Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Naši KruškaNaši Kruška
22. dec.
Jedna od najinteresantnijih vrsta krušaka je azijska kruška, koja se zove Naši. Naši kruške dolaze iz Kine i Japana, a zbog svog neverovatnog ukusa, ova kruška je stigla do raznih krajeva sveta....
Pečene kruške sa čokoladomPečene kruške sa čokoladom
09. jul
Pečene kruške sa čokoladom su efektan desert za goste....
Kruške u crvenom vinuKruške u crvenom vinu
04. januar
Ogulite kruške, ostavljajući netaknutu stabljiku i pazeći da ne ošteti meso krušaka. Odrežite malo od dna krušaka da biste stvorili ravno dno....
Poširane kruške sa rumomPoširane kruške sa rumom
19. mart
Postoje različiti načini za pripremu ovog deserta od kruške....
Kruške sa gorkom čokoladomKruške sa gorkom čokoladom
02. nov.
Uživajte u ovom neverovatnom užitku za nepce - kruškama sa gorkom čokoladom!...
Marmelada od krušaka i dženerikaMarmelada od krušaka i dženerika
23. nov.
Očistite dobro kruške i dženerike, otklanjajući im koštice. Sipajte ih u šerpu i dolijte malo vode. Stavite na ringlu da se kuvvaju, dok ne omekšaju veoma dobro (oko 35 minuta)....
Džem od krušaka i jabukaDžem od krušaka i jabuka
25. april
Kruške i jabuke operite i očistite. Isecite ih na komadiće i posipajte šećerom. Ostavite ih da prenoće, da otpuste sok i da se šećer otopi. Sledećeg dana ih stavite na vatru da se kuvaju, pa dodajte karanfilić....
Slatko od krušaka u rerniSlatko od krušaka u rerni
28. sep.
Oprane i osušene kruške oljuštite, nasecite na četvrtine i uklonite semenke. Kruške prebacite u dubok pleh, prelijte sokom od limuna i pospite šećerom....
Čokoladne kruške sa mirisom menteČokoladne kruške sa mirisom mente
28. okt.
Obilno uvaljajte kruške u čokoladi, uz pomoć kašike ili i stavite dirketno u čokoladnu smesu. Pazite zato što su mekane i možete lako polomiti. 5....
Aromatične kruške sa belim vinomAromatične kruške sa belim vinom
14. dec.
Kada provri i šećer se istopi, stavljamo kriške kruške. Ostavljamo da se kuvaju približno tri minuta i izvadimo kruške. U sirup dodajemo sok od limuna i ostavljamo da se skuva gust sirup....
Tart od krušaka i bademaTart od krušaka i badema
09. dec.
Dobro je da znate: Možete koristiti gotove kruške iz tegli. Možete koristiti kalup prečnika 24 cm. Proizvodi za kruške u sirupu: 1 litar vode, 300 g šećera, 150 ml soka od limuna, 4 kruške....
Smuti od kruške i mandarineSmuti od kruške i mandarine
30. nov.
Oljuštimo i isečemo krušku i očistimo mandarinu od semenki. Stavljamo sve u blender i dodajemo bademovo mleko. Dodajemo maku i konoplju. Mutimo na drugoj brzini 30 sekundi....
Krambl od krušaka i šljivaKrambl od krušaka i šljiva
12. sep.
Gotov krambl od krušaka i šljiva seći na parčad tek kada se potpuno ohladi....
Poširane kruške u aromatičnom sosuPoširane kruške u aromatičnom sosu
18. mart
Neka vam je slatko sa ovim savršenim poširanim kruškama u aromatičnom sosu!...
Slatko od krušaka i orahaSlatko od krušaka i oraha
21. maj
Zatim ih očistite i kruške isecite na komadiće. Stavite ih u tiganj sa orasima. Promešajte i dodajte šećer, sirup od zove, borovnice i listove žalfije. Ostavite sve da se krčka 15-20 minuta....
Džem od kruški sa čokoladomDžem od kruški sa čokoladom
30. januar
Odaberu se tvrde zdrave kruške. Oljušte se i i očisti im se sredina. Iseku se na kocke. Posipaju se sokom od limuna. Stavljaju se u šerpu sa malo vode, cimeta, korom pomorandže i vanilom....
Džem od krušaka i orahaDžem od krušaka i oraha
13. jun
Oljuštite i očistite kruške. Isecite ih na parčiće. U duboku posudu za pečenje stavite red krušaka, pospite odozgo šećerom. Ređajte dok se ne istroše namirnice, pokrijte i stavite na 24 sata u frižider....
Slatko od jabuka, krušaka i bresakaSlatko od jabuka, krušaka i bresaka
07. avgust
Voće se opere i kora se oljušti. Očiti se od semenki i koštica, isečemo na sitne komade. Stavljamo u odogovarajuću šerpu zajedno sa šećerom i vodom. Kuvamo na umerenoj vatri, mešamo drvenom kašikom da ne zagori. Kad...
Kruške sa maskarpone sirom i medomKruške sa maskarpone sirom i medom
11. maj
Pažljivo promešati i preko svake kruške staviti od krema. Preliti medom i po želji posuti orašastim voćem....
Kruške sa punjenjem u lisnatom testuKruške sa punjenjem u lisnatom testu
27. jul
Isecite kruške na pola tako da dobijete 4 jednake polovine. Pažljivo izdubite unutrašnjost. Sameljite orahe. Unutar krušaka stavljamo izgnječeni plavi sir i mlevene orahe. Umotajte kruške lisnatim testom....
Pečene kruške u korama za pituPečene kruške u korama za pitu
30. mart
Oljuštite, prepolovite i očistite kruške od unutrašnjosti. Pospite sa svih strana sa malo soka od limuna da ne potamne. 2. Otvorite kore za pitu i namažite maslinovim ulje....
Pečene kruške sa medom i orasimaPečene kruške sa medom i orasima
20. maj
Poređajte polovine kruški u posudu za pečenje. Stavite smesu od oraha u udubljenja. Pospite cimetom. Prelijte kruške vrućim vinskim sirupom. Rasporedite sušeno voće odozgo. Pecite na 200 stepeni 30 minuta....
Kaša od krušaka i ovsenih pahuljicaKaša od krušaka i ovsenih pahuljica
09. april
Kad ovsene pahuljice upiju vodu, u njih dodajemo pire od krušaka. Ostavljamo da provri, mešamo neprestano. Nakon 2-3 minuta kaša je gotova. Rasporedimo u posude za desert i ukrašavamo lešnicima....
Pire od jabuka, krušaka i borovnicaPire od jabuka, krušaka i borovnica
29. januar
Jabuku i krušku oljuštimo i sitno isečemo. Stavljamo u šerpu zajedno sa borovnicama, dodajemo vodu i kuvamo 4-5 minuta na srednjoj temperaturi. Pasiramo smesu i pomešamo sa kašom od pirinča da se zgusne....
Pečene kruške sa medom, orasima i cimetomPečene kruške sa medom, orasima i cimetom
02. mart
Operite i osušite kruške. Isecite na polovine po dužini i izdubite semenke. Stavite po kašiku meda u sredinu svake rupe i pospite orasima (lešnicima) i cimetom....