Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Tehnika pripremanja pečenog prasetaPečeno prase je jedno od najukusnijih i atraktivnijih jela koja ukrašavaju svaku prazničnu trpezu. Da biste učinili pečeno prase krhkim i aromatičnim, treba dobro da ga pripremite.
Prase se zaliva vrelom vodom, briše...
11. dec.
Napitak od citrusa kao pomoć pri mršavljenjuOvo je količina za flašu od 750 ml. Potrebno je popiti celu flašu u toku dana, a najviše ujutru.
Ovaj napitak držaće vas dugo sitim.
Iscedite grejfrut i naspite u flašu. Iscedite limetu i naspite u flašu. Narendati đumbir...
09. april
Greške pri pravljenju paprikašaNajukusniji paprikaš se dobija kad je pravilno napravljena zaprška od prženog luka i brašna. Brašno se dodaje tek onda kad kao rezultat prženja luk postane prozračan.
Nakon što se doda brašno prženje se nastavlja...
10. avgust
Detalji pri farbanju jajaUskrs je jedan od najsvetlijih hrišćanskih praznika. Farbanje jaja je tipičan obred ovog praznika.
Da biste napravili lepa tvrdo kuvana jaja ona treba da se kuvaju oko 10-12 minuta nakon što voda provri. Stavite...
01. jun
Trikovi pri kuvanju špagetaItalijanska kuhinja je odavno ušla i u našu geografsku širinu - sa picama, pastama, ređe lazanjama. Njihova ukusna jela definitivno su voljena i kod nas, ali pitanje je možemo li da ih napravimo. Zato što za jedno jelo...
18. april
1
Finese pri kuvanju jajaKuvanje jaja je težak zadatak, posebno ako je cilj da ne napuknu ljuske. Težak je trenutak kad kuvamo jaja za Uskrs i ustanovimo nakon što smo ih skuvali da su sva napukla.
Razočarenje je još veće u očima dece, koja...
28. mart
Najbolji kremovi za eklereEkler se može puniti različitim filovima - vanilom, braon kremom, kremom od belanaca, šibust kremom, čokoladnom kremom, kremom od pistaćija, kremom sa ukusom ruma, voćnom kreemom ili kesten pireom....
05. april
Kulinarski trikovi pri kuvanju pirinčaNa prvi pogled kuvanje pirinča izgleda kao dečija igra, u kojoj bi mogli da se snađu čak i oni od nas koji nisu stručnjaci u kuhinji.
Pirinač uvek možete da pripremite, ali neće vas uvek ukus konkretnog jela iznenaditi...
28. april
Saveti za pripremanje patkePačje meso je dosta masno i postoje finese u pripremanju, i ukoliko ih domaćica ispuni, pripremiće mnogo ukusno jelo....
11. feb.
Pripremanje i začinjavanje slanineSvaki ljubitelj slanine je navikao da je priprema prema svom ukus tako što su standardni začini obično nezamenjiva aleva paprika, crni biber, šarena so, čubar i drugo.
Najlakše je da kupite gotovu slaninu iz prodavnice...
08. dec.
Saveti kod pripremanja jarebicaKao što i sami vidite, pripremanje jarebice nije toliko komplikovano, ukoliko znate kako pravilno da pripremite pticu....
21. nov.
Saveti za pripremanje slanineDa biste napravili dobru domaću slaninu, kažu da je najvažnije da imate hladan prosor gde možete da je stavite, mnogo soli, sa kojom ćete je posudi i naravno - dobar materijal....
13. jun
Saveti za pripremanje patlidžanaPatlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak.
Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
27. april
Pripremanje domaćih razvijenih koraEvo jedng uspešnog recepta za pripremanje kora:
Domaće kore
Potrebni sastojci: 1 jaje, 600 g brašna, 250 ml vode (mlake), 3 supene kašike ulja, 1 supena kaška soli, 1 supena kašika + 1 kašičica sirćeta...
04. januar
Kako se pripremaju rakoviPostoji mnogo različitih načina za pripremu ukusnih jela sa rakovima. Rakovi su savršeno meze za pivo. Najjednostavniji način da ih pripremite je da skuvate u vreloj vodi sa dodatkom bibera u zrnu, soli i mirođije....
16. januar
Pita sa kremom i borovnicamaIzvadite pitu sa kremom iz tepsije kada se u potpunosti ohladila i pospite šećerom u prahu....
11. okt.
Buhtlice sa kremom i trešnjamaReđajte buhtlice sa kremom i trešnjama u tepsiju, obloženu papirom za pečenje na rastojanju jedna od druge. Kod mene su ispale dve tepsije....
09. dec.
Medenjaci sa kremom i čokoladomDobijenim kremom napunite polovine i slepite ih dve po dve.
Istopite čokoladu i potopite medenjake sa jedne strane. Pospite šarenim posipom.
Medenjaci sa kremom i čokoladom su gotovi....
29. avgust
Brioš sa kremom i čokoladomU posudi prosejte brašno sa solju. U njega dodajte jaje, kvasac pomešan u mleku, šećer i mekani maslac. Zamesite meko testo. Mesite oko 20 minuta. Ostavite da nadođe dok se ne udvostruči.
Za to vreme pripremite krem. Stavite...
04. april
Baklava sa kremom i orasimaNamažite maslacem, stavite malo krema i uvijte u rolat. Tako uradite sa svih 15 kora.
Poređajte rolate u prethodno namazan, sa malo maslaca, pravougaoni pleh....
29. april
1
Kolač sa kremom i voćemIzvadite tepsiju iz rerne i kremom ravnomerno prelijte koru. Preko poređajte voće, ali ostavite manji deo za kasnije.
Drugu polovinu smese za kolač isipajte preko i preko nje poređajte preostalo voće....
17. mart