Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kukuruz na pariOdozgo se sve poklapa poklopcem posude i kukuruz se kuva 10-15 minuta.
Sklanja se, prebacuje se u posudu i meša se sa solju, biberom po ukusu, sirćetom, maslacem i sa malo iseckane sveže mirođije....
26. april
Koliko dugo se kuva različito povrćeZbog toga je neophodno znati koje povrće i koliko vremena kuvanja treba da bude gotovo tokom ove termičke obrade.
Vreme za koje se različito povrće kuva
Cvekla - ovo povrće se najduže kuva....
13. nov.
Kako se kuva povrće na pariKuvanje na pari je tehnika za pripremu namirnica, koja može biti priprema za drugu toplotnu obradu ili namenjena za direktnu konzumaciju. Povrće je uglavnom ukusno i samo kuvano na pari, ali sve je stvar ukusa.
Kuvanje...
02. nov.
Kuvani kukuruz na pari u multikukeruNakon što prođe vreme oslobodite paru iz ventila i izvadite gotov kukuruz.
Pospite prstohvatom soli i po želji namažite maslacem dok je još topao.
Brz. lak i ukusan kukuruz na pari u multikukeru....
25. jul
1
Kako se kuva kukuruzMožete skuvati kukuruz na dva načina - na klipu ili u zrnu. Oba načina kuvanja imaju svoje prednosti u smislu ukusa i serviranja.
Kukuruz je vrlo ukusan kada se skuva na klipu....
27. april
Koliko dugo se kuva kukuruz?Vreme kuvanja kukuruza varira u zavisnosti od mnogo faktora - da li se radi o svežem, mlečnom kukuruzu, ili je kukuruz stariji i zreo. Treba da se ima u vidu i to, da li se kuva u običnoj šerpi ili ekspres loncu....
06. april
Koliko dugo se kuvaju tegle sa zimnicomEvo i približne minutaže, vreme koliko treba da kuvate zimnicu:
1. Ako želite da konzervirate patlidžan, imajte u vidu da će samo za kuvanje biti potreban 1 sat i 30-40 minuta....
09. januar
Pikantni kukuruz na roštiljuDobro premažite klipove kukuruza sosom. Zagrejte dobro roštilj.
Ispecite kukuruz na roštilju, uz povremeno okretanje i premazivanje sosom.
Pecite kukuruz dok ne bude gotov - oko 15-20 minuta....
07. sep.
Koliko vremena se kuva karfiol na pari?Karfiol je ukusno povrće koje se često može naći u receptima, kuvan na pari, kao i prilog za neka jela.
Takođe karfiol na pari zadržava većinu hranljivih sastojaka, pa je ovo, naravno, preferirana opcija kuvanja...
23. jun
Na koliko stepeni se peku kolačiU svakom receptu za kolače se obično daje vreme i temepratura za pečenje deserta. Ali ponekad se u receptima ne pominje vreme i temperatura.
Temperatura na kojoj se peku kolači utiče na krajnji rezultat i od toga zavisi...
08. jun
Kako se kuva pasulj na pravilan načinPasulj, posebno zreo pasulj, jedna je od omiljenih namirnica kod nas i slobodno se za nejga može reći da je nacionalno jelo. Nezavisno od toga da li se sprema u vidu čorbe, paprikaša ili salate, on je neizostavni...
26. feb.
Kako se kuva na pari?Mnogo često kada čitate recepte za pravljenje različitih deserata, stižete do momenta gde piše da se spremaju na pari i to zbunjuje mnoge kuvare početnike koji ne znaju kako se kuva na pari.
Kuvanje na pari je jedan...
06. januar
Kako se kuva na pari?Kuvanje na pari je jedan od relativno sporijih načina kulinarske obrade. On se primenjuje kod namirnica, deserata, kremova i td., kod kojih postoji opasnost da zagore, ako su izloženi direktnoj toploti.
Postoji nekoliko...
24. april
Riba na pariStavite nastavak za kuvanje na pari, stavite ribu u njega, poklopite i ostavite da se kuva oko 10 minuta....
30. nov.
Bundeva na pariOdozgo se ređa bundeva naseckana na komade. Sipa se voda i šerpa se poklopi. Bundeva se kuva na srednjoj temepraturi otprilike pola sata ili dok ne omekša....
05. dec.
Povrće na pariStavite poklopac i ostavite da se kuva 20-25 minuta.
Poslužite gotovo povrće posuto sa malo soli, bibera i maslinovog ulja.
Ako želite da bude ukusnije, pomešajte povrće kuvano na pari sa 1-2 kašike maslaca....
27. avgust
Školjke na pariNasecite beli luk na tanke listiće i spustite ga u školjke. Presecite limun na pola i iscedite sok preko školjki, a koru takođe ubacite preko školjki. Dodajte lovorov list, ljutu alevu papriku, maslinovo ulje i peršun....
07. jul
Oslić na pariNa dno šerpe za kuvanje na pari stavite majčinu dušicu i istucan zrna pimenta.
Kuvajte oslića na pari 8-10 minuta.
Nakon što ga izvadite, prelijte oslić maslinovim uljem....
25. januar
Skuša na pariIsecite na krugove debljine oko 1 cm i pospite solju i biberom.
Ostavite na oko 20 minuta na hladnom mestu.
U širu šerpu poređajte grančice/štapiće smokve. Ako nemate, zamenite sa listovima vinove loze....
28. jul
Koje vrste ribe se mogu spremati na pariRiba bi trebalo da se konzumira makar jednom nedeljno, jer je bogata omega-3 masnim kiselinama, koje su veoma važne za ljudski organizam.
To se pamti još iz vrtića i zato se neke tradicije treba držati. Da biste ispunili...
30. jun
Pečeni kukuruz na grilu sa maslacemOljuštite i očistite kukuruz.
Ispecite ga na grilu.
Dok je još topao, namažite maslacem sa svih strana i dinstajte kratko.
Pre serviranja začinite solju.
Po želji dodajte i druge začine....
12. maj
Trik, pomoću kojeg se kukuruz kuva za samo 8 minutaNa kraju posolite po ukusu i uživajte u maslenom kukuruzu sa mlečnim ukusom.
Osim što je ukusan, kukuruz je i vrlo koristan za zdravlje creva....
15. avgust
Pileći filei na pariPosolimo filee i poređamo ih u posudu za kuvanje na pari koju imamo.
Šargarepu očistimo i isečemo na tračice. Poređamo je pored filea. Kuvamo 20-25 minuta.
Pomešamo tečnu pavlaku i sok od limuna....
08. jul