Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kulinarska upotreba šafranaKulinarska upotreba šafrana
28. april
U kulinarskom smislu, upotreba šafrana je najčešća u indijskoj, arapskoj i azijskoj kuhinji. U Evropi se najviše koristi na Mediteranu, gde se i gaji. Osim što je začin, šafran ima i funkciju bojila....
Kulinarska upotreba Kvark siraKulinarska upotreba Kvark sira
02. maj
Izuzetno ukusna ideja za ručak ili večeru za celu porodicu je pečeni krompir u rerni koji se prelije mešavinom kvarka i raznih svežih začina. Za mlečnu salatu, proceđeno kiselo mleko možete zameniti kvarkom....
Kulinarska upotreba pečurke ovčarkeKulinarska upotreba pečurke ovčarke
04. jun
Popularne su kako u celoj Evropi, tako i kod nas, zato što s njima možete napraviti sve vrste kulinarske poslastice....
Brašno od graška - kulinarska upotrebaBrašno od graška - kulinarska upotreba
04. maj
Kulinarska upotreba brašna od graška Brašno od graška se koristi u različitim jelima - za bolju apsorpciju. Ne apsorbuje masnoće prilikom prženja....
Tušt - koristi i kulinarska upotrebaTušt - koristi i kulinarska upotreba
19. okt.
Kakve kulinarske upotrebe su odgovarajuće kod tušta? Sve mogućnosti za konzumaciju su odgovarajući kod ove biljke. U sirovom stanju se primenjuje u salatama....
Kulinarska upotreba pečurke Mrka trubaKulinarska upotreba pečurke Mrka truba
02. jun
Možete se pouzdati i u francuski recept sa mrkom trubom, za koji će vam, osim pečurki, trebati i nekoliko pijanih crvenih višanja, meda i začina....
Pesto Trapaneze - sastav i kulinarska upotrebaPesto Trapaneze - sastav i kulinarska upotreba
16. okt.
Ovim začinima po želji je moguće dodati alevu papriku. Kako da napravimo domaći pesto trapanese?...
Brašno od lupine - prednosti i kulinarska upotrebaBrašno od lupine - prednosti i kulinarska upotreba
29. sep.
Ispitivanja su pokazala da nakon samo godinu dana upotrebe ovo brašno dovodi do značajnih poboljšanja brojnih zdravstvenih indikatora koji se odnose na bolesti srca i dijabetes....
MahlebMahleb
14. avgust
/undefined Mahleb /Mahlab/ je tipičan arapski začin, koji je prepoznatljiv po svom ukusu kombinacije arome badema i trešnji. Deo je egzotičnog kulinarstva, a najviše se koristi za razne kolače....
Vlašac (divlji luk) - zdravstvene koristi i kulinarska upotrebaVlašac (divlji luk) - zdravstvene koristi i kulinarska upotreba
26. sep.
Listovi se sa uspehom koriste u supama, a takođe i u pripremi ribe, mesa i povrća kao aromatični začin. U sosevima uspešno zamenjuje bosiljak....
Kapuska - kulinarska magija sa kupusomKapuska - kulinarska magija sa kupusom
23. dec.
Kupus se očisti, opere i iseče. Treba da budu srednje veliki parčići. Luk se seče na sitne kocke, a paprika - na krupnije parčiće. Stavlja se šira šerpa na ringlu. Ringla se zagreva na maksimalnu temperaturu. U šerpu se...
Provansalska smesa začinaProvansalska smesa začina
29. jul
Od navedenih začina se pripremaju takozvani provansalski začini, količina može varirati, da bude po izboru i vrste mešanja. Sve sastojke stavite u duboku posudu i dobro pormešajte....
Piletina sa 10 začinaPiletina sa 10 začina
01. januar
Sve začine, uključujući i so, pomešati u jednoj dubljoj posudi. Sačuvati 2 kašike začina. Piletinu dobro pomešati sa začinima (što bolje možete) i ostaviti da se marinira minimum 30 minuta....
Svinjski rolat sa miksom začinaSvinjski rolat sa miksom začina
10. mart
Svinjski rolat sa miksom začina je gotov....
Sušeni file sa mnogo začinaSušeni file sa mnogo začina
10. sep.
Pomešamo sve začine. Filee uvaljamo lepo u začine. Probijamo iglom i stavljamo debeli konac, ostavljamo da se suše na provetrivom mestu. Neka vam je ukusno!...
Sos od maslina i začinaSos od maslina i začina
05. jul
Pomešate sastojke zajedno u blenderu ili secku. Pasirajte smesu do vaše željene gustine - na fino ili krupnije. Sipajte sos u srednje veliku posudu i začinite po ukusu. Servirajte sos sa picom, mesom ili jelima od...
Jagnjetina u rerni sa mnogo začinaJagnjetina u rerni sa mnogo začina
30. mart
U šerpi se zagreva maslac, dodaju se svi začini osim mladog luka i nane. Meso se natrlja dobro ovom smesom. Pokriva se lukom i nanom. U posudu za pečenje se sipa šolja piva, šolja vode i malo ulja....
Ćuftice od tikvica sa mnogo začinaĆuftice od tikvica sa mnogo začina
02. nov.
Isecede si i u njih se dodaje jaje, začini, tahini i sok od limuna. Dodaje se smesa od brašna i soda se promeša....
Pečeni mladi krompir sa mnogo začinaPečeni mladi krompir sa mnogo začina
04. avgust
Pečeni mladi krompir s mnogo začina je gotov....
Troslojna pletena pogača sa 5 začinaTroslojna pletena pogača sa 5 začina
25. dec.
Ovako aromatičnu pogaču sa začinima i maslacem možete pripremiti gostima ili za doručak. Prijatno!...
Pečeni sir sa koricom od začinaPečeni sir sa koricom od začina
16. avgust
Potopite u žumanca, pokrijte njime celu površinu po siru i pospite delom začina tako da se lepo zalepi....
Pašteta od kuvanih jaja i aromatičnih začinaPašteta od kuvanih jaja i aromatičnih začina
11. jun
Pasirajte na velikoj brzini u finu konzistenciju i dodatno začinite po želji sa još začina. Servirajte paštetu sa prepečenim kriškama ili dvopekom....
Obredni hleb za Bogorodicu sa mirisom začinaObredni hleb za Bogorodicu sa mirisom začina
10. maj
Pred kraj mešenja sipajte aromatične začine. Isecite masline na sitne komade i dodajte u testo. Zamesite lepo, glatko i elastično testo, namažite ga uljem ili maslinovim uljem i ostavite pokriveno da nadođe....
Pet najzdravijih začinaPet najzdravijih začina
11. avgust
Cimet Američno udruženje za srce preporučuje upotrebu cimeta za dodavanje slatkoće u hranu. Neka istraživanja pokazuju da začin može da pomogne u smanjivanju sokova šećera u krvi kod ljudi sa dijabetesok tipa 2....
Špageti u rerni sa mnogo začina i kačkavaljaŠpageti u rerni sa mnogo začina i kačkavalja
15. mart
Stavimo i začine u sos. 5. Sipamo špagete u posudu za pečenje. Sipamo i već spreman sos preko njih i dobro promešamo. 6. Narendamo kačkavalj odozgo i stavimo u rernu da se zapeče....