Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Nekoliko načina da zavijete kifliceNekoliko načina da zavijete kiflice
23. mart
Sedmi način je da razvijete trougao i kalupovima za kolače (srca, cvetovi, zvezde) napravite nekoliko figurica, npr. srca, pa stavite slatko ili sir i zavijete, a isečeni delovi ostaju odozgo i na prazno mesto stavite srce...
Nekoliko načina da napravite ušećerene jabukeNekoliko načina da napravite ušećerene jabuke
19. mart
U ovom članku ćemo vam predložiti nekoliko načina da ušećerite jabuke, a pre svega ćemo započeti sa specifičnostima karamelizovanja, koje je i glavni deo u pravljenju ovog deserta....
Kapama od povrća iz rerneKapama od povrća iz rerne
06. april
Stavljamo pleh u prethodno ugrejanu rernu da se peče dok ne bude gotovo, oko 30 minuta. Kapama od povrće je skroz posna i možete je servirati i toplu i hladnu....
Jagnjetina iz rerne - prste da poližešJagnjetina iz rerne - prste da poližeš
22. april
Zato smo dodali i "da poližeš prste"....
Povrće sa pavlakom iz rernePovrće sa pavlakom iz rerne
08. jun
Jaje se umutim sa pavlakom i preliva se preko povrća. Peče se oko 50-60 minuta, ili dok povrće ne omekša....
Povrće sa tikvicama iz rernePovrće sa tikvicama iz rerne
22. jun
Ukusno i sa povrćem!...
Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)
18. mart
Savršena gustina smese treba da je takva da kada zagrebete i ubacite u zagrejano ulje, da se rasporedi, a ne da stoji na gomilici. Ako se to desi (zavisi od brašna koje koristite) sipajte još vode, da razredite....
Kako da se oslobodimo nitrata?Kako da se oslobodimo nitrata?
16. jul
Zato ćemo pregledati nekoliko načina uz pomoć kojih može da izbacimo nitrate iz povrća. 1. Voda - pre konzumiranja bilo kakvog povrća, najbolji izbog za otklanjanje nitrata je da on bude skuvan pre konzumiranja....
Janija od povrća sa svinjskim mesom iz rerneJanija od povrća sa svinjskim mesom iz rerne
30. dec.
Stavite ih u pleh zajedno sa lovorovim listom, sipajte toplu vodu u pleh tako da pokrije meso i povrće....
Pet načina da skuvate krompirPet načina da skuvate krompir
04. mart
Krompir nije teško skuvati i najverovatnije to radite svaki put na isti način. Sledeći put probajte na drugi način, jer postoji nekoliko načina da se skuva krompir....
Tri načina da napravimo kifliceTri načina da napravimo kiflice
25. sep.
Nadevi za kiflice mogu da budu razlčiti i po ukusu svakoga - slani: sa jajima i sirom, mlevenim mesom, različitim sirevima, čak i povrćem; slatki: marmelade, čokolada, krem itd....
Supa od povrća sa sirom i krompirom iz mikrotalasneSupa od povrća sa sirom i krompirom iz mikrotalasne
25. feb.
Sitno isečen luk se izdinsta u masnoći 2 minuta na 100 % jačine mikrotalasne u odgovarajućoj posudi. Dodaju se sitno isečene šargarepe i krompir i dinsta se pet minuta na 100 % jačine. Stavljaju se na sitno isečen celer...
Nekoliko razloga da jedete ljutoNekoliko razloga da jedete ljuto
13. dec.
Ljutu hranu vole mnogi ljudi širom sveta jer ljutina daje jedinstven ukus i aromu jelima. Nedavne studije su dokazale da dodavanje ljutog u jela može da se pokaže kao neočekivano zdrav poduhvat. Najboljih 5 razloga da...
Nekoliko razloga da jedemo trešnjeNekoliko razloga da jedemo trešnje
26. jun
Evo nekoliko glavnih razloga da jedemo trešnje: 1. Trešnje sadrže velike količine kalijuma. On pomaže u regulisanju srčanog ritma i krvnog pritiska; 2....
Povrće u rerni sa belim pirinčem iz multikukeraPovrće u rerni sa belim pirinčem iz multikukera
04. nov.
Serviramo povrće u rerni sa belim pirinčem iz multikukera u sredini....
NitratiNitrati
02. sep.
Nitrati se najčešće mogu sresti u đubrivu, a odatle - u povrću....
10 načina da ojačate imuni sistem10 načina da ojačate imuni sistem
18. januar
Eksperti smatraju da dosta voća i povrća pomaže u povećavanju antioksidanata koji uništavaju slobodne radikale, pre nego što načine bilo kavku štetu. 3....
Nekoliko razloga da koristite začin selenNekoliko razloga da koristite začin selen
08. jun
Selen - to je biljka poznata čovečanstvu još od drevnih vremena. U prošlosti su ljudi lečili reumatizam i prehladu čajem od selena. Zanimljiva je činjenica da su u srednjem veku putujući trgovci koristili selen kao aromatizator...
Nekoliko razloga da jedete meso kenguraNekoliko razloga da jedete meso kengura
29. dec.
Meso životinje krvavo crvene boje može uspešno da se podloži svakoj vrsti toplotne obrade, a jela su sjajna, nezavisno od načina obrade. Ostaje samo da se ohrabrimo da probamo nešto nepoznato....
Ekonomičan frikase sa nekoliko sastojakaEkonomičan frikase sa nekoliko sastojaka
17. avgust
Gotovo jelo sklanjamo s ringle i ostavljamo da se ohladi nekoliko minuta. Po želji serviramo sa listićima peršuna....
Punjene pečurke sa nekoliko sirevaPunjene pečurke sa nekoliko sireva
17. jun
Kad budu gotovi vadimo iz posude i pomešamo sa krem sirom, parmezanom i sitno iseckanim čedar sirom. Sa ovom smesom punimo pečurke. Poređamo u pleh i pečemo oko 17 minuta....
Kako da očistimo kamenac iz bokalaKako da očistimo kamenac iz bokala
28. januar
Čišćenje kamenca limunskom kiselinom Uklanjanje kamenca limunskom kiselinom je veoma jednostavan, pristupačan i efikasan način....
Kako da uzgajamo avokado iz koštice?Kako da uzgajamo avokado iz koštice?
01. nov.
Uz dobru negu, nakon nekoliko godina raste drvo koje donosi plod. Takođe saznajte da li je koštica avokada jestiva, kako se pravi ulje avokada i za šta se koristi koštica avokada....
Pet lakih načina da snizite krvni pritisakPet lakih načina da snizite krvni pritisak
25. mart
Predlažemo vam nekoliko načina kako možete jedete paradajz, a da to ne bude direkno iz bašte. 1. Napravite čili....
Kako da spremimo špargle - 6 jednostavnih načinaKako da spremimo špargle - 6 jednostavnih načina
19. feb.
Evo šest jednostavnih načina za pripremu špargli, koje će obogatiti vaše porcije. 1....