Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Bivolja pljeskavicaBivolja pljeskavica
27. mart
Izvadite bivolje meso iz frižidera i podelite na 4 jednaka dela. Svaki deo podleite na pola, ali ne jednake, već jedan da bude veći, a drugi manji....
Goveđe MesoGoveđe Meso
04. avgust
Kao namirnica govedina je poznata još od davnina. Rimljani, Nemci i Kartaginjani su gajili ovu vrstu stoke i koristili su je na najrazumniji mogući način. Danas svaka zemlja gaji na svoj način i prilagođava svojim uslovima...
Meso JelenaMeso Jelena
05. jun
Meso jelena je veoma cenjeno, neverovatno ukusno i hranljivo meso, koje može biti ili od divljih jelena ili onih domaćih, tj. odgajanih. Za razliku od drugih mesa, meso jelena se obično opisuje kao meso sa punim, jakim...
Meso AjkuleMeso Ajkule
22. sep.
Meso sa ukusom opasne morkse grabljivice - to je meso ajkule. Meso ajkule se sa sigurnošću neće mnogima dopasti, ali, svakako, vredi da se proba. Sastav mesa ajkule Meso ajkule sadrži belančevine, male količine ...
Guščije mesoGuščije meso
02. sep.
Guščije meso se dobija od ptica, poznate kao guske (Anser). Guske pripadaju porodici Anatidae, a ima ih u Evropi, Aziji, Africi, Severnoj i Južnoj Americi. Još od davnina su ljudi gajili različite vrste gusaka i koristili...
Bivolji kotletiBivolji kotleti
05. april
Blago izlupajte bivolje kotlete. Posolite ih, dodajte biber i vegetu. Dobro premažite senfom i ostavite u frižider makar 24 sata, da se sve izmarinira. Zagrejte roštilj, pa ga premažite slaninom....
Bivolje MlekoBivolje Mleko
16. avgust
Bivolje mleko u kulinarstvu Bivolje mleko se može koristiti za direktnu konzumaciju u tečnom stanju, ili prerađeno, u obliku različitih proizvoda....
Prženo mesoPrženo meso
08. sep.
Zagrejte masnoću i ispržite u njemu meso, dok ne bude gotovo....
Špikovano mesoŠpikovano meso
21. avgust
Dobijenom smesom dobro utrljamo špikovano meso. Meso stavljamo u posudu u kojoj ćemo peći. Prelivamo masnoćom. Začinimo biberom, solju i nakon toga prelivamo belim vinom i vodom....
Meso od nojaMeso od noja
27. sep.
Meso od noja je delikates koji se dobija od najveće ptice na svetu. Noj (Struthio camelus) spada u razred Struthioniformes. Nojevi se ne smatraju slučajno najkrupnijim pticama na svetu. Oni dostižu težinu do 150 kilograma...
Marinirani bivolji biftekMarinirani bivolji biftek
13. januar
Nakon toga ispecite bivolje meso sa obe strane na podmazanom električnom roštilju, roštilju ili ploči. Servirajte marinirani bivolji bon file sa garnirungom po izboru....
Bivolji vinski kebapBivolji vinski kebap
02. feb.
Bivolje meso isečemo na zalogaje, operemo i ostavljamo da se ocedi. Luk sečemo na krupnije komade. U odgovarajuću šerpu stavljamo ulje da se ugreje. Dodajemo meso i poklopimo na 10 minuta....
Domaći bivolji sirDomaći bivolji sir
10. januar
Mleko se stavlja na hladnu paru i zatim se zagreva na 68 stepeni. Zatim se sačeka da se ohladi do 34 stepena i siri se sa 1 kašičicom kvasca. Sačekajte 40 minuta da se usiri. Isecite na kokce 5 cm. Sačekajte 10 minuta...
Sušeno ovčije mesoSušeno ovčije meso
14. sep.
Zakačite parče mesa na prohladno mesto i nakon desetak dana sušeno meso je spremno za konzumaciju. Sušeno ovčije meso je gotovo....
Konzervisano zečije mesoKonzervisano zečije meso
07. okt.
Zagrejte ulje i zapržite meso iz nekoliko puta, pri čemu je cilj da ga zapečete samo 2-4 minuta, dok ne pobeli. Poređajte zečije meso u tegle po 800 ml....
Sterilizovano svinjsko mesoSterilizovano svinjsko meso
07. avgust
Preostalo meso sam poređala zbijeno u tegle, stavila sam i zrna bibera. Prelila sam ih preostalom masnoćom iz prženja, zatvorila i sterilizovala svinjeitnu u teglama dva i po sata u dubokoj šerpi....
Meso sa karfiolomMeso sa karfiolom
04. mart
Meso sa karfiolom je veoma ukusno....
Rolovano belo mesoRolovano belo meso
27. feb.
Rolovano belo meso servirati i poslužiti uz prilog po želji....
Špikovano svinjsko mesoŠpikovano svinjsko meso
16. mart
Možete da koristite recept za špikovano svinjsko meso bilo koju vrstu svinjetine....
Konjsko sušeno mesoKonjsko sušeno meso
02. feb.
Ovo konjsko sušeno meso je spremno za konzumaciju nakon 7 dana....
Domaće suvo mesoDomaće suvo meso
29. avgust
Kad prođe vreme, meso operite tekućom vodom. Počnite da pritiskate i natopite krpom. Što više vode izađe to bolje. Pomešajte začine po ukusu, možete dodati i druge po vašem izboru....
Konzervisano ćureće mesoKonzervisano ćureće meso
21. april
Meso se iseče, dobro se posoli - na 1 kg mesa se stavlja 20 g soli ili 1 ravna kašika, poređa se na ngnutu površinu na bar 12 sati preko najlona na hladno mesto. Tako se ocedi od krvi....
Kuvano teleće mesoKuvano teleće meso
22. jun
Bujon se procedi, kosti se odvoje od mesa, i meso se seče na krupne komade....
Junačko pečeno mesoJunačko pečeno meso
23. januar
Zamolite mesara u prodavnici, u kojoj ćete kupiti meso, da vam iseče kolenice na dva dela, možete ih i ostavite cele. Začinite kolenice smesom od začina i lepo je natrljajte u njih....
Domaće bivolje kiselo mlekoDomaće bivolje kiselo mleko
20. nov.
Domaće bivolje kiselo mleko je veoma ukusno....