Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Jabukovo sirćeJabukovo sirće
02. sep.
Ostavite tečnost u posudi, pokrivenoj gazom na temperaturi 20 stepeni, fermentacija se nastavlja i sirće se bistri. Procedite ponovo i sipajte u tegle. Čuvajte na hladnom mestu. Sirće je gotovo nakon 2 meseca....
Prirodno jabukovo sirćePrirodno jabukovo sirće
18. dec.
Vremenom će se sirće izbistriti. Koristite ovo prirodno jabukovo sirće da začinite različite salate i supe....
Domaće jabukovo sirćeDomaće jabukovo sirće
04. okt.
Nakon 10 dana se formira i talog, ponovo se procedi i to je vaše domaće jabukovo sirće. Ako ga ostavite godinu dana, izbistriće se, ali ko će da čeka toliko....
Aromatično domaće jabukovo sirćeAromatično domaće jabukovo sirće
12. avgust
Ukoliko nemate, možete nabaviti od nekog ko je već pripremao ovakvo sirće, ali znam da možete pripremiti sirće i bez nje)....
Pravo domaće jabukovo sirćePravo domaće jabukovo sirće
29. jul
1
Ona se može koristit prilikom sledeće prirpeme jabukovog sirćeta. Sa gotovom gljivom proces se značajno ubrzava. Druga važna stvar je da je jabukovo sirće još mutno....
Moje uspešno domaće jabukovo sirćeMoje uspešno domaće jabukovo sirće
12. dec.
Jabukovo sirće ima antibakterijska svojstva, jača imunitet, sa uz to i skida kilograme. Tokom zime, ako vas boli grlo, pomešajte 1/4 šolje jabukovog sirćeta i istu količinu meda....
Uspešan recept za jabukovo sirćeUspešan recept za jabukovo sirće
06. sep.
Jabuke operite, očistite od drške i ako ima trulog dela očistite. Isecite na male komade i stavite u odgovarajuću posudu. Prelijte pripremljenim sirupom od vode i šećera na vatri, dok se ne rastopi. Promešajte i stavite...
Domaće jabukovo sirće bez konzervansaDomaće jabukovo sirće bez konzervansa
24. jun
Sirće treba tako da odstoji još 30 dana, da sazri. Nakon toga treba da se procedi i rasporedi u staklene flaše, u kojima će se čuvati....
Jabukovo sirćeJabukovo sirće
25. avgust
Sastav jabukovog sirćeta Jabukovo sirće sadrži provitamin A, koji se ubraja u grupu najjačih antioksidanasa....
Sirće od dženarikaSirće od dženarika
01. jun
Kisele dženairke se stavljaju u žičanu korpicu i potapaju se 2-3 puta u vrelu vodu. Nakon toga se izvade i poređaju na table da se isuše na suncu ili se suše u slaboj rerni, a kad su gotove čuvaju se na suvom mesto. Ako...
Sirće sa zovomSirće sa zovom
20. april
Zagrejte sirće, vino i šećer u velikoj šerpi. Stavite cvetove u flaše i prelite sirćetom. Dobro zatvorite flaše i ostavite ih tako najmanje 2 nedelje....
Sirće od malineSirće od maline
23. nov.
Nakon toga procedite sirće kroz gazu, nalijte ga u fleže i zatvorite ih. Dobija se izuzetno prijatno i aromatično sirće, kojim možete da začinjavate salate, pečena mesa i tako dalje....
Domaće sirće od dunjaDomaće sirće od dunja
17. nov.
Ako želite da uživate u izuzetnom ukusu i mirisu sirćeta od dunja, ostavite da stoji u stklenim posudama bar 3-4 meseca. Objavljena slika je od sirćeta od prošle godine....
Domaće sirće od krušakaDomaće sirće od krušaka
15. okt.
Na ovaj način možete pripremiti sirće od bilo kog voća - grožđa (nama poznat kao vinsko sirće), ali i mnogo ukusnije varijante od jabuka ili kajsija. Posebno je ukusno sirće od dunja....
Domaće sirće od naraDomaće sirće od nara
29. januar
Nakon 25 dana na 21 stepen sirće je gotovo. Procedimo i punimo sirće u staklene boce, čuvamo na tamnom i hladnom mestu....
Sirće sa zelenim začinimaSirće sa zelenim začinima
25. april
Pažljivo operite začine i osušite ih pomoću ubrusa. Sipajte ih sve, zajedno sirćetom, biberom i slačicom, u dobro oprane flaše. Zatvorite flaše i ostavite ih na tamno i ne previše hladno mesto na 3-4 nedelje....
Sirće sa bosiljkom i peršunomSirće sa bosiljkom i peršunom
27. april
Ovo sirće je neverovatno dobro za zelenu salatu....
Sirće od maline sa medomSirće od maline sa medom
26. april
Čuvajte gotovo sirće od maline na tamnom i hladnom mestu....
Šta sadrži jabukovo sirće?Šta sadrži jabukovo sirće?
24. april
Jabukovo sirće se koristi kao začin, ali u isto vreme i kao sredstvo za negu lepote i zdravlja. U odnosu efekata na zdravlje, koristi od jabukovog sirćeta su ogromne....
Kako da napravimo domaće balsamiko sirćeKako da napravimo domaće balsamiko sirće
16. januar
Potrebni sastojci: 6 zelenih grančica kardamo, 12 tamnih suvih grožđica, 12 zrna bibera, 1 kašičica suve žalfije, sitno iseckana, 4 karanfilića, 300 ml jabukovog sirćeta....
Sirće sa zelenim začinima i cvetićimaSirće sa zelenim začinima i cvetićima
28. april
Malo ugrejte sirće. Stavite cvetove dragoljuba u čiste flaše i prelijte sirćetom. Zatvorite tegle i čuvajte sirće 4 nedelje na tamnom i hladnom mestu. Nakon toga možete zameniti cvetove dragoljuba svežim....
Pravljenje domaćeg jabukovog sirćetaPravljenje domaćeg jabukovog sirćeta
25. feb.
Domaće jabukovo sirće obično sadrži 2–3 procenta alkohola, ali ima jači ukus od kupovnog sirćeta, a i bogatije je mineralima i vitaminima....
Kod osteofita - 2 jaja i jabukovo sirće čine čuda!Kod osteofita - 2 jaja i jabukovo sirće čine čuda!
29. januar
Biće vam potrebno samo tri sastojka: 2 sveža domaća ili biokokošija jaja, 100 ml salicilnog alkohola (iz apoteke) i prirodno jabukovo sirće (poželjno je da bude kvalitetno domaće ili bio)....
Evo zašto svako jutro treba da pijete jabukovo sirćeEvo zašto svako jutro treba da pijete jabukovo sirće
27. jun
Ublažava bolove u grlu, jer eliminiše bakterije koje su uzročnici infekcije - pomešajte 1/4 šolje jabukovog sirćeta sa 1/4 šolje tople vode i napravite vodicu za ispiranje usta i grla....
Kako se pije jabukovo sirće?Kako se pije jabukovo sirće?
26. mart
Prvi rezultati upotrebe jabukovog sirćeta vidljivi su tek nakon dve sedmice....