Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pečeni rakovi u mlečnom sosuPečeni rakovi u mlečnom sosu
02. avgust
Pomešajte ih sa usitnjenim mesom od rakova i mlečnim sosom. Začinite alevom paprikom i solju. Pospite narendanim kačkavaljem i istopljenim maslacem. Stavite jelo u unapred zagrejanu rernu na 15 minuta....
Punjeni rakovi sa pomorandžomPunjeni rakovi sa pomorandžom
16. nov.
Jabuka isečena na sitno, skuvani i očišćeni rakovi, unutrašnjost pomorandže, blago izdinstan celer u soku od limuna se promešaju dobro sa majonezom, engleskim sosom i začinima....
Rakovi na rostovski načinRakovi na rostovski način
17. okt.
Čim tečnost provri, stavite očišćene rakove i kuvajte dok ne bude gotovo. Ostavite u bujonu dok se ne ohladi i servirajte tople....
Rečni rakovi na žaruRečni rakovi na žaru
29. nov.
Sa ovim rečnim rakovima na žaru možete se počastiti delikatesom dok kampujete na reci. A evo i dete žuri da ih isproba....
Rakovi sa sosom od pavlakeRakovi sa sosom od pavlake
18. dec.
Servirajte morske rakove sa sosom od pavlake i kriškama limuna....
Kuvani rakovi na ruski načinKuvani rakovi na ruski način
01. avgust
Dodaju se rakovi, kojima je prethodno odstranjeno srednje peraje sa crnom žilom. U trenutku i kome se između vrata i leđa rakova pojavi pukotina, oni se vade iz vode....
Kuvani rakovi sa belim vinomKuvani rakovi sa belim vinom
31. jul
Kada smesa provri, stavite rakove i kuvajte oko 15 minuta. Servirajte sa sosom od majoneza i senfom....
Čorba od rakova i đumbiraČorba od rakova i đumbira
09. jul
Rakovi se odvoje od kostiju, a njihovo meso se dodaje povrću zajedno sa đumbirom, soja sosom i anisom. Ostavlja se da se krčkaju oko 10 minuta, ili dok povrće ne omekša. Posipaju se solju i biberom....
Rakovi sa ajolijem i mladim lukomRakovi sa ajolijem i mladim lukom
20. nov.
Rakovi se prže dok ne postanu zlatasti i izvade se na upijajući papir. Servirajte rakove sa bosiljkom, ajoli sosom i kriškama limuna....
Rakovi sa kukuruzom i kiselim krastavčićimaRakovi sa kukuruzom i kiselim krastavčićima
31. jul
Pomešajte majonez sa izdrobljenim mesom od rakova i ribe. Dodajte na kocke isečene kisele krastavčiće, masline i kukuruz. Pospite biberom i solju. Promešajte salatu i servirajte sa kriškama limuna....
Dinstani rakovi sa belim vinom i pavlakomDinstani rakovi sa belim vinom i pavlakom
07. nov.
Operite rakove četkom i skuvajte ih u posoljenoj vodi. Izvadite meso iz ljuštura rakova. U posudi poređajte meso od rakova, peršun, pavlaku, vino i začine....
Kuvani rakoviKuvani rakovi
27. jun
Dodajete očišćene rakove u kipuću vodu i ostavljate oko 6-7 minuta. Servirate po želji sa limunom....
Aromatični rečni rakoviAromatični rečni rakovi
08. dec.
Operemo rakove i očistimo ih, skidamo kružnim pokretima srednji deo repa i izvadimo crevo. Kad voda provri dodajemo rakove. Kuvamo 15 minuta ili dok lepo ne porumene. Kad budu gotovi procedimo ih u đevđiru....
Morski rakovi naturMorski rakovi natur
26. jul
Kada svi rakovi dobiju lepu crvenu boju, skinite ih sa vatre, izvadite iz vode i spremni su za jelo. Morski rakovi natur su neverovatni....
Kako se pripremaju rakoviKako se pripremaju rakovi
16. januar
Ali kuvajte rakova je u vodi je najodgovarajuće pored reke. Rakovi se mogu kuvati i u pivu. Gotovi rakovi imaju veoma specifičan ukus....
Supa od rakovaSupa od rakova
29. sep.
Prelivaju se bujonom od rakova, dodaje se pirinač i meso od rakova i supa se kuva oko 20 minuta. Na kraju se dodaj vino i nekoliko zrna bibera nakon čega se supa kuva još 4-5 minuta....
Kaša od rakovaKaša od rakova
12. jul
Skuvajte i očistite rakove. Isecite luk na polumesece i izdinstajte ga u masnoći. Dodajte brašno i promešajte. Stavite so i alevu papriku. Dodajte bujon u kome su se kuvali rakovi....
Salata od rakovaSalata od rakova
06. jul
Skuvajte rakove 15 minuta u posoljenoj vodi zajedno sa lovorovim listom, sokom od limuna, šargarepom i celerom. Nakon što sklonite sa vatre, ostavite ih da odstoje u vodi još oko 10 minuta....
Sufle od rakovaSufle od rakova
12. jul
Dodajte u smesu meso od rakova i šolju vode u kojoj su se kuvali. Mešajte u sipajte jelo u namazanu vatrostalnu posudu. Pospite odozgo narendanim kačkavaljem....
Ćuftice od rakovaĆuftice od rakova
02. okt.
Ćuftice od rakova su gotove....
Špargle sa mesom od rakovaŠpargle sa mesom od rakova
24. okt.
U ulje dodajte meso od rakova, šeri i mleko. Dinstajte 2 minuta. Promešajte kukuruzno brašno sa hladnom vodom dok ne dobijete pastu. Sipajte u tiganj i mešajte dok ne dobijete glatku smesu....
Čorba od rakova sa zaprškomČorba od rakova sa zaprškom
06. jul
Procedimo bujon od skuvanih rakova u dodajemo mu dinstano povrće. Dodajemo i brašno razmućeno u malo vode, pirinač i meso od rakova....
Meze od rakova za pivoMeze od rakova za pivo
01. dec.
Serviramo meze od rakova za pivo toplo, može i na neki način i sa sosom od belog luka ili sa kečapom....
Šta sadrže rolnice od rakovaŠta sadrže rolnice od rakova
14. feb.
Osnovni sastojak rolnica od rakova nije meso rakovog repa, nego pročišćena riblja belančevina poznata kao surimi....
Kako se kuvaju rakovi?Kako se kuvaju rakovi?
21. mart
Važno za kuvanje rakova Rakovi moraju biti živi pre kuvanja, inače postoji rizik od ozbiljnog trovanja. Kuvani rakove dobiju bogatu crvenu boju. Ako se rakovi prekuvaju, oni će biti "gumeni", a ne ukusni....