Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Nekoliko načina da zavijete kifliceSedmi način je da razvijete trougao i kalupovima za kolače (srca, cvetovi, zvezde) napravite nekoliko figurica, npr. srca, pa stavite slatko ili sir i zavijete, a isečeni delovi ostaju odozgo i na prazno mesto stavite srce...
23. mart
Nekoliko načina da napravite ušećerene jabukeU ovom članku ćemo vam predložiti nekoliko načina da ušećerite jabuke, a pre svega ćemo započeti sa specifičnostima karamelizovanja, koje je i glavni deo u pravljenju ovog deserta....
19. mart
Kapama od povrća iz rerneStavljamo pleh u prethodno ugrejanu rernu da se peče dok ne bude gotovo, oko 30 minuta.
Kapama od povrće je skroz posna i možete je servirati i toplu i hladnu....
06. april
Povrće sa pavlakom iz rerneJaje se umutim sa pavlakom i preliva se preko povrća. Peče se oko 50-60 minuta, ili dok povrće ne omekša....
08. jun
Palačinke sa škampima iz Andaluzije (Tortitas da camaron)Savršena gustina smese treba da je takva da kada zagrebete i ubacite u zagrejano ulje, da se rasporedi, a ne da stoji na gomilici. Ako se to desi (zavisi od brašna koje koristite) sipajte još vode, da razredite....
18. mart
Kako da se oslobodimo nitrata?Zato ćemo pregledati nekoliko načina uz pomoć kojih može da izbacimo nitrate iz povrća.
1. Voda - pre konzumiranja bilo kakvog povrća, najbolji izbog za otklanjanje nitrata je da on bude skuvan pre konzumiranja....
16. jul
Janija od povrća sa svinjskim mesom iz rerneStavite ih u pleh zajedno sa lovorovim listom, sipajte toplu vodu u pleh tako da pokrije meso i povrće....
30. dec.
Pet načina da skuvate krompirKrompir nije teško skuvati i najverovatnije to radite svaki put na isti način. Sledeći put probajte na drugi način, jer postoji nekoliko načina da se skuva krompir....
04. mart
Tri načina da napravimo kifliceNadevi za kiflice mogu da budu razlčiti i po ukusu svakoga - slani: sa jajima i sirom, mlevenim mesom, različitim sirevima, čak i povrćem; slatki: marmelade, čokolada, krem itd....
25. sep.
Supa od povrća sa sirom i krompirom iz mikrotalasneSitno isečen luk se izdinsta u masnoći 2 minuta na 100 % jačine mikrotalasne u odgovarajućoj posudi.
Dodaju se sitno isečene šargarepe i krompir i dinsta se pet minuta na 100 % jačine. Stavljaju se na sitno isečen celer...
25. feb.
Nekoliko razloga da jedete ljutoLjutu hranu vole mnogi ljudi širom sveta jer ljutina daje jedinstven ukus i aromu jelima. Nedavne studije su dokazale da dodavanje ljutog u jela može da se pokaže kao neočekivano zdrav poduhvat.
Najboljih 5 razloga da...
13. dec.
Nekoliko razloga da jedemo trešnjeEvo nekoliko glavnih razloga da jedemo trešnje:
1. Trešnje sadrže velike količine kalijuma. On pomaže u regulisanju srčanog ritma i krvnog pritiska;
2....
26. jun
Povrće u rerni sa belim pirinčem iz multikukeraServiramo povrće u rerni sa belim pirinčem iz multikukera u sredini....
04. nov.
10 načina da ojačate imuni sistemEksperti smatraju da dosta voća i povrća pomaže u povećavanju antioksidanata koji uništavaju slobodne radikale, pre nego što načine bilo kavku štetu.
3....
18. januar
Nekoliko razloga da koristite začin selenSelen - to je biljka poznata čovečanstvu još od drevnih vremena. U prošlosti su ljudi lečili reumatizam i prehladu čajem od selena. Zanimljiva je činjenica da su u srednjem veku putujući trgovci koristili selen kao aromatizator...
08. jun
Nekoliko razloga da jedete meso kenguraMeso životinje krvavo crvene boje može uspešno da se podloži svakoj vrsti toplotne obrade, a jela su sjajna, nezavisno od načina obrade. Ostaje samo da se ohrabrimo da probamo nešto nepoznato....
29. dec.
Ekonomičan frikase sa nekoliko sastojakaGotovo jelo sklanjamo s ringle i ostavljamo da se ohladi nekoliko minuta. Po želji serviramo sa listićima peršuna....
17. avgust
Punjene pečurke sa nekoliko sirevaKad budu gotovi vadimo iz posude i pomešamo sa krem sirom, parmezanom i sitno iseckanim čedar sirom.
Sa ovom smesom punimo pečurke. Poređamo u pleh i pečemo oko 17 minuta....
17. jun
Kako da očistimo kamenac iz bokalaČišćenje kamenca limunskom kiselinom
Uklanjanje kamenca limunskom kiselinom je veoma jednostavan, pristupačan i efikasan način....
28. januar
Kako da uzgajamo avokado iz koštice?Uz dobru negu, nakon nekoliko godina raste drvo koje donosi plod.
Takođe saznajte da li je koštica avokada jestiva, kako se pravi ulje avokada i za šta se koristi koštica avokada....
01. nov.
Pet lakih načina da snizite krvni pritisakPredlažemo vam nekoliko načina kako možete jedete paradajz, a da to ne bude direkno iz bašte.
1. Napravite čili....
25. mart
Kako da spremimo špargle - 6 jednostavnih načinaEvo šest jednostavnih načina za pripremu špargli, koje će obogatiti vaše porcije.
1....
19. feb.