Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Škembići u maslacuŠkembići u maslacu
05. dec.
Škembiće staviti da se kuvaju dok ne omekšaju, i pritom odstranjivati penu sa površine vode. Nakon što su omekšali, škembiće iscediti, posoliti ih po ukusu i naseći ih na spirale....
Kako čuvati hranuKako čuvati hranu
14. sep.
Sledeći saveti će Vam pokazati kako da čuvate svoju hranu. Šta čuvati? Čuvajte samo one namirnice koje volite da jedete. Nema smisla čuvati nešto što Vam nije po ukusu....
Kako se čiste škembićiKako se čiste škembići
19. maj
Svako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad. I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
Apetitni škembići u đuvečariApetitni škembići u đuvečari
07. sep.
1
Apetitni škembići u đuvečari su gotovi....
Teleći škembići u saftuTeleći škembići u saftu
03. feb.
Dodajte škembiće, karanfilić, paradajz sos, seckani peršun i dodajte 2 šolje od bujona od škembića. Pustite da se sve kuva još 30 minuta....
Kako čuvati svež ruzmarin?Kako čuvati svež ruzmarin?
27. april
Zelenilo zamrznuto u zamrzivaču može se čuvati dosta dugo, a nema garancije da ćete zapamtiti u kojoj vrećici šta čuvate....
Škembe čorba od želiranih škembićaŠkembe čorba od želiranih škembića
12. april
Gotove želirane škembiće isečemo na komade i stavljamo u šerpu sa 1 l vrele vode. Ostavljamo da vri 15 minuta, skidamo sa vatre i začinimo solju i biberom....
Čorba od jagnjećih škembića i crevaČorba od jagnjećih škembića i creva
13. sep.
Skuvane škembiće i creva sitno naseći. Zagrejati ulje i dodati brašno, pa ga pržiti dok ne promeni boju. Zatim naliti toplu vodu i dobro promešati, dok smesa ne postane homogena....
Škembići i pečurke, izdinstani u maslacuŠkembići i pečurke, izdinstani u maslacu
26. jun
Gotove skuvane škembiće isečemo na sitno, a beli luk oljuštimo i provučemo kroz presu. U pečurke dodajemo škembiće i beli luk, kao i so i alevu papriku....
Čorba od svinjskih škembića i svinjskih ušijuČorba od svinjskih škembića i svinjskih ušiju
28. januar
Po želji prilikom serviranja čorbe od svinjskih škembića i svinjskih ušiju možete da poslužite mešavinu ljute papričice, belog luka i sirćeta....
Kako čuvati svežu ribu i školjke?Kako čuvati svežu ribu i školjke?
01. okt.
Toplo dimljena riba se pokvari za oko tri dana, a hladno dimljena može da izdrži i do mesec dana ako se čuva na temperaturi od -4 stepena....
Kako da čuvate sveže začine?Kako da čuvate sveže začine?
21. okt.
Čuvajte posudu u frižideru. Čuvajte začine tako što ćete uvek ukloniti mali deo osnove stabljike i ukloniti svo promenjeno ili osušeno lišće....
Kako da zamrznete leblebije?Kako da zamrznete leblebije?
25. avgust
1
Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
Kako da čuvamo testo?Kako da čuvamo testo?
22. april
Čuva se u zamrzivaču oko pola godine. Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru. Što duže čuvate testo, ono više gubi elastičnost i počinje da postaje krhko....
Kako da čuvamo kruške?Kako da čuvamo kruške?
07. okt.
Plodovi sa otkinutim drškama počinju da se kvare i nemaju šansu da se se čuvaju čak i dve nedelje....
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvamo lubenicu
19. avgust
Kako da čuvate lubenicu 1. Da biste čuvali isečene lubenice, držite ih na sobnoj temperaturi od 18 do 20 stepeni....
Kako da čuvamo šargarepeKako da čuvamo šargarepe
07. mart
Zrelije i starije šargarepe su tvrđe po strukturi i najbolje se čuvaju. Kako da čuvamo šargarepe u frižideru? Prvo, uklonite donje zelene delove šargarepe, s obzirom da crpe vlagu iz korena....
Kako da čuvamo krompir?Kako da čuvamo krompir?
16. dec.
Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći. Krompir je najbolje čuvati u podrumu, jer tamo nema stalnog svetla....
Kako da čuvamo brokoli?Kako da čuvamo brokoli?
04. dec.
Čuvanje zamrznutog brokolija u zamrzivaču Na ovaj način moći ćete da čuvate brokoli do oko godinu dana, ali ćete izgubiti mali deo njegovih vrednih sastojaka....
Kako da čuvate sok od limete?Kako da čuvate sok od limete?
29. nov.
Sveže limete, koje se čuvaju na sobnoj temperaturi imaju rok trajanja ne duži od jedne nedelje. Frižider ovaj rok povećava na 10-14 dana....
Kako da napravimo domaću jufkuKako da napravimo domaću jufku
14. jul
Već znate kako da napravite domaću jufku. Prijatno!...
Kako se prave perlice šećera?Kako se prave perlice šećera?
10. nov.
Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
Kako da napravimo domaći kravlji sirKako da napravimo domaći kravlji sir
13. januar
Cediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
Kako da očistimo škembiće?Kako da očistimo škembiće?
20. avgust
Postoji nekoliko načina za čišćenje škembića. 1. Krečom Uzmite dve šake ugašenog kreča i lepo njime istrljajte škembiće....
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Kako da čuvate beli luk i crni luk?
10. okt.
Treba znati da se beli luk najduže čuva na temperaturi od 1 do 4 stepena. Kako čuvati luk Luk je višegodišnja biljka i jedan je od glavnih začina u svim kuhinjama širom sveta....