Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Baklava od razvijenih koraUmesite glatko imeko testo od namirnica za testo. Ostavite ga da se odmori 15 minuta, a nakon toga od njega napravite 21 lopticu od testa približno iste veličine.
Svaku lopticu razvijte oklagijom na veličinu tanjira za...
17. jul
Torta od razvijenih kora sa kremom od pomorandžeTortu od razvijenih kora sa kremom od pomorandže ukrašavamo po želji.
Ostavljamo tortu na nekoliko sati da lepo upije krem....
11. mart
Pita od razvijenih kora od spelte i kozjim siromZatim se na razvijenu pitu ređaju komadići drugog dela maslaca.
Pitu od razvijenih kora od spelte sa kozjim sirom pecite u zagrejanoj rerni 60 minuta na 160 stepeni....
17. mart
Pita od razvijenih kora sa kvascem iz turske kuhinjeNeverovatno ukusna pita od razvijenih kora iz turske kuhinje....
08. januar
Domaća pita od razvijenih kora (Topi se u ustima)Ostavite domaću razvijenu pitu da naraste, a zatim je premažite žumancem i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni.
Prijatno!...
18. april
Gibanica od domaćih koraUmutite jaja i u njih dodajte mlaku vodu, sirće, so i ponovo promešajte. U brašnu napravite udubljenje, sipajte tečne sastojke i postepeno uzimajući od brašna umesite meko testo koje se ne lepi.
Podelite testo na 14 komada...
12. april
Turska baklava od domaćih koraTesto mesite u multipraktiku 20 minuta na srednjoj temperaturi i uvijte u najlon 30 minuta. Nakon toga podelite na 3 jednaka dela. Svaki deo podelite na 4 jednaka dela. Od četiri dela - svaki podelite na 4 jednaka dela. Dobijate...
22. dec.
Mini pitice od domaćih koraPrvo zamesite testo od navedenih sastojaka. Pomešajte vodu sa uljem, soli, sirćetom, jajima i dodajte po malo brašna, dok se ne dobije čvrsto i elastično testo.
Podelite na šest jednakih delova i ostavite u posudi sa ugrejanim...
05. dec.
Pita krompiruša (savijača od domaćih kora)Ovo je jednostavan recept za pitu i vrlo jeftin.
Prvo izručimo brašno u vanglu, ali ne sve, ostavimo na dnu kese da možemo testo kasnije da premesimo - 2 puta.
U brašno dodamo so i polako dodajemo jedva mlaku vodu,...
01. sep.
1
Kolač od domaćih kora sa jabukamaU mleku rastvorite šećer, so, cimet i maslac. Napravite udubljenje u brašnu i sipajte u njega smesu, a zatim dodajte kvasac. Umesite meko testo koje se ne lepi, uz postepeno uzimanje brašna. pokrijte providnom folijom i ostavite...
11. april
Gibanica od domaćih kora na moj načinGibanicu od domaćih kora na moj način izvaditi iz rerne, ostaviti da se prohladi, pa izručiti iz tepsije i poslužiti vruću uz jogurt.
Savet: Bez obzira što izgleda da ima dosta posla, verujte da se brzo priprema....
05. januar
Cigara pita od domaćih kora sa šampinjonimaU posudu stavite brašno, pa mu dodajte so, i lagano dosipajte vodu. Mešajte sve vreme.
Kad dodate svu vodu, krenite da mesite testo rukom.
Testo za kore podelite na 3 jednake loptice.
Loptice stavite u providne folije...
01. jun
Pitice od domaćih kora sa kiselim kupusomProsejte brašno i napravite udubljenje. Stavite s, sirće, jaje i ulje.
Rastvorite kvasac i šećer u toploj vodi. Ostavite na toplom da nadođe, nakon toga dodajte u brašno.
Zamesite testo koje se ne lepi po rukama, ako...
27. januar
Cigara pita od domaćih kora sa bebi spanaćemU posudu stavite brašno, pa mu dodajte so, i lagano dosipajte vodu. Mešajte sve vreme.
Kad dodate svu vodu, krenite da mesite testo rukom.
Testo za kore podelite na 3 jednake loptice.
Loptice stavite u providne folije...
01. jun
Pitice od domaćih kora sa mašću i siromU tavi prosejati brašno i so. U sredini napraviti udubljenje, pa u njega sipati 50 g suncokretovog ulja i vodu, a kao pojačivač možete dodati 10 g sirćeta.
Umesiti testo, koje treba da ima temperaturu između 18 i 20 stepeni...
07. feb.
Pita od domaćih kora sa koprivom i krompiromUmesiti testo od brašna, soli i vode. Podeliti ga na lopte.
Ostaviti ih da odstoje, skuvati krompire, oljuštiti ih i krupno narendati.
Koprivu skuvati, usitniti i iscediti vodu.
Razvući koru. Tavu nauljiti rukama...
04. avgust
Pita savijača od domaćih kora sa pirinčem i siromSveže mleko, kvasac, šećer i malo brašna pomešamo na gustu kašu i ostavljamo dok se ne aktivira i kaša ne postane rupičasta - 15 minuta na toplom.
Nakon toga, napravimo udubljenje u brašnu i u njega sipamo kvasac i umućena...
23. april
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaUvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca....
21. dec.
Ruska salata od domaćih sastojakaZdrave i ukusne salate su one koje su prirpemljene od pažljivo odabranih domaćih sastojaka i povrća. Tako znamo sa sigurnošću šta jede naša porodica....
30. nov.
Saveti za pripremanje slanineNakon što bude gotova, domaću pripremljenu slaninu ostavite da se ohladi. Uvijte u odgovarajuće pakovanje i čuvajte u frižideru ili zamrzivaču....
13. jun
Saveti za pripremanje patlidžanaPatlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak.
Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...
27. april