Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Začini u arapskoj kuhinjiTeško da postoji nešto karkterističnije za arapsku kuhinju od vešte kombinacije različitih začina. Nezavisno od toga da li su sveži ili sušeni, upravo oni daju neponovljivi ukus i aromu svim arapskim jelima....
22. feb.
Najpopularnije iz grčke kuhinje/undefined Grčka kuhinja je mešavina mediteranske i balkanske kuhinje. Upravo u Grčkoj se pojavila prva kulinarska knjiga još pre 330 godina pre nove ere....
04. dec.
Pogača za početnike u kuhinjiZasučite rukave i počnire. Iznenadite vaše bližnje sa ovim ukusnim jelom, jednostavno je!
Kvasac izrmvite u mlaku vodu sa šećerom i 2 supene kašike brašna. Ostavite da nadođe 10 minuta. Brašno sipajte u pleh, u sredini...
28. nov.
Najkorisniji začiniKurkuma - takođe veoma poznat začin, kurkuma je takođe začin koji se bori protiv raka. Uzima se oko pola kašičice na dan.
Bosiljak - osnovni uništitelj kancerogenih ćelija....
09. sep.
Korzikanska kuhinjaJela lokalne korzikanske kuhinje u korzikanskoj kuhinji
Korzikanska kuhinja odražava dvojnost, karakterističnu za ostrvo....
17. avgust
Gurme kuhinjaKomabinacija sastojaka je uvek ekstravagantna, uz nizak sadržaj balzamiko sirćeta, aromatičnih ulja i drugih začina.
Gurme kuhinja je veoma popularna u celom svetu....
09. mart
Sve o provansalskoj kuhinjiKarakteristično za provansalsku kuhinju je što su preferirani začini divlje biljke, a ne kultivisane....
10. januar
Mali pomoćnici u kuhinji13. septembra u SAD-u obeležavaju dan dece u kuhinji, koja preuzimaju pripremu đakonija....
13. okt.
Krafini iz moje kuhinjeKrafini iz moje kuhinje su veoma ukusni!
Beleška: raskošan francuski krafin, ne samo po ukusu već i po izgledu....
13. dec.
Najpopularniji mediteranski začiniHajde da se pozabavimo ukusima najkorišćenijih mediteranskih začina i da vidimo koji je tačno doprinos njihovim jelima? Žurimo da vam odmah otkrijemo....
28. maj
Najpopularniji azijski začiniKurkuma – Ovaj žućkasti začin se godinama koristio u azijskoj kuhinji samo za bojenje od strane budističkih monaha....
30. okt.
Najpopularniji indijski začiniIndija ima bogate kulinarske tradicije, a indijska kuhinja je poznata po svojim jedinstvenim egzotičnim ukusima....
05. okt.
Šta znate o italijanskoj kuhinji?Italijanska kuhinja se smatra jednom od tri najbolje kuhinje na svetu. Nekada je postavila temelje francuske kuhinje i u određenoj meri pokazala uticaj i na druge evropske kuhinje....
23. jul
Kulinarske tradicije u jermenskoj kuhinjiZačini su osnovni momenat tako što se najčešće koriste kumin, biber, beli luk i različite aromatične zelene biljke. Najčešće pripremana mesa su teletina i jagnjetina. Svinjetina se upotrebljava dosta ređe....
16. nov.
Ekspres lonac - sprinter u kuhinjiČaša belog vina, začini po ukusu, ulje i voda. Dinstajte ili pržite meso i povrće, dodajte začine, vino i vodu....
07. sep.
1
Brioš – Brioshes iz moje kuhinjeRadi se samo mikserom. Za pečenje - kalup za mafine.
U toplom mleku rastvorite kvasac i sačekajte da se formiraju mali mehurići po krajevima. Sipajte kvasac u posudu miksera, dodajte prethodno lagano umućena jaja i koru...
06. jul
Pileća supa iz moje kuhinjePileći file se kuva dok ne bude gotov. Iskida se na komade. U pileći bujon se dodaje krompir iseckan na kockice, šargarepa, celer, paprika isečena na krugove i cela neisečena glavica luka.
Preliva se sa malo maslinovog...
08. sep.
Krem brule iz moje kuhinjeIzvor Francuska kuhinja.
Napomena Izuzetno jedostavan i ukusan desert. Koristila sam gorionik za pripremu karamela od posipanog šećera....
16. dec.
Rižoto milaneze iz moje kuhinjeIzvor: Italijanska kuhinja.
Napomena: VAŽNO JE mešanje, malo tečnosti, mešanje i mešanje....
22. dec.
Milibrot kiflice iz moje kuhinjeRerna - 160-170 stepeni
Ravan pleh, obložen papirom za pečenje.
Radite mikserom!
POČETAK:
Prvo stavite vodu da provri u maloj posudi na vatri i dodajte brašno. Energično mešajte dok smesa ne postane glatka i žica ostavlja...
22. januar
Mlečna pita iz moje kuhinjeRerna - 180 stepeni; Posuda za pečenje - duboka
Dve šake kora se iseku ili iskidaju na parčiće. Preko njih se stavljaju grudve maslaca. Zapeku se u rerni dok ne porumene, pri čemu se mešaju da se ispeku ravnomerno. Izvade...
17. okt.
Škampi saganaki iz moje kuhinjeŠkampi su odmrznuti - blanširani.
U šerpu/tiganj sa debelim dnom se stavlja maslinovo ulje da se zagreje i dodaje se usitnjeni luk i komorač - da omekšaju i blago da se zarumene. Izvade sei i ostavljaju se sa strane....
07. nov.
Mokri kolač iz turske kuhinjeTako oblikovani mokri kolač iz turske kuhinje stavite u frižider da se stegne na nekoliko sati pre serviranja....
11. feb.