Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Škembići u maslacuŠkembiće staviti da se kuvaju dok ne omekšaju, i pritom odstranjivati penu sa površine vode. Nakon što su omekšali, škembiće iscediti, posoliti ih po ukusu i naseći ih na spirale....
05. dec.
Kako čuvati hranuSledeći saveti će Vam pokazati kako da čuvate svoju hranu.
Šta čuvati?
Čuvajte samo one namirnice koje volite da jedete. Nema smisla čuvati nešto što Vam nije po ukusu....
14. sep.
Kako se čiste škembićiSvako ko je čisti škembe zna, da to nije nešto što je mnogo prijatno i lako za rad.
I hajde sada da kažemo kako se čisti škembe u domaćim uslovima....
19. maj
Teleći škembići u saftuDodajte škembiće, karanfilić, paradajz sos, seckani peršun i dodajte 2 šolje od bujona od škembića.
Pustite da se sve kuva još 30 minuta....
03. feb.
Kako čuvati svež ruzmarin?Zelenilo zamrznuto u zamrzivaču može se čuvati dosta dugo, a nema garancije da ćete zapamtiti u kojoj vrećici šta čuvate....
27. april
Škembe čorba od želiranih škembićaGotove želirane škembiće isečemo na komade i stavljamo u šerpu sa 1 l vrele vode. Ostavljamo da vri 15 minuta, skidamo sa vatre i začinimo solju i biberom....
12. april
Čorba od jagnjećih škembića i crevaSkuvane škembiće i creva sitno naseći.
Zagrejati ulje i dodati brašno, pa ga pržiti dok ne promeni boju. Zatim naliti toplu vodu i dobro promešati, dok smesa ne postane homogena....
13. sep.
Škembići i pečurke, izdinstani u maslacuGotove skuvane škembiće isečemo na sitno, a beli luk oljuštimo i provučemo kroz presu.
U pečurke dodajemo škembiće i beli luk, kao i so i alevu papriku....
26. jun
Čorba od svinjskih škembića i svinjskih ušijuPo želji prilikom serviranja čorbe od svinjskih škembića i svinjskih ušiju možete da poslužite mešavinu ljute papričice, belog luka i sirćeta....
28. januar
Kako čuvati svežu ribu i školjke?Toplo dimljena riba se pokvari za oko tri dana, a hladno dimljena može da izdrži i do mesec dana ako se čuva na temperaturi od -4 stepena....
01. okt.
Kako da čuvate sveže začine?Čuvajte posudu u frižideru.
Čuvajte začine tako što ćete uvek ukloniti mali deo osnove stabljike i ukloniti svo promenjeno ili osušeno lišće....
21. okt.
Kako da zamrznete leblebije?Evo načina kako da zamrznete leblebiju i da je koristite odmah, kada vam se jedu ćuftice od leblebije, janija sa leblebijom ili neko drugo jelo....
25. avgust
1
Kako da čuvamo testo?Čuva se u zamrzivaču oko pola godine.
Najbolje je da testo ne čuvate duže od dva ili tri dana u frižideru. Što duže čuvate testo, ono više gubi elastičnost i počinje da postaje krhko....
22. april
Kako da čuvamo kruške?Plodovi sa otkinutim drškama počinju da se kvare i nemaju šansu da se se čuvaju čak i dve nedelje....
07. okt.
Kako da čuvamo lubenicuKako da čuvate lubenicu
1. Da biste čuvali isečene lubenice, držite ih na sobnoj temperaturi od 18 do 20 stepeni....
19. avgust
Kako da čuvamo šargarepeZrelije i starije šargarepe su tvrđe po strukturi i najbolje se čuvaju.
Kako da čuvamo šargarepe u frižideru?
Prvo, uklonite donje zelene delove šargarepe, s obzirom da crpe vlagu iz korena....
07. mart
Kako da čuvamo krompir?Krompir se čuva na suvom i tamnom, kao i na provetrenom mestu, koje je nedostupno hladnoći.
Krompir je najbolje čuvati u podrumu, jer tamo nema stalnog svetla....
16. dec.
Kako da čuvamo brokoli?Čuvanje zamrznutog brokolija u zamrzivaču
Na ovaj način moći ćete da čuvate brokoli do oko godinu dana, ali ćete izgubiti mali deo njegovih vrednih sastojaka....
04. dec.
Kako da čuvate sok od limete?Sveže limete, koje se čuvaju na sobnoj temperaturi imaju rok trajanja ne duži od jedne nedelje. Frižider ovaj rok povećava na 10-14 dana....
29. nov.
Kako se prave perlice šećera?Razlika između ova dva recepta je u tome što se u prvom duže vreme suše i više se lepe, to je verovatno zbog dodavanja brašna, dok se kod drugog recepta brzo suše i pre svega, što se meni dopada, što se u potpunosti čuva...
10. nov.
Kako da napravimo domaći kravlji sirCediljka sa domaćim sirom se pristiska nečim teškim, u nagnutoj tepsiji, podignuta nečim u jednom kraju kako bi se oblikovao kotur sira i da se dobro iscedi, tako stoji otprilike 12 sati....
13. januar
Kako da očistimo škembiće?Postoji nekoliko načina za čišćenje škembića.
1. Krečom
Uzmite dve šake ugašenog kreča i lepo njime istrljajte škembiće....
20. avgust
Kako da čuvate beli luk i crni luk?Treba znati da se beli luk najduže čuva na temperaturi od 1 do 4 stepena.
Kako čuvati luk
Luk je višegodišnja biljka i jedan je od glavnih začina u svim kuhinjama širom sveta....
10. okt.