Mnogi tvrde da su pomoću jabukovog sirćeta skinuli višak kilograma i da su dobili figuru iz snova. To je razlog da poslednjih desetak godina veliki broj ljudi, koji imaju problema sa težinom, posegnu ka kiselom začinu.
Jabukovo sirće sadrži fermente koji su korisni za varenje, ali ne treba da se pije bez kontrole i svakodnevno, zato što može da nanese više štete, nego što možete da zamislite.
Da biste smršali zdravo pomoću jabukovog sirćeta, bez rizika za zdravlje, treba da se držite nekoliko pravila. Ne treba da ga uzimate čisto, već treba da ga rastvorite u čaši mlake vode.
Po želji možete da mu dodate malu kašičicu meda ili šećera, da biste mu poboljšali ukus. Razređeno sirće se pije tri puta dnevno oko 30 minuta pre jela, u trajanju ne više od jednog meseca godišnje.
Posle svake upotrebe treba detaljno da isperete usta, zbog toga što kiseline iz sirćeta kvare zubnu gleđ. Prvi rezultati upotrebe jabukovog sirćeta vidljivi su tek nakon dve sedmice.
Komentari