Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tehnika pripremanja pečenog prasetaTehnika pripremanja pečenog praseta
11. dec.
Pečeno prase je jedno od najukusnijih i atraktivnijih jela koja ukrašavaju svaku prazničnu trpezu. Da biste učinili pečeno prase krhkim i aromatičnim, treba dobro da ga pripremite. Prase se zaliva vrelom vodom, briše...
Ekleri sa kremom i krem sa eklerimaEkleri sa kremom i krem sa eklerima
10. feb.
Savršeni ekleri sa kremom i krem sa eklerima....
Napitak od citrusa kao pomoć pri mršavljenjuNapitak od citrusa kao pomoć pri mršavljenju
09. april
Ovo je količina za flašu od 750 ml. Potrebno je popiti celu flašu u toku dana, a najviše ujutru. Ovaj napitak držaće vas dugo sitim. Iscedite grejfrut i naspite u flašu. Iscedite limetu i naspite u flašu. Narendati đumbir...
Greške pri pravljenju paprikašaGreške pri pravljenju paprikaša
10. avgust
Najukusniji paprikaš se dobija kad je pravilno napravljena zaprška od prženog luka i brašna. Brašno se dodaje tek onda kad kao rezultat prženja luk postane prozračan. Nakon što se doda brašno prženje se nastavlja...
Detalji pri farbanju jajaDetalji pri farbanju jaja
01. jun
Uskrs je jedan od najsvetlijih hrišćanskih praznika. Farbanje jaja je tipičan obred ovog praznika. Da biste napravili lepa tvrdo kuvana jaja ona treba da se kuvaju oko 10-12 minuta nakon što voda provri. Stavite...
Trikovi pri kuvanju špagetaTrikovi pri kuvanju špageta
18. april
1
Italijanska kuhinja je odavno ušla i u našu geografsku širinu - sa picama, pastama, ređe lazanjama. Njihova ukusna jela definitivno su voljena i kod nas, ali pitanje je možemo li da ih napravimo. Zato što za jedno jelo...
Finese pri kuvanju jajaFinese pri kuvanju jaja
28. mart
Kuvanje jaja je težak zadatak, posebno ako je cilj da ne napuknu ljuske. Težak je trenutak kad kuvamo jaja za Uskrs i ustanovimo nakon što smo ih skuvali da su sva napukla. Razočarenje je još veće u očima dece, koja...
Najbolji kremovi za eklereNajbolji kremovi za eklere
05. april
Ekler se može puniti različitim filovima - vanilom, braon kremom, kremom od belanaca, šibust kremom, čokoladnom kremom, kremom od pistaćija, kremom sa ukusom ruma, voćnom kreemom ili kesten pireom....
Kulinarski trikovi pri kuvanju pirinčaKulinarski trikovi pri kuvanju pirinča
28. april
Na prvi pogled kuvanje pirinča izgleda kao dečija igra, u kojoj bi mogli da se snađu čak i oni od nas koji nisu stručnjaci u kuhinji. Pirinač uvek možete da pripremite, ali neće vas uvek ukus konkretnog jela iznenaditi...
Saveti za pripremanje patkeSaveti za pripremanje patke
11. feb.
Pačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
Pripremanje i začinjavanje slaninePripremanje i začinjavanje slanine
08. dec.
Svaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo. Najlakše je da kupite gotovu slaninu iz prodavnice...
Saveti kod pripremanja jarebicaSaveti kod pripremanja jarebica
21. nov.
Kao što i sami vidite, pripremanje jarebice nije toliko komplikovano, ukoliko znate kako pravilno da pripremite pticu....
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Da biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal....
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Patlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak. Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
Pripremanje domaćih razvijenih koraPripremanje domaćih razvijenih kora
04. januar
Evo jedng uspešnog recepta za pripremanje kora: Domaće kore Potrebni sastojci: 1 jaje, 600 g brašna, 250 ml vode (mlake), 3 supene kašike ulja, 1 supena kaška soli, 1 supena kašika + 1 kašičica sirćeta...
Kako se pripremaju rakoviKako se pripremaju rakovi
16. januar
Postoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo. Najjednostavniji način da ih pripremite je da skuvate u vreloj vodi sa dodatkom bibera u zrnu, soli i mirođije....
Pita sa kremom i borovnicamaPita sa kremom i borovnicama
11. okt.
Izvadite pitu sa kremom iz tepsije kada se u potpunosti ohladila i pospite šećerom u prahu....
Buhtlice sa kremom i trešnjamaBuhtlice sa kremom i trešnjama
09. dec.
Ređajte buhtlice sa kremom i trešnjama u tepsiju, obloženu papirom za pečenje na rastojanju jedna od druge. Kod mene su ispale dve tepsije....
Medenjaci sa kremom i čokoladomMedenjaci sa kremom i čokoladom
29. avgust
Dobijenim kremom napunite polovine i slepite ih dve po dve. Istopite čokoladu i potopite medenjake sa jedne strane. Pospite šarenim posipom. Medenjaci sa kremom i čokoladom su gotovi....
Ananas sa kremom i piškotamaAnanas sa kremom i piškotama
13. jul
Ananas sa kremom i piškotama je mnogo ukusan!...
Petifuri sa kremom i čokoladomPetifuri sa kremom i čokoladom
31. dec.
Petifuri sa kremom i čokoladom su gotovi....
Kolači sa kremom i trešnjamaKolači sa kremom i trešnjama
24. jun
Počastite se sa prijateljima kolačima sa kremom i trešnjama!...
Brioš sa kremom i čokoladomBrioš sa kremom i čokoladom
04. april
U posudi prosejte brašno sa solju. U njega dodajte jaje, kvasac pomešan u mleku, šećer i mekani maslac. Zamesite meko testo. Mesite oko 20 minuta. Ostavite da nadođe dok se ne udvostruči. Za to vreme pripremite krem. Stavite...
Baklava sa kremom i orasimaBaklava sa kremom i orasima
29. april
1
Namažite maslacem, stavite malo krema i uvijte u rolat. Tako uradite sa svih 15 kora. Poređajte rolate u prethodno namazan, sa malo maslaca, pravougaoni pleh....
Kolač sa kremom i voćemKolač sa kremom i voćem
17. mart
Izvadite tepsiju iz rerne i kremom ravnomerno prelijte koru. Preko poređajte voće, ali ostavite manji deo za kasnije. Drugu polovinu smese za kolač isipajte preko i preko nje poređajte preostalo voće....