Jagnjeći set iznutrica sa dobro opere. Po želji možete ga potopiti u vodu sa malo sirćeta da biste uklonili deo mirisa.
Stavi se da provri u oko 1500 ml vode, dodajući 2-3 kašičice soli. Tokom kuvanja se skida pena. Kuva se oko 30 minuta. Zatim se iznutrice ocede i sitno iseckaju.
Prvi korak u kuvanju jagnjećeg kompleta iznutrica je da prvo dobro operete jagnjeće iznutrice.
Obavezno je da isečete bubrege na pola i dobro da ih operete. Ovo se radi da bi se poboljšao ukus prilikom kuvanja jagnjećih iznutrica jer urin ostaje u bubrezima životinje.
Veoma je zgodno i lako kuvati jagnjeće iznutrice u ekspres loncu za oko 30 minuta nakon što ventil počne da ispušta paru.
Ako ćete kuvati u običnom loncu, stavite sve delove jagnjeće iznutrice osim džigerice koju treba dodati pred kraj kuvanja. To je zato što se džigerica vrlo brzo kuva, a ako je prekuvate, postaje suva i žilava.
Po želji možete da kuvate jagnjeće iznutrice sa začinima po ukusu za aromatičniji bujon - biber u zrnu, lovorov list, piment, malo karanfilića.
Kuvana jagnjeća iznutrica se vadi iz bujona i nakon što se ohladi seče na sitne komade - za pripremu jagnjeće sarmice ili jagnjeće čorbe.
Komentari