Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Baklava od razvijenih koraBaklava od razvijenih kora
17. jul
Umesite glatko imeko testo od namirnica za testo. Ostavite ga da se odmori 15 minuta, a nakon toga od njega napravite 21 lopticu od testa približno iste veličine. Svaku lopticu razvijte oklagijom na veličinu tanjira za...
Torta od razvijenih kora sa kremom od pomorandžeTorta od razvijenih kora sa kremom od pomorandže
11. mart
Tortu od razvijenih kora sa kremom od pomorandže ukrašavamo po želji. Ostavljamo tortu na nekoliko sati da lepo upije krem....
Pita od razvijenih kora od spelte i kozjim siromPita od razvijenih kora od spelte i kozjim sirom
17. mart
Zatim se na razvijenu pitu ređaju komadići drugog dela maslaca. Pitu od razvijenih kora od spelte sa kozjim sirom pecite u zagrejanoj rerni 60 minuta na 160 stepeni....
Pita od razvijenih kora sa kvascem iz turske kuhinjePita od razvijenih kora sa kvascem iz turske kuhinje
08. januar
Neverovatno ukusna pita od razvijenih kora iz turske kuhinje....
Domaća pita od razvijenih kora (Topi se u ustima)Domaća pita od razvijenih kora (Topi se u ustima)
18. april
Ostavite domaću razvijenu pitu da naraste, a zatim je premažite žumancem i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Prijatno!...
Gibanica od domaćih koraGibanica od domaćih kora
12. april
Umutite jaja i u njih dodajte mlaku vodu, sirće, so i ponovo promešajte. U brašnu napravite udubljenje, sipajte tečne sastojke i postepeno uzimajući od brašna umesite meko testo koje se ne lepi. Podelite testo na 14 komada...
Slatka pita od domaćih koraSlatka pita od domaćih kora
20. okt.
Slatka pita od domaćih kora je veoma ukusna....
Turska baklava od domaćih koraTurska baklava od domaćih kora
22. dec.
Testo mesite u multipraktiku 20 minuta na srednjoj temperaturi i uvijte u najlon 30 minuta. Nakon toga podelite na 3 jednaka dela. Svaki deo podelite na 4 jednaka dela. Od četiri dela - svaki podelite na 4 jednaka dela. Dobijate...
Mini pitice od domaćih koraMini pitice od domaćih kora
05. dec.
Prvo zamesite testo od navedenih sastojaka. Pomešajte vodu sa uljem, soli, sirćetom, jajima i dodajte po malo brašna, dok se ne dobije čvrsto i elastično testo. Podelite na šest jednakih delova i ostavite u posudi sa ugrejanim...
Pita sa sirom od domaćih koraPita sa sirom od domaćih kora
31. dec.
Prijatno uz pitu sa sirom od domaćih kora!...
Pita krompiruša (savijača od domaćih kora)Pita krompiruša (savijača od domaćih kora)
01. sep.
1
Ovo je jednostavan recept za pitu i vrlo jeftin. Prvo izručimo brašno u vanglu, ali ne sve, ostavimo na dnu kese da možemo testo kasnije da premesimo - 2 puta. U brašno dodamo so i polako dodajemo jedva mlaku vodu,...
Kolač od domaćih kora sa jabukamaKolač od domaćih kora sa jabukama
11. april
U mleku rastvorite šećer, so, cimet i maslac. Napravite udubljenje u brašnu i sipajte u njega smesu, a zatim dodajte kvasac. Umesite meko testo koje se ne lepi, uz postepeno uzimanje brašna. pokrijte providnom folijom i ostavite...
Gibanica od domaćih kora na moj načinGibanica od domaćih kora na moj način
05. januar
Gibanicu od domaćih kora na moj način izvaditi iz rerne, ostaviti da se prohladi, pa izručiti iz tepsije i poslužiti vruću uz jogurt. Savet: Bez obzira što izgleda da ima dosta posla, verujte da se brzo priprema....
Cigara pita od domaćih kora sa šampinjonimaCigara pita od domaćih kora sa šampinjonima
01. jun
U posudu stavite brašno, pa mu dodajte so, i lagano dosipajte vodu. Mešajte sve vreme. Kad dodate svu vodu, krenite da mesite testo rukom. Testo za kore podelite na 3 jednake loptice. Loptice stavite u providne folije...
Pitice od domaćih kora sa kiselim kupusomPitice od domaćih kora sa kiselim kupusom
27. januar
Prosejte brašno i napravite udubljenje. Stavite s, sirće, jaje i ulje. Rastvorite kvasac i šećer u toploj vodi. Ostavite na toplom da nadođe, nakon toga dodajte u brašno. Zamesite testo koje se ne lepi po rukama, ako...
Cigara pita od domaćih kora sa bebi spanaćemCigara pita od domaćih kora sa bebi spanaćem
01. jun
U posudu stavite brašno, pa mu dodajte so, i lagano dosipajte vodu. Mešajte sve vreme. Kad dodate svu vodu, krenite da mesite testo rukom. Testo za kore podelite na 3 jednake loptice. Loptice stavite u providne folije...
Pitice od domaćih kora sa mašću i siromPitice od domaćih kora sa mašću i sirom
07. feb.
U tavi prosejati brašno i so. U sredini napraviti udubljenje, pa u njega sipati 50 g suncokretovog ulja i vodu, a kao pojačivač možete dodati 10 g sirćeta. Umesiti testo, koje treba da ima temperaturu između 18 i 20 stepeni...
Pita od domaćih kora sa koprivom i krompiromPita od domaćih kora sa koprivom i krompirom
04. avgust
Umesiti testo od brašna, soli i vode. Podeliti ga na lopte. Ostaviti ih da odstoje, skuvati krompire, oljuštiti ih i krupno narendati. Koprivu skuvati, usitniti i iscediti vodu. Razvući koru. Tavu nauljiti rukama...
Pita savijača od domaćih kora sa pirinčem i siromPita savijača od domaćih kora sa pirinčem i sirom
23. april
Sveže mleko, kvasac, šećer i malo brašna pomešamo na gustu kašu i ostavljamo dok se ne aktivira i kaša ne postane rupičasta - 15 minuta na toplom. Nakon toga, napravimo udubljenje u brašnu i u njega sipamo kvasac i umućena...
Pripremanje domaćeg kefiraPripremanje domaćeg kefira
28. dec.
Ovo su cake u pripremi domaćeg kefira....
Pripremanje domaćeg GHEE maslacaPripremanje domaćeg GHEE maslaca
21. dec.
Uvek kupujem Ghee maslac iz prodavnice iako u mom zamrzivaču obavezno ima barem 500 g domaćeg kravljeg maslaca....
Ruska salata od domaćih sastojakaRuska salata od domaćih sastojaka
30. nov.
Zdrave i ukusne salate su one koje su prirpemljene od pažljivo odabranih domaćih sastojaka i povrća. Tako znamo sa sigurnošću šta jede naša porodica....
Pripremanje i začinjavanje slaninePripremanje i začinjavanje slanine
08. dec.
Pogledajte još ove recepte za domaću slaninu....
Saveti za pripremanje slanineSaveti za pripremanje slanine
13. jun
Nakon što bude gotova, domaću pripremljenu slaninu ostavite da se ohladi. Uvijte u odgovarajuće pakovanje i čuvajte u frižideru ili zamrzivaču....
Saveti za pripremanje patlidžanaSaveti za pripremanje patlidžana
27. april
Patlidžan ili tzv. plavi patlidžan je karakteristično i često korišćeno povrće na našim geografskim područjima. Kada kupujte patlidžan, birajte onaj koji je gladak. Nagužvana kora i patlidžan koji je makar i blago mekan...