Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Začini u arapskoj kuhinjiZačini u arapskoj kuhinji
22. feb.
Teško da postoji nešto karkterističnije za arapsku kuhinju od vešte kombinacije različitih začina. Nezavisno od toga da li su sveži ili sušeni, upravo oni daju neponovljivi ukus i aromu svim arapskim jelima....
Popularni začini u azijskoj kuhinjiPopularni začini u azijskoj kuhinji
26. april
začini u azijskoj kuhinji. 1....
Najpopularnije iz grčke kuhinjeNajpopularnije iz grčke kuhinje
04. dec.
/undefined Grčka kuhinja je mešavina mediteranske i balkanske kuhinje. Upravo u Grčkoj se pojavila prva kulinarska knjiga još pre 330 godina pre nove ere....
Pogača za početnike u kuhinjiPogača za početnike u kuhinji
28. nov.
Zasučite rukave i počnire. Iznenadite vaše bližnje sa ovim ukusnim jelom, jednostavno je! Kvasac izrmvite u mlaku vodu sa šećerom i 2 supene kašike brašna. Ostavite da nadođe 10 minuta. Brašno sipajte u pleh, u sredini...
Najkorisniji začiniNajkorisniji začini
09. sep.
Kurkuma - takođe veoma poznat začin, kurkuma je takođe začin koji se bori protiv raka. Uzima se oko pola kašičice na dan. Bosiljak - osnovni uništitelj kancerogenih ćelija....
Korzikanska kuhinjaKorzikanska kuhinja
17. avgust
Jela lokalne korzikanske kuhinje u korzikanskoj kuhinji​ Korzikanska kuhinja odražava dvojnost, karakterističnu za ostrvo....
Gurme kuhinjaGurme kuhinja
09. mart
Komabinacija sastojaka je uvek ekstravagantna, uz nizak sadržaj balzamiko sirćeta, aromatičnih ulja i drugih začina. Gurme kuhinja je veoma popularna u celom svetu....
Sve o provansalskoj kuhinjiSve o provansalskoj kuhinji
10. januar
Karakteristično za provansalsku kuhinju je što su preferirani začini divlje biljke, a ne kultivisane....
Mali pomoćnici u kuhinjiMali pomoćnici u kuhinji
13. okt.
13. septembra u SAD-u obeležavaju dan dece u kuhinji, koja preuzimaju pripremu đakonija....
Krafini iz moje kuhinjeKrafini iz moje kuhinje
13. dec.
Krafini iz moje kuhinje su veoma ukusni! Beleška: raskošan francuski krafin, ne samo po ukusu već i po izgledu....
Nepoznati arapski začiniNepoznati arapski začini
04. januar
Ljuti ukus u arapskoj kuhinji nije izuzetno jak i nametljiv....
Najpopularniji mediteranski začiniNajpopularniji mediteranski začini
28. maj
Hajde da se pozabavimo ukusima najkorišćenijih mediteranskih začina i da vidimo koji je tačno doprinos njihovim jelima? Žurimo da vam odmah otkrijemo....
Najpopularniji azijski začiniNajpopularniji azijski začini
30. okt.
Kurkuma – Ovaj žućkasti začin se godinama koristio u azijskoj kuhinji samo za bojenje od strane budističkih monaha....
Najpopularniji indijski začiniNajpopularniji indijski začini
05. okt.
Indija ima bogate kulinarske tradicije, a indijska kuhinja je poznata po svojim jedinstvenim egzotičnim ukusima....
Šta znate o italijanskoj kuhinji?Šta znate o italijanskoj kuhinji?
23. jul
Italijanska kuhinja se smatra jednom od tri najbolje kuhinje na svetu. Nekada je postavila temelje francuske kuhinje i u određenoj meri pokazala uticaj i na druge evropske kuhinje....
Kulinarske tradicije u jermenskoj kuhinjiKulinarske tradicije u jermenskoj kuhinji
16. nov.
Začini su osnovni momenat tako što se najčešće koriste kumin, biber, beli luk i različite aromatične zelene biljke. Najčešće pripremana mesa su teletina i jagnjetina. Svinjetina se upotrebljava dosta ređe....
Ekspres lonac - sprinter u kuhinjiEkspres lonac - sprinter u kuhinji
07. sep.
1
Čaša belog vina, začini po ukusu, ulje i voda. Dinstajte ili pržite meso i povrće, dodajte začine, vino i vodu....
Brioš – Brioshes iz moje kuhinjeBrioš – Brioshes iz moje kuhinje
06. jul
Radi se samo mikserom. Za pečenje - kalup za mafine. U toplom mleku rastvorite kvasac i sačekajte da se formiraju mali mehurići po krajevima. Sipajte kvasac u posudu miksera, dodajte prethodno lagano umućena jaja i koru...
Pileća supa iz moje kuhinjePileća supa iz moje kuhinje
08. sep.
Pileći file se kuva dok ne bude gotov. Iskida se na komade. U pileći bujon se dodaje krompir iseckan na kockice, šargarepa, celer, paprika isečena na krugove i cela neisečena glavica luka. Preliva se sa malo maslinovog...
Krem brule iz moje kuhinjeKrem brule iz moje kuhinje
16. dec.
Izvor Francuska kuhinja. Napomena Izuzetno jedostavan i ukusan desert. Koristila sam gorionik za pripremu karamela od posipanog šećera....
Rižoto milaneze iz moje kuhinjeRižoto milaneze iz moje kuhinje
22. dec.
Izvor: Italijanska kuhinja. Napomena: VAŽNO JE mešanje, malo tečnosti, mešanje i mešanje....
Milibrot kiflice iz moje kuhinjeMilibrot kiflice iz moje kuhinje
22. januar
Rerna - 160-170 stepeni Ravan pleh, obložen papirom za pečenje. Radite mikserom! POČETAK: Prvo stavite vodu da provri u maloj posudi na vatri i dodajte brašno. Energično mešajte dok smesa ne postane glatka i žica ostavlja...
Mlečna pita iz moje kuhinjeMlečna pita iz moje kuhinje
17. okt.
Rerna - 180 stepeni; Posuda za pečenje - duboka Dve šake kora se iseku ili iskidaju na parčiće. Preko njih se stavljaju grudve maslaca. Zapeku se u rerni dok ne porumene, pri čemu se mešaju da se ispeku ravnomerno. Izvade...
Škampi saganaki iz moje kuhinjeŠkampi saganaki iz moje kuhinje
07. nov.
Škampi su odmrznuti - blanširani. U šerpu/tiganj sa debelim dnom se stavlja maslinovo ulje da se zagreje i dodaje se usitnjeni luk i komorač - da omekšaju i blago da se zarumene. Izvade sei i ostavljaju se sa strane....
Mokri kolač iz turske kuhinjeMokri kolač iz turske kuhinje
11. feb.
Tako oblikovani mokri kolač iz turske kuhinje stavite u frižider da se stegne na nekoliko sati pre serviranja....