bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Sir na sačuSir na saču
21. dec.
Koristimo sir za pitu, tvrd, može i sa domaćim ili sa domaćim kačkavaljem. Sir sečemo na pločice i ređamo ga na glineni sač. Luk sečemo na tanke polumesece i poređamo preko sira....
Zapečeni sir na pločiZapečeni sir na ploči
30. sep.
Isecite sir na pravougaonike. Marinirajte ga sa maslinovim uljem. Pospite majčinom dušicom. Namažite ploču maslacem. Poređajte sir na ugrejanu ploču....
Sir na šopski načinSir na šopski način
16. januar
Sir rasporedite u 4 manje đuvečare. Ogulite paradajz i sitno ga iseckajte, pa zatim ga dodajte siru u đuvečarama. Prelijte uljem, pa dodajte čubar....
Klasičan sir na šopski načinKlasičan sir na šopski način
12. avgust
Stavite maslac u đuvečaru, isečen paradajz i izmrvljen sir. Stavite poklopac na posudu i stavite u hladnu rernu. Uključite rernu na 200 stepeni i ostavite je tako 20 minuta....
Ukusan sir na lovački načinUkusan sir na lovački način
02. maj
Očistite i oljuštite pečurke. Isecite ih na kriške i poređajte na dno odgovarajuće posude za pečenje. Prelijte ih istopljenim maslacem. Poređajte odozgo parčiće domaćeg sudžuka i pločice sira....
Pečeni sir na grčki načinPečeni sir na grčki način
13. okt.
Uzmite parče aluminijumske folije i stavite sir u sredinu. Operite paradajz i isecite ga na kolutove. Poređajte ga preko sira. Stavite list bosiljka i pospite sa malo maslinovog ulja....
Brz sir na šopski načinBrz sir na šopski način
31. januar
Sir isecite na 5 jednakih krišaka. U đuvečaru, namazanu masalcem stavite stavite po jednu krišku sira, jedan krug paradajza i deo maslaca. Pecite u jakoj rerni oko 5 minuta....
Zapečeni sir na mediteranski načinZapečeni sir na mediteranski način
10. dec.
Sir isečete na parčiće. Listove loze takođe, ako su veći. Iseckajte na sitno luk i paradajz, Posolite paradajz i dodajte malo origana. Preko listova stavite po parče sira, paradajz i malo luka....
Najukusniji sir na šopski načinNajukusniji sir na šopski način
11. januar
Isecite na tanke lente ispečenu i oljuštenu papriku i raspodelite porcije. Isecite sir na male parčiće i poređajte preko paprika i po zidovima tako da ostane mali otvor za jaje....
4 najskuplja hranljiva sastojka na svetu4 najskuplja hranljiva sastojka na svetu
01. avgust
Pročitajte ovu publikaciju da biste shvatili zašto oni imaju toliko visoke cene i zašto su najskuplje vrste namirnica na svetu. Šafran Ovaj aromatični začin je osušen prašnik cveta šafran....
Sir na šopski način u sačuSir na šopski način u saču
14. april
Operite i isecite paradajz na kolutove. Rasporedite kolutove paradajza na sač. Na paradajz rasporedite sir i poprskajte preostalim maslacem. Dodajte paprike, isečene na krugove. Stavite sač u rernu....
Sir na šopski način sa kačkavaljemSir na šopski način sa kačkavaljem
15. avgust
U odgovarajuću posudu isećemo sir na kockice da pokrijemo dno, dodajemo malo ulja. Izrendamo paradajz, stavljamo malo soli i šećera, ako su sveži i dodajemo začine odozgo....
Sir na šopski način u plehuSir na šopski način u plehu
10. avgust
Luk isecite i propržite. Stavite ga sa strane i stavite sir, isečen na debele pločice. Čim se zapeče sa jedne strane, okrenite ga i zapecite sa druge. Prebacite sve u pleh....
Sir na šopski način sa paprikamaSir na šopski način sa paprikama
08. feb.
Paradajz se oljušti i seče na kockice ili kružiće. Paprike se ispeku i ljušte. Đuvečare namažu maslacem, sir se raspoređuje, nakon čega se dodaje paradajz, isečene pečene paprike i po jedna ljuta paprika....
Sir na šopski način sa ljutim paprikama i maslacemSir na šopski način sa ljutim paprikama i maslacem
01. maj
Polovinu maslaca stavite u đuvečaru i razmažite ga po dnu i po stranicama. Dobro je da je sir tvrd i isečen na kriške. Stavite ga u glinenu posudu....
SirSir
09. april
Na Balkanu se ovaj koncept i naziv povezuju sa belim slanim sirom, koji je jedinstven proizvod, ali postoje hiljade vrsta sireva širom sveta....
Sir na šopski način u aluminijumskim kalupimaSir na šopski način u aluminijumskim kalupima
09. januar
Aluminijumske kalupe namažemo maslacem po dnu i sa svih strana. Sir potopimo u vodu na oko 20 minuta da se skine so. Nakon toga sečemo na četiri jednaka dela....
Sir na šopski način sa pilećim džigericamaSir na šopski način sa pilećim džigericama
02. sep.
Džigerice očistite i operite. Uvaljajte ubrašno i malo ugrejane masti ispecite sa svih strana. Na dno đuvečare stavite komadiće maslaca. Odozgo stavite oljušten i isečen paradajz....
Sir na šopski način sa topljenim siromSir na šopski način sa topljenim sirom
01. okt.
Na dno đuvečare stavite margarin. Dodajte jedan oljušten paradajz, isecite ga na krugove. Izmrvite sir odozgo i stavite sitno iseckan topljeni sir. 2. Stavite đuvečare u hladnu rernu na 180 stepeni....
Sir na šopski način po mom receptuSir na šopski način po mom receptu
02. sep.
Na dno đuvečare stavljamo kašiku maslaca. Paradajz sečemo na krugove, polovinu stavljamo na maslac. Nakon toga pločica sira, bejbi mocarela preko i odozgo stavljamo drugu pločicu sira....
Kotidž sir - sastav i primenaKotidž sir - sastav i primena
04. jun
Kotidž je sveži sir koji ima zrnastu strukturu. On ima mekan i nežan ukus, koji liči na sitan sir. Pravi se od pasterizovanog kravljeg mleka. Sir kotidž je odličan izvor proteina, i u isto vreme sadrži malo kalorija...
Sir i makarone mafiniSir i makarone mafini
10. feb.
Rernu zagrejati na 200°C. Na zagrejanom maslacu sa malo ulja, propržiti kratko brašno, dodati beli luk, mleko i zagrevati do ključanja....
Sir sa kobasicom na vračanski načinSir sa kobasicom na vračanski način
20. feb.
Isecite kobasicu i rasporedite je u 4 nauljane tavice, a zatim dodajte u svaku po jednu krišku sira. Paradajz iseckajte na kockice i posipajte preko sira. Posolite i malo pobiberite....
Kačkavalj i sir iz rerneKačkavalj i sir iz rerne
27. feb.
U posudi umutimo jaja. brašno, mleko, ulje i biber. U drugoj posudi rendamo kačkavalj i sir. U namažanom plehu sa uljem i prezlom sipamo dve smese, posipamo prezlom. Pečemo oko 30-40 minuta....
Kozji sirKozji sir
04. april
Za mnoge je kozji sir gurmansko iskustvo za čula, za druge - tradicionalni miris i ukus, lepo sećanje na baku i selo. Za druge je to proizvod kome nije mesto na njihovoj trpezi. Među ljubiteljima mlečnih proizvoda,...