Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Bivolja pljeskavicaIzvadite bivolje meso iz frižidera i podelite na 4 jednaka dela. Svaki deo podleite na pola, ali ne jednake, već jedan da bude veći, a drugi manji....
27. mart
Goveđe MesoKao namirnica govedina je poznata još od davnina. Rimljani, Nemci i Kartaginjani su gajili ovu vrstu stoke i koristili su je na najrazumniji mogući način. Danas svaka zemlja gaji na svoj način i prilagođava svojim uslovima...
04. avgust
Meso JelenaMeso jelena je veoma cenjeno, neverovatno ukusno i hranljivo meso, koje može biti ili od divljih jelena ili onih domaćih, tj. odgajanih. Za razliku od drugih mesa, meso jelena se obično opisuje kao meso sa punim, jakim...
05. jun
Meso AjkuleMeso sa ukusom opasne morkse grabljivice - to je meso ajkule. Meso ajkule se sa sigurnošću neće mnogima dopasti, ali, svakako, vredi da se proba.
Sastav mesa ajkule
Meso ajkule sadrži belančevine, male količine ...
22. sep.
Guščije mesoGuščije meso se dobija od ptica, poznate kao guske (Anser). Guske pripadaju porodici Anatidae, a ima ih u Evropi, Aziji, Africi, Severnoj i Južnoj Americi. Još od davnina su ljudi gajili različite vrste gusaka i koristili...
02. sep.
Bivolji kotletiBlago izlupajte bivolje kotlete. Posolite ih, dodajte biber i vegetu. Dobro premažite senfom i ostavite u frižider makar 24 sata, da se sve izmarinira.
Zagrejte roštilj, pa ga premažite slaninom....
05. april
Bivolje MlekoBivolje mleko u kulinarstvu
Bivolje mleko se može koristiti za direktnu konzumaciju u tečnom stanju, ili prerađeno, u obliku različitih proizvoda....
16. avgust
Špikovano mesoDobijenom smesom dobro utrljamo špikovano meso.
Meso stavljamo u posudu u kojoj ćemo peći. Prelivamo masnoćom. Začinimo biberom, solju i nakon toga prelivamo belim vinom i vodom....
21. avgust
Meso od nojaMeso od noja je delikates koji se dobija od najveće ptice na svetu. Noj (Struthio camelus) spada u razred Struthioniformes. Nojevi se ne smatraju slučajno najkrupnijim pticama na svetu. Oni dostižu težinu do 150 kilograma...
27. sep.
Marinirani bivolji biftekNakon toga ispecite bivolje meso sa obe strane na podmazanom električnom roštilju, roštilju ili ploči.
Servirajte marinirani bivolji bon file sa garnirungom po izboru....
13. januar
Bivolji vinski kebapBivolje meso isečemo na zalogaje, operemo i ostavljamo da se ocedi. Luk sečemo na krupnije komade.
U odgovarajuću šerpu stavljamo ulje da se ugreje.
Dodajemo meso i poklopimo na 10 minuta....
02. feb.
Domaći bivolji sirMleko se stavlja na hladnu paru i zatim se zagreva na 68 stepeni. Zatim se sačeka da se ohladi do 34 stepena i siri se sa 1 kašičicom kvasca. Sačekajte 40 minuta da se usiri.
Isecite na kokce 5 cm. Sačekajte 10 minuta...
10. januar
Sušeno ovčije mesoZakačite parče mesa na prohladno mesto i nakon desetak dana sušeno meso je spremno za konzumaciju.
Sušeno ovčije meso je gotovo....
14. sep.
Konzervisano zečije mesoZagrejte ulje i zapržite meso iz nekoliko puta, pri čemu je cilj da ga zapečete samo 2-4 minuta, dok ne pobeli.
Poređajte zečije meso u tegle po 800 ml....
07. okt.
Sterilizovano svinjsko mesoPreostalo meso sam poređala zbijeno u tegle, stavila sam i zrna bibera.
Prelila sam ih preostalom masnoćom iz prženja, zatvorila i sterilizovala svinjeitnu u teglama dva i po sata u dubokoj šerpi....
07. avgust
Špikovano svinjsko mesoMožete da koristite recept za špikovano svinjsko meso bilo koju vrstu svinjetine....
16. mart
Domaće suvo mesoKad prođe vreme, meso operite tekućom vodom. Počnite da pritiskate i natopite krpom. Što više vode izađe to bolje.
Pomešajte začine po ukusu, možete dodati i druge po vašem izboru....
29. avgust
Konzervisano ćureće mesoMeso se iseče, dobro se posoli - na 1 kg mesa se stavlja 20 g soli ili 1 ravna kašika, poređa se na ngnutu površinu na bar 12 sati preko najlona na hladno mesto. Tako se ocedi od krvi....
21. april
Kuvano teleće mesoBujon se procedi, kosti se odvoje od mesa, i meso se seče na krupne komade....
22. jun
Junačko pečeno mesoZamolite mesara u prodavnici, u kojoj ćete kupiti meso, da vam iseče kolenice na dva dela, možete ih i ostavite cele.
Začinite kolenice smesom od začina i lepo je natrljajte u njih....
23. januar