje zelenih začina kod kuće....
Kako da čuvate sveže začine?Kako da čuvate sveže začine?
21. okt.
Promenite vodu posle nekoliko dana i uklonite požutele listove, inače zeleni začini neće moći da zadrže svoja svojstva....
Kako pravilno da kombinujemo začineKako pravilno da kombinujemo začine
06. jul
Začini uz koje ide su: đumbir, ljuta aleva paprika, kumin i limun. Origano Origano je začin kog skoro svako meso voli....
Prednosti i primena zelenih začinaPrednosti i primena zelenih začina
11. jun
Ljudi koriste začine od pamtiveka. Osim što daju ukus i aromu jelima, različiti začini leče razne bolesti. Zeleni začini su neizostavni izvor zdravlja i aroma. Pogledajmo neke od najpoznatijih....
Zašto treba da uzgajate zelene biljke i začine kod kuće?Zašto treba da uzgajate zelene biljke i začine kod kuće?
04. feb.
Ako napravite salatu od zelene salate, peršuna, svežeg mladog luka, dobićete mnogo više vitamina i minerala, nego ukoliko koristite suve začine....
Koji zeleni začin uz koje jelo ide?Koji zeleni začin uz koje jelo ide?
24. okt.
Takođe pročitaj kako se čuvaju zeleni začini i kako da uzgajamo začine u kućnim uslovima....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da uzgajamo začine u saksijiKako da uzgajamo začine u saksiji
24. jun
Treba dobro da razmislite koje začine ćete uzgajati, da li ćete sušiti neke od njih ili ćete ih koristiti u svežem stanju....
Kako da sušimo divlju nanu?Kako da sušimo divlju nanu?
05. okt.
Divlja nana, poznata još kao bašta i nana, je višegodišnji začin jake i upečatljive arome. Njena upotreba danas je dobro zastupljena....
Kako da očistimo rernu bez hemikalijaKako da očistimo rernu bez hemikalija
09. mart
Rerna se izbriše vlažnom krpom i maze dobijenom smesom. Ostavlja se da deluje jednu noć. Metoda je najkorisnija kada rerna nije mnogo prljava. Redovno nanosite. Braon naslage iz rerne se najteže čiste....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Pecite je u prethodno zagrejanoj rerni na 190 °C dok ne postane zlatasta. Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Veoma često i pre svega u evropskim slatkišima primećuje se da se za posipanje određenog slatkiša, na primer milibrota, koriste šećerne perlice. Njihova priprema je jednostavna. Nudim dva recepta, jedan je Lusi Evtimove...
Kako pripremiti arapski začin Zaatar?Kako pripremiti arapski začin Zaatar?
27. januar
Zaatar je reč koja se koristi za naziv mešavine začina koja ima ukus majčine dušice i origana....
Mogu li se šljive sušiti u rerni?Mogu li se šljive sušiti u rerni?
06. sep.
Kod sušenja voća, postoje neke specifičnosti, koje treba da znate i da ih poštujete, kako bi imali dobre rezultate. Prva je higijena. Veoma je važno da voće, pribor i daske budu dobro oprani i da je sve idealno čisto...
Kako se peče zec u rerni - uputstvo za početnikeKako se peče zec u rerni - uputstvo za početnike
06. nov.
Kada je gotovo, odmah se vadi i ne ostavlja se da se suši u rerni koja se hladi. Treća varijanta U zečijem mesu se prave mali prorezi i u njih se stavljaju komadići slanine, peče se na tihoj vatri u đuvečari....
Kako se prave šnicle u rerni - vodič za početnikeKako se prave šnicle u rerni - vodič za početnike
01. april
Pečena svinjetina na roštilju, u rerni, marinirana, sa dosta aromatičnih začina ili gotovo bez bilo kakvih začina, je omiljeno jelo koje podiže raspoloženje za stolom....
Kako sami da napravimo začine od povrćaKako sami da napravimo začine od povrća
06. april
Evo kako: Začin od povrća Potrebni sastojci: 1 vezica peršuna, 1 vezica celera, 1 vezica mirođije, 1 glavica luka, 1 glavica belog luka, ½ ili 1 stručak praziluka, 4-5 srednjih šargarepa, 3-4 zelene paprike...
Kako da začinite šnicleKako da začinite šnicle
28. sep.
Svako zna da koliko god da je meso sveže i da izgleda tako, ono se ipak ne može staviti direktno na roštilj, u gril tiganj ili u rernu, a da se ne marinira ili da se začini....
Kako se suši riba?Kako se suši riba?
30. sep.
Ako vidite vlagu na ribi, nastavite da je sušite, ali ako se riba raspadne kada je savijate, predugo ste je sušili. Kada je spremna, riba se može čuvati u zamrzivaču, u paketima ili u teglama....
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Zdrave zelene palačinkeZdrave zelene palačinke
01. jun
Prelijte zdrave zelene palačinke medom ili džemom po vašem izboru! Prijatno!...