Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kamamber u korama za pituRerna 180 stepeni.
Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.
Na suvom tiganju zapečemo orašaste plodove, koristila sam orahe. Izgnječimo ih rukom na male komade.
Jabuke oljuštimo, očistimo i sečemo na kockice.
Stavljamo...
21. januar
Kamamber sa pečenim patlidžanomU odgovarjauće tanjire za serviranje stavite od smese od povrća, nakon toga parče kamambera, odozgo ponovo smesu od povrća i završite dekoracijom od čeri paradajza. Servirajte kao predjelo....
04. januar
Zapečeni kamamber sa smokvamaOdozgo i sa strane kamambera rasporedite zapečene orašaste plodove i servirajte dok je toplo.
Prijatno!...
07. okt.
Pečeni kamamber sa belim lukomIsecite poklopac na kamamberu. Ja ga ne vadim iz njegove drvene posudice. Napravite nekoliko rupuca i začinite solju, alevom paprikom i uljem.
Beli luk oljuštite i svaki čen isecite na dva dela....
02. mart
Kamamber sa medom i orasimaIzvadite sir iz pakovanja i stavite ga u malu posudu.
Ostavite ga 10-15 minuta u rerni na 220 stepeni.
Izvadite ga i dok je još topao pospite orasima i medom....
12. dec.
Brzi tapas sa sirom kamamber i smokvamaSir kamamber naseći na mnogo tanke komade i poređati ga na prepečene kriške.
Odozgo poređati tanke kriške šunke.
Smokve naseći na četvrtine, pa ih poređati preko šunke....
12. sep.
Zapečeni kamamber sa slatkom od borovnicaOtvorite sir i odvojite pakovanje. Stavite ga u mali, glineni tanjir. Napravite male prorete, patire da nisu duboki.
Pecite oko 10-15 minuta na 200 stepeni. Izvadite i namažite slatkom od borovnica. Servirajte sa crvenim...
27. dec.
Kamamber u lisnatom testu sa slatkom od trešanjaNek vam je slatko sa ovim kamamberom u lisnatom testu!...
22. januar
Kamamber na tiganju sa medom i orasimaPospite kamamber kašikom meda, može i slatkom od borovnica i dodajte orahe.
Servirajte pečeni kamamber sa čašom vina....
14. okt.
Pečeni sir kamamber sa sosom od naraSir kamamber treba da zapečete neposredno pre serviranja.
Zagrejte na jakoj vatri tiganj sa nelepljivim dnom i namažite ga sa malo maslinovog ulja....
22. januar
Pečeni kamamber sa jagodama, ruzmarinom i biberomKamamber se iseče na pola po horizontali, da se dobiju dva kruga. Stavljaju se u posudu za pečenje postavljenu papirom rasečenim delom na gore i peku se pet minuta na 220 stepeni....
31. okt.
Zapečeni Kamamber sa maslacem i slatkom od višanjaIzvadite meki francuski sir Kamamber iz frižidera 30 minuta pre nego što počnete da ga spremate....
27. sep.
Kamamber iz rerne sa belim lukom, ruzmarinom i orasimaSvi znamo za aromatični kamamber sir, odlično ide uz nešto slatko i često ga tako prirpemamo....
10. mart
Vegetarijanski burger sa kamamberomNožem napravite dva propreza preko gornje strane sira. Ne treba da budu duboki, već samo da mu probiju koru.
Stavite sir u tiganj, da se prži 5 minuta. Malo pre nego što sir bude gotov, isecite lepinju na pola i premažite...
25. april
Brusketi s kamamberom i kruškomZapecite u rerni nekoliko minuta samo dok se kamamber blago istopi....
10. sep.
Krekeri sa kokosom i kamamberomKokos, ovsene pahuljice, jaja, omekšači maslac, prašak za pecivo, sir iskidan na parčiće, himalajska so i kumin, se promešaju dobro u posudi.
Dodaju se integralno brašno i voda, tek toliko da smesa za keks bude gusta....
18. april
Mafini sa kamamberom i kobasicomIsečemo sitno mekanu kobasicu i kamamber. Potrebno nam je 1/2 šolje isečenog kamambera i 2/3 šolje isečene meke kobasice. Dodajemo i njih u kašu i mešamo kašikom da se sve dobro pomeša....
24. april
Zelena salata sa Valerijanom i zapečenim KamamberomZelena salata sa Valerijanom i zapečenim Kamamberom je gotova....
21. sep.
Najukusniji meki sireviKamamber
Kamamber je mekan, kremast, površinski zreo sir od kravljeg mleka. Prvi put je napravljen krajem 18. veka u Kamamberu, Normandiji u severnoj Francuskoj....
04. avgust
Impresionirajte goste ovim gurme predjelimaKruške sa piletinom, kamamberom i orasima
Potrebni sastojci: kruške - 4 komada, pečeni pileći file - 200 g, med - 4 komada, kamamaber - 125 g, maslac - 20 g, orasi
Način pripreme: Kruške isecite na pola i izdubite...
22. januar
Iskušenja kuhinje u Severnoj FrancuskojBiranje Kamambera
Prilično je teško izabrati savršeni Kamamber. Uzmite pogaču sa glatkom, mekanom belom koru i lagano pritisnite. Treba da bude jednako meko svuda, što pokazuje da je iznutra sazrela....
11. okt.
Finese pri pohovanju kačkavalja i sirevaUkusno i lagano jelo je prženi kamamber. On se servira sa slatkim od borovnica ili ribizli....
29. mart
Jednostavni brusketi sa topljenim siromPreko svake kriške stavite komadiće kamambera, pospite ruzmarinom i stavite bruskete da se zapeku....
03. jun