Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Koliko vremena je potrebno testu da nadođeZamesite i dolazi vreme da mesite - ovaj deo nije težak, potrebno je malo više strpljenja i želja....
15. jun
Koliko je vremena potrebno da se različite vrste alkohola razgrade u teluEvo koliko je potrebno vremena da se žestina razgradi. Na primer, 50 g votke se razgrađuje za sat i po, a 100 g votke za 3 - 3 i po sata....
08. april
Koliko vremena se peče pile?Kada pečete pile, morate da znate koliko će vremena trebati da postane veoma nežno, a da kožica postane mirisna, zlatna i hrskava.
Spremnost pileta i kada se ono ispeklo, utvrđuje se probijanjem mesa viljuškom....
28. maj
Koliko vremena se peče jagnjetina?Najukusnije jagnjeće pečenje se dobija kada se jagnjetina peče na niskoj temperaturi (oko 170 stepeni) duže vreme, a to vreme je određeno veličinom komada mesa i sadržajem masti u njemu....
05. maj
Koliko soli nam je potrebno da bismo bili zdravi?Zdravoj osobi je potrebno četiri do petnaest grama soli dnevno. Hipertenzičari ne bi trebalo da prelaze više od jednog grama soli dnevno. U toplim danima potrebno je konzumirati više soli....
28. jun
Koliko vremena je potrebno da se kuva jagnjeći set iznutrica?Kuvana jagnjeća iznutrica se vadi iz bujona i nakon što se ohladi seče na sitne komade - za pripremu jagnjeće sarmice ili jagnjeće čorbe....
08. feb.
Koja se hrana za koliko vremena vari?Potrebno je da znate koliko je vremena potrebno da se neka hrana svaki, da biste napravili pravilan režim ishrane. Povezano je u velikoj meri da odvojenom ishranom....
31. dec.
Koliko vremena se mariniraju različite vrste mesaVreme stajanja zavisi od toga koliko je žilavo meso, ali obično dva-tri sata....
12. okt.
Koliko vremena se kuvaju supe i čorbe?Mesne supe se takođe pripremaju prema vremenu potrebnom za kuvanje mesa u njima.
Najpoznatija je pileća supa....
05. avgust
Koliko često je dobro da se jede meso?Najvažnije je koliko često upotrebljavamo ovu vrstu hrane. Doktori preporučuju:
- Dovoljno je da jednom sedmično jedete crveno meso, kao što su govedina, svinjetina, jagnjetina....
05. avgust
Koliko vremena je potrebno da se aktivira kvasac?Kvasac je biološka namirnica bez koje hleb neće narasti. On predstavlja koncetrovanu masu kvasnih gljivica vrste Saccharomyces cerevisiae i masovno se koristi u prehrambenoj industriji. Rečeno prostim rečima, kvasne gljivice...
15. januar
Koliko vremena oduzima varenje hrane?Evo šta treba da znate o tome šta se dešava za vreme varenja hrane i koliko ono obično vremena oduzima....
01. april
Koliko vremena se peče celo jagnje?Nakon toga se jagnje istrlja mešavinom začina - origano, majčina dušica, biber i aleva paprika. U pleh u kome se peče jagnje stavlja sr rešetka, a jagnje se stavlja na rešetku....
24. april
Kako da obezbedimo dnevnu dozu kalcijuma koja nam je potrebna?Bez potrebne količine kalcijuma, naše telo će ga isisati iz kostiju, gde se skladišti. To, pak, može dovesti do njihovog slabljenja i lakših trauma....
08. sep.
Koliko vremena se kuva jagnjeća glava?Vreme kuvanja jagnjeće glave u ekspres loncu je oko 30 minuta, nakon što voda provri.Nakon tog vremena, meso se skida sa kostiju, a sa glave se skida sve - oči, mozak, obrazi, osim tkiva oko nosa i sinusa....
04. januar
Kako se peče jagnje - korak po korakPre nego što je stavite da se peče, obavezno bacite izdvojenu tečnost;
– Najbolji način da se jagnje ispeče je da se prethodno premaže (mariniranje jagnjetine) mešavinom masti (ulje, maslinovo ulje, rastopljen maslac...
10. maj
Kako se puni jagnje - korak po korakPotrebni sastojci:
- 1 jagnje;
- 1 kašičica soli;
- 500 g pečuraka;
- 1 jagnjeće iznutrice;
- 1 vezica divlje nane;
- 1 vezica zelja;
- 1 vezica peršuna;
- 500 g pirinča;
- 1 jagnjeća maramica;
- 1 vezica kalopera...
03. januar
Ćuran, pečen u furuniĆuran je najbolje da bude domaći. Potopite ga u veliku posudu (kofu) u slonoj vodi na bar 2-3 sata, a najbolje 24 sata, s vremena na vreme menjajte vodu.
Vrganje potopite u toplu, ali ne vrelu vodu 30 minuta....
12. jul
Pet znakova da je krajnje vreme da izbacite stari tiganjZato, koliko i da ne želite, morate se oprostiti od njih.
Pogledajte u galeriji koji su kategorični znaci da morate zameniti stari tiganj novim.
page1. Površina tiganja je oštećena./page
page2....
14. avgust
Koliko tačno orašastih plodova je korisno da jedemo na danOni koji su ispečeni, isprženi, dimljeni ili pak glazirani, već spadaju u drugu kategoriju hrane koja nije sasvim toliko zdrava!...
30. avgust
Koliko je korisna crna čokoladaU isto vreme, ako malo više obratimo šažnju na sadržaj čokolade, osim što sadrži ne toliko omiljene kalorije, ona ima dosta koristi za zdravlje čoveka....
28. jun
Koje meso se koliko pečeSvinjetina se prosečno peče oko sat i po vremena za komad težine 2 kilograma. Ako želite da iz njega teče roze sok, vreme pečenja se skraćuje. Za ovakvu svinjetnu je potrebno nešto manje od sat vremena....
26. jul
Desert Nema vremenaStavite u frižider da se stegne.
Kolač često pravi jedna koleginica, koja obično nema mnogo vremena na raspolaganju.
Izvadite kolač iz frižidera i tankim nožem pređite preko zidova kolača, kako bi se odlepio....
21. sep.
Punjeno jagnjeJagnje stavite u odgovarajuću tepsiju na drvene letvice da ne izgori odozdo.
Ulijte malo vode i umotajte u foliju....
13. april
Masline sadrže sve što je potrebno za zdravljeMasline sadrže sve vitamine i mikroelemente neophodne za zdravlje ljudi. Sadrže šećer, proteine, pektine, vitamin B i vitamin C, karoten.
Masline dobro utiču na rad digestivnog trakta i jetre. Stimulišu rast koštanog...
06. sep.