Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Odgovarajući začini za iverkaVeoma odgovarajuća varijanta za ribu sa krompirom.
Iverak sa šafranom
Ovo je prefinjen i delikatan začin za iverka koji međutim može da da gorak ukus jelu ako se pretera sa njim....
01. nov.
Odgovarajući začini za skušuOdgovarajući začini za dinstanu skušu
Dinstana skuša upija sokove i arome povrća s kojim se kuva....
21. okt.
Odgovarajući začini za svinjetinu- Piment - začin koji se ne sreće tako često, možda zbog svoje jačine i specifičnog ukusa. Ide uz svinjetinu, ako ćete spremati supe, a takođe ide i uz pečenje. Odgovarajuć je za pripremu kolenice....
03. januar
Odgovarajući začini za picuMajonrana je odgovarajuća za pice sa mesom, kao i za pice sa ribom i morskim plodovima.
Origano se koristi za pripremu mnogih vrsta pica - sa povrćem, mesom i sa riobm Odgovajući je i za pice sa morskim plodovima....
09. jun
Odgovarajući začini za krompirPrženi krompirići mogu da dobiju mnogo prijatniji ukus ako koristite začine kojima ćete ih začniti. Odgovarajući začini su ruzmarin, kumin, muskatni oraščić, peršun....
05. maj
Začini, odgovarajući za teletinuDa, ovde ćemo staviti akcenat na to koji začini najviše odgovaraju teletini, možemo staviti neke tipične balkanske začine....
27. feb.
Odgovarajući začini za začinjavanje brancinaZa svaku od njih su potrebni odgovarajući začini za brancina koji će istaknuti i obogatiti prirodan prijatan ukus ribe.
Mirođija je začin bez kog riba brancin ne može da pokaže sav svoj šarm ukusa....
09. nov.
Koji začini su odgovarajući za supuPasulj takođe dobro ide sa bosiljkom, korijanderom, čubrom, nanom. Za supu od krompira su odgovarajuću biber, majorana, kim, bosiljak, muskatnu oraščić, aleva paprika, lovorov list....
27. januar
Pravi začini za boraniju i pasuljMože biti i sveža i sušena;
- Najkarakterističniji začin za pasulj u domaćoj kuhinji je piskavica....
28. nov.
Prženi gust pasulj za prilogDodajte brašno i upržite do zlatne boje, dodajte prethodno skuvani i oceđeni pasulj i promešajte.
Pospite alevom paprikom, dodajte piskavicu i nanu, uz energično mešanje.
Skinite gotov prilog sa vatre....
21. feb.
Meljanac pasulj za Badnje večePasulj ocediti ali tečnost sačuvati, izgnječiti pasulj žicom za gnječenje krompira kojom se pravi pire, doliti malo tečnosti da ne bude skroz suv.
Pasulju dodati suvi biljni začin i promešati....
09. januar
Šareni pasulj za salatu sa prazilukomZa ovaj šareni pasulj za salatu sa prazilukom pasulj se opere veoma dobro i stavlja se u posudu sa poklopcem.
Preliva se hladnom vodom i ostavlja se da se natopi 24 sata....
02. april
Začini koji odgovaraju oradiKapari su još jedan način da oplemenite i začinite oradu.
Generalno, orada toleriše mnoge začine jer je lišena jakog i teškog mirisa....
28. okt.
Začini koji odgovaraju pirinčuDrugi začini koji odgovaraju pirinču su đumbir ispržen u maslacu, kombinovan sa alevom paprikom, a takođe i seme slačice isprženo u maslacu.
Začin koji odgovara pirinču je anis, zapržen u suvom tiganju....
15. sep.
Pasulj na manastirski način za užurbane ljudeDodajemo vodu, do željene gustine od 2 do 3 litre za tu količinu pasulja.
Sačekamo da provri i dodajemo ulje, isečeno povrće, cele čenove belog luka, ljutu suvu papriku i začine ako su suvi....
28. april
Pasulj u kukeruDodajte sve začine. Uključite ponovo na kuvanje na 2 minute. Servirajte posutog svežim peršunom.
Pasulj u kukeru je gotov....
14. jul
Odgovarajući nadevi za šaranaEto zašto ćemo se zaustaviti na nadevima odgovarajućim za šarana, obratićemo pažnju na prethodnu obradu ribe i akcentovaćemo začine koji su odgovarajući za začinjavanje ribe....
12. feb.
Začini koji odgovaraju uz kinouOd mahunarki - leblebija i pasulj. Za kinou odgovaraju i meso prepelice, piletina i ćuretina, kao i pečurke. I morski plodovi - dagnje, lignje, škampi.
Čime se može začiniti kinoa?...
27. nov.
Začini koji odgovaraju uz ćuretinuTrebaće vam maslac i sveži začini. Rastopite maslac i sitno iseckajte začine....
15. jun
Začini koji najviše odgovaraju piciKako bi pica bila ne samo ukusna, već i aromatična, dobro je da se u nju dodaju različite vrste začina. Kako bi imali perfektan rezultat, treba da koristite začine, koji odgovaraju pici....
17. avgust
Ukusan pasulj u đuvečariDodaju se začini - aleva paprika, nana, listovi celera i kalopera.
Da bi bilo pikantno može da se stavi ljuta paprika. Sipa se ulje i voda, đuvečara se poklapa i stavlja se u hladnu rernu....
26. maj
Prženi pasulj u tiganjuOdmah sipajte proceđeni pasulj i promešajte dobro. Dodajte njegovu sopstvenu čorbu dok pasulj ne bude prekriven njom....
29. maj
Zreo pasulj u đuvečariPasulj se natiopi u vrućoj vodi nekoliko sati, dok se ne nabora i upije vodu.
Sipa se voda u šerpu, zajedno sa pasuljem, sačeka se da se stvori pena i da provri i ta voda se baca, a pasulj se procedi i isplakne....
24. dec.