Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Odgovarajući začini za iverkaOdgovarajući začini za iverka
01. nov.
Veoma odgovarajuća varijanta za ribu sa krompirom. Iverak sa šafranom Ovo je prefinjen i delikatan začin za iverka koji međutim može da da gorak ukus jelu ako se pretera sa njim....
Odgovarajući začini za skušuOdgovarajući začini za skušu
21. okt.
Odgovarajući začini za dinstanu skušu Dinstana skuša upija sokove i arome povrća s kojim se kuva....
Odgovarajući začini za svinjetinuOdgovarajući začini za svinjetinu
03. januar
- Piment - začin koji se ne sreće tako često, možda zbog svoje jačine i specifičnog ukusa. Ide uz svinjetinu, ako ćete spremati supe, a takođe ide i uz pečenje. Odgovarajuć je za pripremu kolenice....
Odgovarajući začini za picuOdgovarajući začini za picu
09. jun
Majonrana je odgovarajuća za pice sa mesom, kao i za pice sa ribom i morskim plodovima. Origano se koristi za pripremu mnogih vrsta pica - sa povrćem, mesom i sa riobm Odgovajući je i za pice sa morskim plodovima....
Odgovarajući začini za krompirOdgovarajući začini za krompir
05. maj
Prženi krompirići mogu da dobiju mnogo prijatniji ukus ako koristite začine kojima ćete ih začniti. Odgovarajući začini su ruzmarin, kumin, muskatni oraščić, peršun....
Začini, odgovarajući za teletinuZačini, odgovarajući za teletinu
27. feb.
Da, ovde ćemo staviti akcenat na to koji začini najviše odgovaraju teletini, možemo staviti neke tipične balkanske začine....
Odgovarajući začini za začinjavanje brancinaOdgovarajući začini za začinjavanje brancina
09. nov.
Za svaku od njih su potrebni odgovarajući začini za brancina koji će istaknuti i obogatiti prirodan prijatan ukus ribe. Mirođija je začin bez kog riba brancin ne može da pokaže sav svoj šarm ukusa....
Koji začini su odgovarajući za supuKoji začini su odgovarajući za supu
27. januar
Pasulj takođe dobro ide sa bosiljkom, korijanderom, čubrom, nanom. Za supu od krompira su odgovarajuću biber, majorana, kim, bosiljak, muskatnu oraščić, aleva paprika, lovorov list....
Pravi začini za boraniju i pasuljPravi začini za boraniju i pasulj
28. nov.
Može biti i sveža i sušena; - Najkarakterističniji začin za pasulj u domaćoj kuhinji je piskavica....
Prženi gust pasulj za prilogPrženi gust pasulj za prilog
21. feb.
Dodajte brašno i upržite do zlatne boje, dodajte prethodno skuvani i oceđeni pasulj i promešajte. Pospite alevom paprikom, dodajte piskavicu i nanu, uz energično mešanje. Skinite gotov prilog sa vatre....
Meljanac pasulj za Badnje večeMeljanac pasulj za Badnje veče
09. januar
Pasulj ocediti ali tečnost sačuvati, izgnječiti pasulj žicom za gnječenje krompira kojom se pravi pire, doliti malo tečnosti da ne bude skroz suv. Pasulju dodati suvi biljni začin i promešati....
Pasulj iz rerne za postPasulj iz rerne za post
04. maj
Posni pasulj iz rerne je veoma ukusan. Prijatno!...
Posni crveni pasulj za Badnje večePosni crveni pasulj za Badnje veče
20. april
Divno praznično veče uz Posni crveni pasulj!...
Šareni pasulj za salatu sa prazilukomŠareni pasulj za salatu sa prazilukom
02. april
Za ovaj šareni pasulj za salatu sa prazilukom pasulj se opere veoma dobro i stavlja se u posudu sa poklopcem. Preliva se hladnom vodom i ostavlja se da se natopi 24 sata....
Začini koji odgovaraju oradiZačini koji odgovaraju oradi
28. okt.
Kapari su još jedan način da oplemenite i začinite oradu. Generalno, orada toleriše mnoge začine jer je lišena jakog i teškog mirisa....
Začini koji odgovaraju pirinčuZačini koji odgovaraju pirinču
15. sep.
Drugi začini koji odgovaraju pirinču su đumbir ispržen u maslacu, kombinovan sa alevom paprikom, a takođe i seme slačice isprženo u maslacu. Začin koji odgovara pirinču je anis, zapržen u suvom tiganju....
Pasulj na manastirski način za užurbane ljudePasulj na manastirski način za užurbane ljude
28. april
Dodajemo vodu, do željene gustine od 2 do 3 litre za tu količinu pasulja. Sačekamo da provri i dodajemo ulje, isečeno povrće, cele čenove belog luka, ljutu suvu papriku i začine ako su suvi....
Pasulj u kukeruPasulj u kukeru
14. jul
Dodajte sve začine. Uključite ponovo na kuvanje na 2 minute. Servirajte posutog svežim peršunom. Pasulj u kukeru je gotov....
Odgovarajući nadevi za šaranaOdgovarajući nadevi za šarana
12. feb.
Eto zašto ćemo se zaustaviti na nadevima odgovarajućim za šarana, obratićemo pažnju na prethodnu obradu ribe i akcentovaćemo začine koji su odgovarajući za začinjavanje ribe....
Začini koji odgovaraju uz kinouZačini koji odgovaraju uz kinou
27. nov.
Od mahunarki - leblebija i pasulj. Za kinou odgovaraju i meso prepelice, piletina i ćuretina, kao i pečurke. I morski plodovi - dagnje, lignje, škampi. Čime se može začiniti kinoa?...
Začini koji odgovaraju uz ćuretinuZačini koji odgovaraju uz ćuretinu
15. jun
Trebaće vam maslac i sveži začini. Rastopite maslac i sitno iseckajte začine....
Začini koji najviše odgovaraju piciZačini koji najviše odgovaraju pici
17. avgust
Kako bi pica bila ne samo ukusna, već i aromatična, dobro je da se u nju dodaju različite vrste začina. Kako bi imali perfektan rezultat, treba da koristite začine, koji odgovaraju pici....
Ukusan pasulj u đuvečariUkusan pasulj u đuvečari
26. maj
Dodaju se začini - aleva paprika, nana, listovi celera i kalopera. Da bi bilo pikantno može da se stavi ljuta paprika. Sipa se ulje i voda, đuvečara se poklapa i stavlja se u hladnu rernu....
Prženi pasulj u tiganjuPrženi pasulj u tiganju
29. maj
Odmah sipajte proceđeni pasulj i promešajte dobro. Dodajte njegovu sopstvenu čorbu dok pasulj ne bude prekriven njom....
Zreo pasulj u đuvečariZreo pasulj u đuvečari
24. dec.
Pasulj se natiopi u vrućoj vodi nekoliko sati, dok se ne nabora i upije vodu. Sipa se voda u šerpu, zajedno sa pasuljem, sačeka se da se stvori pena i da provri i ta voda se baca, a pasulj se procedi i isplakne....