Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Brauni koji se ne pekuOrahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
25. januar
Palačinke koje se ne cepajuGotovo testo je ređe nego uobičajeno testo za palačinke. Skrob u njemu se brzo taloži, zato pre svakog uzimanja kutlačom promešajte dobro.
U namazanom tiganju se prže palačinke. Sa obe strane se maže maslacem....
27. april
Kako da očistite pile od hormona, pre nego što ga skuvateAko čovek sam ne uzgaja piliće i kokoške, skoro nikakvu garanciju nema šta je tačno pileće meso koje je kupio. Vrlo je verovatno da je puno hormona, antibiotika, drugim štetnim dodacima.
Eto zašto ćemo vam u ovom članku...
16. nov.
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiOštrim nožem po površini napravite razreze i stavite hleb da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 40 minuta.
Hleb koji se ne mesi pre pečenja po želji možete da premažete istopljenim maslacem....
28. nov.
Pre nego počnete da pripremate meso, pročitajte ovo!Meso - dragocen dar životinjskog carstva, kojeg dobijamo kako od domaćih, tako i od divljih životinja, zauzima glavnu ulogu u kuhinji. Njegov hemijski sastav: voda, proteini ili belančevine, masnoće, soli, ugljeni...
19. jul
10 namirnica koje su korisnije nego što misliteČinjenica je da je banana neverovatno korisno voće, u kome možete da se uživate čiste savesti. Jedna mala banana ima tačno onoliko ugljenih hidrata i vlakana koliko i jedna jabuka....
11. feb.
Kolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puteromDodajte ovsene pahuljice, suve brusnice, semenke bundeve, neslani badem i mešajte dok se sve ne sjedini.
Smesu prebacite u posudu dimenzija 33X22 cm obloženu papirom za pečenje....
06. januar
Zanimljive činjenice o kruškama koje ne znateKruška je/zajedno sa jabukom/, jedno od najpopularnijeg voća na svetu. Nije slučajno što je legendarni grčki pesnik Homer opevao kao Dar od bogova.
Grčko poluostrvo Peloponez tokom II pre n. e. je nazivan zemlja krušaka...
14. feb.
Ove namirnice NE treba jesti kod dijarejeKod dijareje bi trebalo da se drži posebna dijeta. Postoji veliki broj namirnica koje iritiraju osetljivi želudačno-crevni trakt. Namirnice, koje ne bi trebalo da se tada konzumiraju, dosta su, ali lepa vest je da kada...
29. mart
U sezoni maslačka ne propuštajte ove recepteMaslačak, takođe poznat kao radič, možete se naći skoro svuda kao samonikla biljka. Svako zna kako izgleda, ali ga ni u kom slučaju ne treba pomešati sa ljutićem.
Međutim, ono što nam nije toliko poznati je to da maslačak...
10. avgust
4 namirnice, koje ne treba da perete pre pripremeUkus hrane nikad ne dolazi na gotovo, on je uvek rezultat raznih pravilnih i važnih načina pripreme. Odabir, pranje i čuvanje su neke od pretpostavki za uspeh svakog jela. Ali, kao i svuda, tako i u kuhinji, svako pravilo...
23. dec.
Uzimajte ove napitke pre spavanja i bićete mršavi i lepi!Problem sa prekomernom težinom nastavlja da bude aktuelan kod mnogih ljudi, uprkos tome što već postoje razni načini za mršavljenje. Ako želite, možete da nađete dijetu za svačiji ukus, kao i različite efektivne vežbe...
17. okt.
Nikada ne bacajte ove kore! Mogu vas izlečitiOve kore ne treba bacati, jer su zaista korisne i mogu vam doneti niz koristi.
Kora krompira - sprečava alergiju, hipertenziju i tahikardiju. Sadrži gvožđe, cink, fosfor, kalijum. Obloga od kore krompira...
10. avgust
Fan si badema? Pogledaj zašto ne treba da preteruješ sa njimaBademi su oduvek bili izvor hranljivih materija i energije. Bademi su sastavljeni od ugljenih hidrata, proteina, masti, magnezijuma i drugog i sastavni su deo doručka u mnogim domaćinstvima širom sveta.
Sirovi ili pečeni...
18. jul
Ove tri namirnice uopšte nisu toliko korisne kao što ste misliliU njima se nalate hidrogenizovane masnoće/margarin/esterificirane biljne masti, glukozno-fruktozni sirup/ šećer/kukuruzni sirup, veštačke boje/aromatizatori/konzervansi, stabilizatori, emulgatori, so itd....
26. nov.
Zašto mi se ne pije voda?Šta da radite ako nemate potrebu da pijete vodu
Posetite terapeuta, a takođe neka vas pregledaju nefrolog i neurolog. Specijalisti će moći da identifikuju koren problema i propišu kompetentan tretman....
01. okt.
Izborite se sa upalama pomoću ove hraneHrana je najvažniji element dobrog i dragocenog zdravlja. Pravilna i uravnotežena ishrana je ključ za jačanje imuniteta i povećanje energetskih zaliha.
Jedna od najvažnijih funkcija hrane je njeno protivupalno svojstvo...
02. sep.
Krompir za zdravlje i lepotu - ne samo hrana, nego i lek!Korisna svojstva krompira su danas poznata svima. Krompir se široko koristi u kulinarstvu i narodnoj medicini zbog njegovog hranljivog i lekovitog svojstva.
Sastav krompira
Približno 20-25 % težine su ugljeni...
04. dec.
Testo koje ne stariOvo testo može da se čuva u frižideru barem nedelju dana.
Od testa se prave pogačice, mekike, kora za picu i kolačići.
Testo koje ne stari je gotovo....
21. sep.
Pita koja ne padaMešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir.
Uzmite jednu koru, namažite je četkom sa malo maslaca ili ulja, stavite drugu koru odozgo, namažite sa 3-4 supene kašike od smese....
01. okt.
Kako da nam se ne lepi roštiljIzlazeći iz velikog grada i tražeći mesto za odmor i relaksaciju, uvek sa sobom nosimo roštilj - priprema se brzo, ukusno je i ako ima ko da ga peče veoma je lako.
Iako ne izgleda kao težak posao, na sličnim okupljanjima...
20. maj
Kako da nam se ne lepi pirinačU svetu kulinarstva postoji nekoliko stvari koje su "vrh" vrhova. Pirinač i njegovo deljenje na zrna sigurno nije jedno of tih stvari, ali ipak njegovo stalno lepljenje je neprijatno za estetski izgled jela.
Postoji...
18. feb.
MušmulaU suštini hemijski sastav mušmula ih maksimalno približava jabukama, jer se u njima nalazi do 6, 7% jabučne kiseline, 10-19% šećera, limunska kiselina, vitamin C, tanin i aromatične materije pektin, fitoncidi i dr....
13. jul
Prženice koje ne upijaju masnoćuKriške hleba uvaljati u pripremljenu smesu sa jajima i pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane.
Prženice odlagati na kuhunjski papir.
Prženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće....
01. maj