Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Kulinarska upotreba šafranaU kulinarskom smislu, upotreba šafrana je najčešća u indijskoj, arapskoj i azijskoj kuhinji. U Evropi se najviše koristi na Mediteranu, gde se i gaji.
Osim što je začin, šafran ima i funkciju bojila....
28. april
Kulinarska upotreba Kvark siraIzuzetno ukusna ideja za ručak ili večeru za celu porodicu je pečeni krompir u rerni koji se prelije mešavinom kvarka i raznih svežih začina.
Za mlečnu salatu, proceđeno kiselo mleko možete zameniti kvarkom....
02. maj
Kulinarska upotreba pečurke ovčarkePopularne su kako u celoj Evropi, tako i kod nas, zato što s njima možete napraviti sve vrste kulinarske poslastice....
04. jun
Brašno od graška - kulinarska upotrebaKulinarska upotreba brašna od graška
Brašno od graška se koristi u različitim jelima - za bolju apsorpciju. Ne apsorbuje masnoće prilikom prženja....
04. maj
Tušt - koristi i kulinarska upotrebaKakve kulinarske upotrebe su odgovarajuće kod tušta?
Sve mogućnosti za konzumaciju su odgovarajući kod ove biljke. U sirovom stanju se primenjuje u salatama....
19. okt.
Kulinarska upotreba pečurke Mrka trubaMožete se pouzdati i u francuski recept sa mrkom trubom, za koji će vam, osim pečurki, trebati i nekoliko pijanih crvenih višanja, meda i začina....
02. jun
Pesto Trapaneze - sastav i kulinarska upotrebaOvim začinima po želji je moguće dodati alevu papriku.
Kako da napravimo domaći pesto trapanese?...
16. okt.
Brašno od lupine - prednosti i kulinarska upotrebaIspitivanja su pokazala da nakon samo godinu dana upotrebe ovo brašno dovodi do značajnih poboljšanja brojnih zdravstvenih indikatora koji se odnose na bolesti srca i dijabetes....
29. sep.
Mahleb/undefined Mahleb /Mahlab/ je tipičan arapski začin, koji je prepoznatljiv po svom ukusu kombinacije arome badema i trešnji. Deo je egzotičnog kulinarstva, a najviše se koristi za razne kolače....
14. avgust
Vlašac (divlji luk) - zdravstvene koristi i kulinarska upotrebaListovi se sa uspehom koriste u supama, a takođe i u pripremi ribe, mesa i povrća kao aromatični začin. U sosevima uspešno zamenjuje bosiljak....
26. sep.
Kapuska - kulinarska magija sa kupusomKupus se očisti, opere i iseče. Treba da budu srednje veliki parčići. Luk se seče na sitne kocke, a paprika - na krupnije parčiće. Stavlja se šira šerpa na ringlu.
Ringla se zagreva na maksimalnu temperaturu. U šerpu se...
23. dec.
Provansalska smesa začinaOd navedenih začina se pripremaju takozvani provansalski začini, količina može varirati, da bude po izboru i vrste mešanja.
Sve sastojke stavite u duboku posudu i dobro pormešajte....
29. jul
Piletina sa 10 začinaSve začine, uključujući i so, pomešati u jednoj dubljoj posudi. Sačuvati 2 kašike začina.
Piletinu dobro pomešati sa začinima (što bolje možete) i ostaviti da se marinira minimum 30 minuta....
01. januar
Sušeni file sa mnogo začinaPomešamo sve začine. Filee uvaljamo lepo u začine.
Probijamo iglom i stavljamo debeli konac, ostavljamo da se suše na provetrivom mestu. Neka vam je ukusno!...
10. sep.
Sos od maslina i začinaPomešate sastojke zajedno u blenderu ili secku.
Pasirajte smesu do vaše željene gustine - na fino ili krupnije.
Sipajte sos u srednje veliku posudu i začinite po ukusu.
Servirajte sos sa picom, mesom ili jelima od...
05. jul
Jagnjetina u rerni sa mnogo začinaU šerpi se zagreva maslac, dodaju se svi začini osim mladog luka i nane.
Meso se natrlja dobro ovom smesom. Pokriva se lukom i nanom.
U posudu za pečenje se sipa šolja piva, šolja vode i malo ulja....
30. mart
Ćuftice od tikvica sa mnogo začinaIsecede si i u njih se dodaje jaje, začini, tahini i sok od limuna.
Dodaje se smesa od brašna i soda se promeša....
02. nov.
Troslojna pletena pogača sa 5 začinaOvako aromatičnu pogaču sa začinima i maslacem možete pripremiti gostima ili za doručak.
Prijatno!...
25. dec.
Pečeni sir sa koricom od začinaPotopite u žumanca, pokrijte njime celu površinu po siru i pospite delom začina tako da se lepo zalepi....
16. avgust
Pašteta od kuvanih jaja i aromatičnih začinaPasirajte na velikoj brzini u finu konzistenciju i dodatno začinite po želji sa još začina.
Servirajte paštetu sa prepečenim kriškama ili dvopekom....
11. jun
Obredni hleb za Bogorodicu sa mirisom začinaPred kraj mešenja sipajte aromatične začine. Isecite masline na sitne komade i dodajte u testo. Zamesite lepo, glatko i elastično testo, namažite ga uljem ili maslinovim uljem i ostavite pokriveno da nadođe....
10. maj
Pet najzdravijih začinaCimet
Američno udruženje za srce preporučuje upotrebu cimeta za dodavanje slatkoće u hranu. Neka istraživanja pokazuju da začin može da pomogne u smanjivanju sokova šećera u krvi kod ljudi sa dijabetesok tipa 2....
11. avgust
Špageti u rerni sa mnogo začina i kačkavaljaStavimo i začine u sos.
5. Sipamo špagete u posudu za pečenje. Sipamo i već spreman sos preko njih i dobro promešamo.
6. Narendamo kačkavalj odozgo i stavimo u rernu da se zapeče....
15. mart