Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Marinirana plava ribaOčistimo plavu ribu. Sklanjamo glave i repove. Sečemo na velike parčiće. Ako želimo možemo da ih ostavimo cele (celo telo, da ne sečemo na parčiće) bez glava i repova....
18. sep.
Plava riba u papiruOčišćena i oprana riba se posipa solju i biberom. Maže se maslacm spolja i iznutra i stavlja se na parče papira.
Preko ribe se poređaju krugovi limuna i luk po želji i papir se dobro uvija. Uvijena riba se stavlja u posudu...
06. jul
Plava riba na roštiljuPečemo je sa obe strane do lepe boje plave ribe na roštilju.
Poslužite plavu ribu na roštilju sa kriškama limuna i po želji grilovanim povrćem....
27. jul
Plava riba preko peršuna i avokadaPodelite u tanjire i odozgo stavite po jedan filet plave ribe. Prelijte ribu sokom od limuna i poslužite.
Prijatno!...
07. nov.
Plava riba na grčki način na roštiljuPlavu ribu na grčki način na roštilju servirajte bez ičega ili sa garnirungom po izboru....
02. jun
Plava riba na roštilju sa sokom od limunaRiba se očisti od glava i iznutrica, opere se veoma dobro pod tekućom vodom.
Posipamo spolju i biberom, pokrivamo folijom i ostavljamo da upije začine i da se ocedi od vode.
Zagreva se roštilj, namazan masnoćom, stavlja...
22. nov.
Plava borovnicaLekovita i profilaktička svojstva plave borovnice
Uz redovnu konzumaciju masne hrane, konzumiranje plave borovnice snižava trigliceride i topi masnoće na stomaku....
18. avgust
Koktel Plava PticaU šejker a izmrvljenim ledom sipajte džin, plavi kurasao i agnosturu.
Energično promućkajte dok se tečnost ne ohladi potpuno.
Prebacite u ohlađenu čašu za koktel.
Veoma lep i ukusan koktel Plava Ptica....
30. jun
Riba deverikaDeverika je riba iz porodice Šarana, koja se nalazi i u našim vodenim bazenima i čest je predmet sportskog ribolova. Ovo nije velika riba, jer dostiže dužinu od 30 do 55 centimetara, a težina primeraka je između 2 i 4 kilograma...
15. april
Riba Crveni zubatacOva riba je srebrno-roze boje, sa tamnijim plavim flekama na potiljku i iza leđnih peraja. Peraje na repu je tamnoroze boje sa bleđim vrhovima, a ostala peraja su bledoroze boje....
24. maj
Plave ŠljivePoznaćete ga po duguljastom ili elipsastom obliku, kao i po plavkastim kožnim omotačem, koji je na mestima više ljubičast, nego plav.
Dok sazreva, meso ploda je kiselo i zeleno....
26. jul
Konzervirana ribaRiba se očisti, posoli i ostavi da se začini u frižideru 24 sata. Kukuruz, grašak i pasulj mogu da budu iz konzerve ili možete prethodno da ih skuvate. Kisele krastavčiće isecite na krugove. Operu se tegle, po mogućnosti...
07. jun
Marinirana ribaRiba se očisti i opere u hladnoj vodi, ocedi se iseče na komade, koji se posole.
Od vode, sirćeta, ulja/maslinovog ulja i začina pripremite marinadu, koju treba da kuvate 5 minuta.
Riba se poređa u tegle - red ribe...
08. jun
Kako se suši riba?I kad smo već kod teme o ribama, podsetimo se da se sveža riba brzo pokvari. Zbog toga se morao pronaći neki način da se ona sačuva. Jedan takav postupak je sušenje – metoda čuvanja hrane, koja funkcioniše tako što uklanja...
30. sep.
Kako se čisti ribaRiba može da se čisti na nekoliko različitih načina. Najvažnije jeste da ribu operete čistom tekućom vodom, pre nego što počnete da je čistite. Tako ćete ukloniti prljavštinu i rublju sluz.
Držeći ribu jednom rukom, drugom...
13. feb.
Persijska plava so - drevna i neprocenjivaPlava so ili persijska plava so je jedna od najređih i najstarijih soli na planeti....
01. mart
Najpoznatiji plavi sireviPlavi sirevi su deo jelovnika svakog ljubitelja prefinjene kuhinje. Postoji mnogo vrsta plavih sireva, ali među najpopularnijima su Rokfor, Gorgonzola i Stilton....
06. jul
Pržena bela ribaRibu očistite i dobro operite. Neka se ocedi, pa je posolite i ostavite pola sata da upije so.
U tepsiju sipajte brašno i svaku ribu uvaljajte, pa je odložite da dobro upije brašno.
Ribu pržite na zagrejanoj masti...
07. april
Konzervirana karaš ribaSpremamo u ekspres loncu.
Poređamo u lonac ribu pomešanu sa začinima.
Dobro je da na dno stavimo nešto što će čuvati da se riba ne zalepi - ja sam stavila grančice loze. Ostavljamo ribu da provri.
Nakon što provri...
21. sep.
Krompir salata RibaSkuvajte krompir u posoljenoj vodi. Oljuštite ga i nasecite na kockice. U krompir dodajte sitni naseckani praziluk, peršun, so, ulje i sirće. Dobro promešajte i prespite smesu u činiju.
Vlažnim rukama formirajte salatu...
19. feb.
Marinirana pržena ribaFilete isečemo na komade. Začine, beli luk i so ignječimo u posudi. Dodajemo sirće i vino i promešamo.
Ribu stavljamo u posudu, prelivamo marinadom i poklopimo. Ostavlja se na jednu noć u frižideru. Pre nego što je ispržimo...
18. avgust
Pržena riba hekOčišćenu i nasečenu ribu uvaljati u smesu, pripremljenu od svih začina i prezle (brašna).
Zagrejati masnoću na tiganju, uvaljati svako parče ribe hek i stavljati ga da se prži. Gotovu ribu ostaviti da se iscedi na niskoj...
06. jun
Pikantna dinstana ribaLuk i beli luk se iseku na sitno i dinstaju se. Paradajz sečete na sitno i sipate ga unutra. Dodajete peršun, ljute paprike i isečen riblji file.
Začinjavate solju i biberom i dodajete usitnjenu ljutu papriku. Kuvate na...
25. jun
Domaća marinirana ribaRiba se očisti od glava, repova i iznutrica. Opere se veoma dobro i obilno se posoli. Tako posoljena riba se drži 24 sata u frižideru, nakon toga se ponovo pere i poređa se u odgovarajuću staklenu posudu ili teglu.
Marinada...
19. jun
Pržena riba IglicaOčistite i operite ribu.
Posolite je i stavite u frižider, dok ugrejete ulje u tiganju.
Kada je ulje vruće, uvaljajte ribu u brašno i ispržite je.
Servirajte sa limunom ili sosem za ribu. Ukrasite u tanjiru....
24. jun