Kuvani kukuruz je nešto što sa velikim zadovoljstvom pripremamo leti. Pomoću trika, koji možete videti ove, ćete pripremiti kukuruz za samo 8 minuta, i neće biti potrebno da čekate da biste osetili njen predivan ukus.
Većina domaćica zna da je za zaista ukusan kukuruz potrebno čekanje. S druge strane, ako se kuva predugo, korisna svojstva kukuruza se mogu izgubiti.
Zato Vam predstavljamo trik, pomoću kojeg ćete ga skuvati za samo 8 minuta. Prvo podelite klip kukuruza na dve polovine, a nakon toga da prelijte vodom. Kada voda provri, nalijte 1 čašu svežeg mleka i 1 parče maslaca.
Smesu ostavite da vri 8 minuta, a nakon toga je sklonite sa vatre. Na kraju posolite po ukusu i uživajte u maslenom kukuruzu sa mlečnim ukusom.
Osim što je ukusan, kukuruz je i vrlo koristan za zdravlje creva. Snižava i visok holesterol, poboljšava pamćenje i smatra se prevencijom za dijabetes tipa 2.
Sadrži ugljene hidrate, magnezijum, folnu kiselinu, proteine i mnoge druge hranljive sastojke, koji smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
Prema stručnjacima, ukoliko jedete 1 klip kukuruza svaki dan, unosićete 22% vlakana, neophodnih telu za zdrav režim ishrane.
Komentari