Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Marinirana plava ribaMarinirana plava riba
18. sep.
Očistimo plavu ribu. Sklanjamo glave i repove. Sečemo na velike parčiće. Ako želimo možemo da ih ostavimo cele (celo telo, da ne sečemo na parčiće) bez glava i repova....
Plava riba u papiruPlava riba u papiru
06. jul
Očišćena i oprana riba se posipa solju i biberom. Maže se maslacm spolja i iznutra i stavlja se na parče papira. Preko ribe se poređaju krugovi limuna i luk po želji i papir se dobro uvija. Uvijena riba se stavlja u posudu...
Plava riba na roštiljuPlava riba na roštilju
27. jul
Pečemo je sa obe strane do lepe boje plave ribe na roštilju. Poslužite plavu ribu na roštilju sa kriškama limuna i po želji grilovanim povrćem....
Plava riba preko peršuna i avokadaPlava riba preko peršuna i avokada
07. nov.
Podelite u tanjire i odozgo stavite po jedan filet plave ribe. Prelijte ribu sokom od limuna i poslužite. Prijatno!...
Plava riba na grčki način na roštiljuPlava riba na grčki način na roštilju
02. jun
Plavu ribu na grčki način na roštilju servirajte bez ičega ili sa garnirungom po izboru....
Plava riba na roštilju sa sokom od limunaPlava riba na roštilju sa sokom od limuna
22. nov.
Riba se očisti od glava i iznutrica, opere se veoma dobro pod tekućom vodom. Posipamo spolju i biberom, pokrivamo folijom i ostavljamo da upije začine i da se ocedi od vode. Zagreva se roštilj, namazan masnoćom, stavlja...
Plava borovnicaPlava borovnica
18. avgust
Lekovita i profilaktička svojstva plave borovnice Uz redovnu konzumaciju masne hrane, konzumiranje plave borovnice snižava trigliceride i topi masnoće na stomaku....
Koktel Plava PticaKoktel Plava Ptica
30. jun
U šejker a izmrvljenim ledom sipajte džin, plavi kurasao i agnosturu. Energično promućkajte dok se tečnost ne ohladi potpuno. Prebacite u ohlađenu čašu za koktel. Veoma lep i ukusan koktel Plava Ptica....
Riba deverikaRiba deverika
15. april
Deverika je riba iz porodice Šarana, koja se nalazi i u našim vodenim bazenima i čest je predmet sportskog ribolova. Ovo nije velika riba, jer dostiže dužinu od 30 do 55 centimetara, a težina primeraka je između 2 i 4 kilograma...
Riba Crveni zubatacRiba Crveni zubatac
24. maj
Ova riba je srebrno-roze boje, sa tamnijim plavim flekama na potiljku i iza leđnih peraja. Peraje na repu je tamnoroze boje sa bleđim vrhovima, a ostala peraja su bledoroze boje....
Plave ŠljivePlave Šljive
26. jul
Poznaćete ga po duguljastom ili elipsastom obliku, kao i po plavkastim kožnim omotačem, koji je na mestima više ljubičast, nego plav. Dok sazreva, meso ploda je kiselo i zeleno....
Konzervirana ribaKonzervirana riba
07. jun
Riba se očisti, posoli i ostavi da se začini u frižideru 24 sata. Kukuruz, grašak i pasulj mogu da budu iz konzerve ili možete prethodno da ih skuvate. Kisele krastavčiće isecite na krugove. Operu se tegle, po mogućnosti...
Marinirana ribaMarinirana riba
08. jun
Riba se očisti i opere u hladnoj vodi, ocedi se iseče na komade, koji se posole. Od vode, sirćeta, ulja/maslinovog ulja i začina pripremite marinadu, koju treba da kuvate 5 minuta. Riba se poređa u tegle - red ribe...
Kako se suši riba?Kako se suši riba?
30. sep.
I kad smo već kod teme o ribama, podsetimo se da se sveža riba brzo pokvari. Zbog toga se morao pronaći neki način da se ona sačuva. Jedan takav postupak je sušenje – metoda čuvanja hrane, koja funkcioniše tako što uklanja...
Kako se čisti ribaKako se čisti riba
13. feb.
Riba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz. Držeći ribu jednom rukom, drugom...
Persijska plava so - drevna i neprocenjivaPersijska plava so - drevna i neprocenjiva
01. mart
Plava so ili persijska plava so je jedna od najređih i najstarijih soli na planeti....
Najpoznatiji plavi sireviNajpoznatiji plavi sirevi
06. jul
Plavi sirevi su deo jelovnika svakog ljubitelja prefinjene kuhinje. Postoji mnogo vrsta plavih sireva, ali među najpopularnijima su Rokfor, Gorgonzola i Stilton....
Pržena bela ribaPržena bela riba
07. april
Ribu očistite i dobro operite. Neka se ocedi, pa je posolite i ostavite pola sata da upije so. U tepsiju sipajte brašno i svaku ribu uvaljajte, pa je odložite da dobro upije brašno. Ribu pržite na zagrejanoj masti...
Konzervirana karaš ribaKonzervirana karaš riba
21. sep.
Spremamo u ekspres loncu. Poređamo u lonac ribu pomešanu sa začinima. Dobro je da na dno stavimo nešto što će čuvati da se riba ne zalepi - ja sam stavila grančice loze. Ostavljamo ribu da provri. Nakon što provri...
Krompir salata RibaKrompir salata Riba
19. feb.
Skuvajte krompir u posoljenoj vodi. Oljuštite ga i nasecite na kockice. U krompir dodajte sitni naseckani praziluk, peršun, so, ulje i sirće. Dobro promešajte i prespite smesu u činiju. Vlažnim rukama formirajte salatu...
Marinirana pržena ribaMarinirana pržena riba
18. avgust
Filete isečemo na komade. Začine, beli luk i so ignječimo u posudi. Dodajemo sirće i vino i promešamo. Ribu stavljamo u posudu, prelivamo marinadom i poklopimo. Ostavlja se na jednu noć u frižideru. Pre nego što je ispržimo...
Pržena riba hekPržena riba hek
06. jun
Očišćenu i nasečenu ribu uvaljati u smesu, pripremljenu od svih začina i prezle (brašna). Zagrejati masnoću na tiganju, uvaljati svako parče ribe hek i stavljati ga da se prži. Gotovu ribu ostaviti da se iscedi na niskoj...
Pikantna dinstana ribaPikantna dinstana riba
25. jun
Luk i beli luk se iseku na sitno i dinstaju se. Paradajz sečete na sitno i sipate ga unutra. Dodajete peršun, ljute paprike i isečen riblji file. Začinjavate solju i biberom i dodajete usitnjenu ljutu papriku. Kuvate na...
Domaća marinirana ribaDomaća marinirana riba
19. jun
Riba se očisti od glava, repova i iznutrica. Opere se veoma dobro i obilno se posoli. Tako posoljena riba se drži 24 sata u frižideru, nakon toga se ponovo pere i poređa se u odgovarajuću staklenu posudu ili teglu. Marinada...
Pržena riba IglicaPržena riba Iglica
24. jun
Očistite i operite ribu. Posolite je i stavite u frižider, dok ugrejete ulje u tiganju. Kada je ulje vruće, uvaljajte ribu u brašno i ispržite je. Servirajte sa limunom ili sosem za ribu. Ukrasite u tanjiru....