Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Brauni koji se ne pekuBrauni koji se ne peku
25. januar
Orahe, kakao u prahu i so stavite u mašinu za mlevenje i meljite dok se ne mrvi. Dodajte urme i kokosovo ulje, blendirajte dok se ne sjedini i postane glatko....
Čizkejk koji se ne pečeČizkejk koji se ne peče
21. april
1
Ostaviti u frizideru par sati da se stegne....
Palačinke koje se ne cepajuPalačinke koje se ne cepaju
27. april
Gotovo testo je ređe nego uobičajeno testo za palačinke. Skrob u njemu se brzo taloži, zato pre svakog uzimanja kutlačom promešajte dobro. U namazanom tiganju se prže palačinke. Sa obe strane se maže maslacem....
Kako da očistite pile od hormona, pre nego što ga skuvateKako da očistite pile od hormona, pre nego što ga skuvate
16. nov.
Ako čovek sam ne uzgaja piliće i kokoške, skoro nikakvu garanciju nema šta je tačno pileće meso koje je kupio. Vrlo je verovatno da je puno hormona, antibiotika, drugim štetnim dodacima. Eto zašto ćemo vam u ovom članku...
Hleb sa ajranom, koji se ne mesiHleb sa ajranom, koji se ne mesi
28. nov.
Oštrim nožem po površini napravite razreze i stavite hleb da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, oko 40 minuta. Hleb koji se ne mesi pre pečenja po želji možete da premažete istopljenim maslacem....
Pre nego počnete da pripremate meso, pročitajte ovo!Pre nego počnete da pripremate meso, pročitajte ovo!
19. jul
Meso - dragocen dar životinjskog carstva, kojeg dobijamo kako od domaćih, tako i od divljih životinja, zauzima glavnu ulogu u kuhinji. Njegov hemijski sastav: voda, proteini ili belančevine, masnoće, soli, ugljeni...
10 namirnica koje su korisnije nego što mislite10 namirnica koje su korisnije nego što mislite
11. feb.
Činjenica je da je banana neverovatno korisno voće, u kome možete da se uživate čiste savesti. Jedna mala banana ima tačno onoliko ugljenih hidrata i vlakana koliko i jedna jabuka....
Kolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puteromKolačići koji se ne peku sa ovsenim pahuljicama i kikiriki puterom
06. januar
Dodajte ovsene pahuljice, suve brusnice, semenke bundeve, neslani badem i mešajte dok se sve ne sjedini. Smesu prebacite u posudu dimenzija 33X22 cm obloženu papirom za pečenje....
Zanimljive činjenice o kruškama koje ne znateZanimljive činjenice o kruškama koje ne znate
14. feb.
Kruška je/zajedno sa jabukom/, jedno od najpopularnijeg voća na svetu. Nije slučajno što je legendarni grčki pesnik Homer opevao kao Dar od bogova. Grčko poluostrvo Peloponez tokom II pre n. e. je nazivan zemlja krušaka...
Ove namirnice NE treba jesti kod dijarejeOve namirnice NE treba jesti kod dijareje
29. mart
Kod dijareje bi trebalo da se drži posebna dijeta. Postoji veliki broj namirnica koje iritiraju osetljivi želudačno-crevni trakt. Namirnice, koje ne bi trebalo da se tada konzumiraju, dosta su, ali lepa vest je da kada...
U sezoni maslačka ne propuštajte ove recepteU sezoni maslačka ne propuštajte ove recepte
10. avgust
Maslačak, takođe poznat kao radič, možete se naći skoro svuda kao samonikla biljka. Svako zna kako izgleda, ali ga ni u kom slučaju ne treba pomešati sa ljutićem. Međutim, ono što nam nije toliko poznati je to da maslačak...
4 namirnice, koje ne treba da perete pre pripreme4 namirnice, koje ne treba da perete pre pripreme
23. dec.
Ukus hrane nikad ne dolazi na gotovo, on je uvek rezultat raznih pravilnih i važnih načina pripreme. Odabir, pranje i čuvanje su neke od pretpostavki za uspeh svakog jela. Ali, kao i svuda, tako i u kuhinji, svako pravilo...
Uzimajte ove napitke pre spavanja i bićete mršavi i lepi!Uzimajte ove napitke pre spavanja i bićete mršavi i lepi!
17. okt.
Problem sa prekomernom težinom nastavlja da bude aktuelan kod mnogih ljudi, uprkos tome što već postoje razni načini za mršavljenje. Ako želite, možete da nađete dijetu za svačiji ukus, kao i različite efektivne vežbe...
Nikada ne bacajte ove kore! Mogu vas izlečitiNikada ne bacajte ove kore! Mogu vas izlečiti
10. avgust
Ove kore ne treba bacati, jer su zaista korisne i mogu vam doneti niz koristi. Kora krompira - sprečava alergiju, hipertenziju i tahikardiju. Sadrži gvožđe, cink, fosfor, kalijum. Obloga od kore krompira...
Fan si badema? Pogledaj zašto ne treba da preteruješ sa njimaFan si badema? Pogledaj zašto ne treba da preteruješ sa njima
18. jul
Bademi su oduvek bili izvor hranljivih materija i energije. Bademi su sastavljeni od ugljenih hidrata, proteina, masti, magnezijuma i drugog i sastavni su deo doručka u mnogim domaćinstvima širom sveta. Sirovi ili pečeni...
Ove tri namirnice uopšte nisu toliko korisne kao što ste misliliOve tri namirnice uopšte nisu toliko korisne kao što ste mislili
26. nov.
U njima se nalate hidrogenizovane masnoće/margarin/esterificirane biljne masti, glukozno-fruktozni sirup/ šećer/kukuruzni sirup, veštačke boje/aromatizatori/konzervansi, stabilizatori, emulgatori, so itd....
Zašto mi se ne pije voda?Zašto mi se ne pije voda?
01. okt.
Šta da radite ako nemate potrebu da pijete vodu Posetite terapeuta, a takođe neka vas pregledaju nefrolog i neurolog. Specijalisti će moći da identifikuju koren problema i propišu kompetentan tretman....
Izborite se sa upalama pomoću ove hraneIzborite se sa upalama pomoću ove hrane
02. sep.
Hrana je najvažniji element dobrog i dragocenog zdravlja. Pravilna i uravnotežena ishrana je ključ za jačanje imuniteta i povećanje energetskih zaliha. Jedna od najvažnijih funkcija hrane je njeno protivupalno svojstvo...
Krompir za zdravlje i lepotu - ne samo hrana, nego i lek!Krompir za zdravlje i lepotu - ne samo hrana, nego i lek!
04. dec.
Korisna svojstva krompira su danas poznata svima. Krompir se široko koristi u kulinarstvu i narodnoj medicini zbog njegovog hranljivog i lekovitog svojstva. Sastav krompira Približno 20-25 % težine su ugljeni...
Testo koje ne stariTesto koje ne stari
21. sep.
Ovo testo može da se čuva u frižideru barem nedelju dana. Od testa se prave pogačice, mekike, kora za picu i kolačići. Testo koje ne stari je gotovo....
Pita koja ne padaPita koja ne pada
01. okt.
Mešajte dok se ne dobije homogena smesa bez grudvica. Posebno izmrvite sir. Uzmite jednu koru, namažite je četkom sa malo maslaca ili ulja, stavite drugu koru odozgo, namažite sa 3-4 supene kašike od smese....
Kako da nam se ne lepi roštiljKako da nam se ne lepi roštilj
20. maj
Izlazeći iz velikog grada i tražeći mesto za odmor i relaksaciju, uvek sa sobom nosimo roštilj - priprema se brzo, ukusno je i ako ima ko da ga peče veoma je lako. Iako ne izgleda kao težak posao, na sličnim okupljanjima...
Kako da nam se ne lepi pirinačKako da nam se ne lepi pirinač
18. feb.
U svetu kulinarstva postoji nekoliko stvari koje su "vrh" vrhova. Pirinač i njegovo deljenje na zrna sigurno nije jedno of tih stvari, ali ipak njegovo stalno lepljenje je neprijatno za estetski izgled jela. Postoji...
MušmulaMušmula
13. jul
U suštini hemijski sastav mušmula ih maksimalno približava jabukama, jer se u njima nalazi do 6, 7% jabučne kiseline, 10-19% šećera, limunska kiselina, vitamin C, tanin i aromatične materije pektin, fitoncidi i dr....
Prženice koje ne upijaju masnoćuPrženice koje ne upijaju masnoću
01. maj
Kriške hleba uvaljati u pripremljenu smesu sa jajima i pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe strane. Prženice odlagati na kuhunjski papir. Prženice koje ne upijaju masnoću poslužiti vruće....