bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Vitamin DVitamin DVitamin D je još poznat i kao "faktor D rastvorljiv u mastima". Budući da je utvrđeno da podstiče sakupljanje kalcijuma u kostima, a samim tim je važan za rast skeleta i zdravlje kostiju, poznat je takođe i kao kalciferol...
Salata od pečenih paprika sa belim lukomSalata od pečenih paprika sa belim lukomPaprike ispecite, oljuštite i ukonite semenke. Možete d aih ostavite i cele. Umutite ulje, sirće i senf. Oljuštite beli luk i sameljite čenove. Natanjiru poređajte paprike, posipate mlevenim belim lukom, posolite...
Zdrave mekikeZdrave mekikeSve sastojke pomešajte u činiji i dobro ih promešajte. Smesa neka odstoji 15 minuta i zatim u nauljanom tiganju za palačinke, uzimajte kutlačom od smese ili velikom kašikom. Po obliku i izgledu podsećaju na američke...
Domaći krem karamelDomaći krem karamelUmutite jaja i šećer mikserom. Dodajte smes d jaja u skuvano mleko i promešajte. Karamelizujte šećer i rasporedite u čaše. Sipajte smesu od jaja. Poređajte čaše u pleh u koji ste sipali mlaku vodu. Stavite pleh u rernu...
Ljuti namaz sa mnogo belog lukaLjuti namaz sa mnogo belog lukaPaprike očistite i malo ispecite, ali nemojte d aih ljuštite. Sameljite ih zajedno sa belim lukom. Dodajte i ostale sastojke: so. šećer, sirće i ulje. Sve mešajte dok ne dobijete homogenu smesu. Rasporedite u tegle i...
Kako da kuvamo kestenje?Kako da kuvamo kestenje?Kestenje se široko koristi u kulinarstvu. On sadrži dva puta više skroba nego krompir i daje brz osećaj sitosti, zbog toga se koristi posebno u Južnoj Evropi i u mnogim azijskim državama, kao što su Kina i Japan. Ima...
Kolač od kukuruza sa spanaćemKolač od kukuruza sa spanaćemSpanać i luk operite, očistite i isecite. Jaja razbijte u činiju umutite ih. Dodajte sodu i so. Dodajte ulje i brašno, uz neprestano mešanje, dok ne dobijete homogenu smesu. Sir izmrvite, pa ga dodajte smesi. Dodajte...
Pile sa pirinčem i povrćem na sačuPile sa pirinčem i povrćem na sačuNeophodno je unapred da skuvate pirinač. U tiganju zapžite redom luk sa belim lukom i meso. Nakon njih tikvicu sa paprikom i posle pečurke. Na kraju zapržite pirinač i začinite ga začinima. Dobro je da unapred pripremite...
Šejk od jagode i surutkeŠejk od jagode i surutkeAko volite da pravite domaći mladi sir ili domaću vurdu, uvek možete da improvizujete i da ne bacate veliki deo preostale surutke. Sa mlečnim šejkom od jagode je ispalo dosta dobro. Gotovo d anema razloga od onog sa svežim...
Šnicle na roštilju sa kuvanim kukuruzomŠnicle na roštilju sa kuvanim kukuruzomŠnicle od vrata izlupajte. Dodajte soja sos, unisos, biber po želji i maslinovo ulje. Ostavite ih u frižider. Za to vreme očistite kukuruz. Treba da bude mlečan za kuvanje. Svaki isecite na pola. Operite, prelijte vodom...
Seoski hlebSeoski hlebKvasac izmrvite u malo vode, dodajte šećer i 1 kašiku brašna. Pokrijte i sačekajte da kvasac naraste. Prosejte brašno, napravite udubljenje i u njega isipajte kvasac, ulje i so. Zamesite testo, postepeno uzimajući od brašna...
Psorijaza - razlozi, simptomi i vitamini koji vam nedostajuPsorijaza - razlozi, simptomi i vitamini koji vam nedostajuPsorijaza je bolest imuniteta koja vodi do gomilanja ćelija po površini kože - a to vodi do crevenih, gusti, ljuspastih fleka koji su bolni i mnogo svrbe. Smatra se da oko 7, 5 miliona amerikanaca pati od ove hronične...