Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Ovako se pravi kora za tortuOvako se pravi kora za tortu
11. dec.
Evo ovako se pravi kora za tortu....
Kako se pravi tahini od susama?Kako se pravi tahini od susama?
06. okt.
Priprema čarobne mešavine pravo je zadovoljstvo. Počnite sa pečenjem oko 300 g sirovog semena susama....
Kako se pravi sos od limunaKako se pravi sos od limuna
14. avgust
Sos od limuna je veoma svež i lagan, odgovarajući uz meso, pripremu meso pripremljeno na roštilju ili riblji file. Predlažemo vam tri načina na koji možete da napravite ovaj ukusni sos. Potrebni sastojci: 2 žumanca...
Kadaif sa orasimaKadaif sa orasima
21. jul
Kada se ohladi, kadaif prelijte mlakim sirupom od šećera i vode. Sirup treba da se kuva 10-15 minuta od momenta kada proključa. Kada sirup skinete sa vatre, dodajte mu ukus po želji....
Kadaif sa mlekomKadaif sa mlekom
21. jul
Polovinu kadaifa poređajte u nauljen pleh i pospite ga naseckanim orasima. Odozgo stavite preostali kadaif i sve pokrijte komadićima maslaca. Pecite u slaboj rerni dok ne porumeni....
Kadaif sa pavlakomKadaif sa pavlakom
12. okt.
Kada poređate kadaif, pecite ga do prijatne zlatne boje. za to vreme pripremite gust sirup od šećera i vode. Ispečeni kadaif prelijte sirupom, vratite ga u slabu rernu da se dopeče još 15 minuta....
Kadaif sa lešnicimaKadaif sa lešnicima
25. april
Ispečeni kadaif, kada se već ohladio, prelijte sirupom. Kada upije sirup i kada se malo ohladi, pokrijte plastičnom folijom i ostavite na hladno mesto, najmanje 12 sati. Bolji bude kada odstoji....
Od čega se gojimo prema krvnoj grupiOd čega se gojimo prema krvnoj grupi
18. jul
Krvna grupa 0 Kada se govori o mesu i ribi, predstavnici ove krvne grupe nemaju ograničenje. Belančevine mogu nabaviti iz mlečnih sastojaka, ali treba da ograniće jaja 2-3 puta nedeljno....
Kadaif sa kremom od vanile i orasimaKadaif sa kremom od vanile i orasima
29. jul
Kada se šećer istopi, dodati sok od limuna. Sačekati da se sirup zgusne i dodati narendanu koru limuna i vanilu. Vrućim sirupom preliti gusto poređan kadaif. Ostaviti da prenoći i upije sirup....
Kadaif sa keksićima od maslaca i orasimaKadaif sa keksićima od maslaca i orasima
30. okt.
Izmrvite pripremljene kesiće od maslaca i kad kadaif upije od sirupa obilno ga posipte keksom. Možete sa sameljete ili izlupate orahe, ali u ovom slučaju ja sam stavila jedan preko svakog parčeta....
Kako se pravi ukusna torta od keksa?Kako se pravi ukusna torta od keksa?
01. okt.
Kada napravite tortu od keksa i poređete keks u redove, treba da ga potopite u mleko ili zaslađenu kafu (prema receptu)....
Kako se pravi mleko od orašastih plodova?Kako se pravi mleko od orašastih plodova?
30. sep.
Zdrava ishrana je sve češće izbor savremenog čoveka. Iako je kod nas tradicionalna hrana usko povezana sa svežim životinjskim mlekom, na dnevni red dolazi pitanje sa čime može da se zameni, a da se ne izgube zdrave koristi...
Od kakvih se trava pravi turski čajOd kakvih se trava pravi turski čaj
03. feb.
Kada se servira, prvo se sipa od poparenog čaja, a preostala voda se koristi za razređivanje čaja po želji Aromatični napitak se servira u tipičnim turskim staklenim čašama....
Kadaif sa svežim siromKadaif sa svežim sirom
01. avgust
Skuvamo šećer sa 2 i 1/2 šolje vode, dok se ne rastopi. Nakon toga dodajemo sok od limuna i koru limuna i ostavljamo da se kuva 5 minuta. Namažemo pleh prečnika 25 cm sa pola margarina i stavljamo pola kadaifa....
Kadaif sa celim orasimaKadaif sa celim orasima
21. jul
Kadaif pecite na umerenoj temperaturi, dok ne dobije zlatnu boju. Kadaif ostavite da se ohladi i zatim ga prelijte vrućim sirupom, koji ste pripremili od šećera, vode, vanile i limunske kiseline....
Ekonomičan kadaif sa limunomEkonomičan kadaif sa limunom
14. april
Pravimo šećerni sirup tako što stavimo šećer u vodu da provri. Sipamo šećer i vanillu. Ostavljamo da vri 5 minuta, koliko da se sirup zgusne i izrendmao koru od limuna. Promešamo sirup i ostavimo da se ohladi....
Sočan kadaif sa kremomSočan kadaif sa kremom
30. dec.
Pripremite šećerni sirup od vode i šećera. Kad šećerni sirup bude gotov, dodajte vanilu i izrendanu koru limuna. Poređajte kadaif u duboki pleh i prelijte ga sirupom. Ostavite kadaif da se natopi....
Fantastičan kadaif sa pistaćimaFantastičan kadaif sa pistaćima
13. april
Dodajte vanilin šećer i limunsku kiselinu (možete koristiti i sok od limuna). Otopite maslac i prelijte kadaif, a zatim preko prelijte sirup. Isitnite pistaće i preko ih posipajte....
Kadaif sa mekanim kremomKadaif sa mekanim kremom
22. januar
Ostavljamo da se ohladi i pripremamo kadaif. Iskidamo sitno i u dubljoj posudi propržimo kadaif sa maslacem na tihj vatri, postepeno mešamo dok ne dobije zlatnu boju, dodajemo šećer i pržimo 3-4 minuta....
Od čega se pravi rum?Od čega se pravi rum?
03. mart
Rum je piće koje se pravi od zaostalih proizvoda šećerne trske /melase/, takođe od sirupa dobijenog od šećerne trske, nakon procesa fermentacije, a zatim destilacije....
Od čega se pravi pesto?Od čega se pravi pesto?
02. feb.
Od čega se tačno pravi pesto Klasični đenoveze pesto se uglavnom pravi u avanu, u kejem se tučkom gnječi bosiljak, so, pinjoli, beli luk, maslinovo ulje i Pekorino siru....
Od čega se pravi ratluk?Od čega se pravi ratluk?
08. mart
Teško je reći ko je i kada je prvi put napravio ratluk. Postoje različite legende o tome ko je izmislio ratluk i gde je prvi put proban....
Od čega se pravi leberkez?Od čega se pravi leberkez?
01. mart
Ali da se vratimo na pitanje od čega se pravi leberkez....
Od čega se pravi senf?Od čega se pravi senf?
21. dec.
Apsolutno sve vrste senfa, proizvedene u bilo kojem delu sveta, prave se od mlevenog semena tri vrste slačice - crne slačice, smeđe slačice i bele slačice, koje kada se pomešaju u različitim razmerama, daju veliku raznovrsnost...
Od čega se pravi ratluk?Od čega se pravi ratluk?
15. nov.
Ali od čega se pravi ratluk? Ratluk se priprema od skroba, koji je promešan sa zaslađenom vodom. U velikom broju slučajeva, ratluk ima aromu limuna ili ružine vodice....