Bonapeti.rs»Članci»Pretraga
Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest
Pečeni rakovi u mlečnom sosuPomešajte ih sa usitnjenim mesom od rakova i mlečnim sosom.
Začinite alevom paprikom i solju. Pospite narendanim kačkavaljem i istopljenim maslacem.
Stavite jelo u unapred zagrejanu rernu na 15 minuta....
02. avgust
Punjeni rakovi sa pomorandžomJabuka isečena na sitno, skuvani i očišćeni rakovi, unutrašnjost pomorandže, blago izdinstan celer u soku od limuna se promešaju dobro sa majonezom, engleskim sosom i začinima....
16. nov.
Rakovi na rostovski načinČim tečnost provri, stavite očišćene rakove i kuvajte dok ne bude gotovo.
Ostavite u bujonu dok se ne ohladi i servirajte tople....
17. okt.
Rečni rakovi na žaruSa ovim rečnim rakovima na žaru možete se počastiti delikatesom dok kampujete na reci. A evo i dete žuri da ih isproba....
29. nov.
Rakovi sa sosom od pavlakeServirajte morske rakove sa sosom od pavlake i kriškama limuna....
18. dec.
Kuvani rakovi na ruski načinDodaju se rakovi, kojima je prethodno odstranjeno srednje peraje sa crnom žilom.
U trenutku i kome se između vrata i leđa rakova pojavi pukotina, oni se vade iz vode....
01. avgust
Kuvani rakovi sa belim vinomKada smesa provri, stavite rakove i kuvajte oko 15 minuta.
Servirajte sa sosom od majoneza i senfom....
31. jul
Čorba od rakova i đumbiraRakovi se odvoje od kostiju, a njihovo meso se dodaje povrću zajedno sa đumbirom, soja sosom i anisom.
Ostavlja se da se krčkaju oko 10 minuta, ili dok povrće ne omekša. Posipaju se solju i biberom....
09. jul
Rakovi sa ajolijem i mladim lukomRakovi se prže dok ne postanu zlatasti i izvade se na upijajući papir.
Servirajte rakove sa bosiljkom, ajoli sosom i kriškama limuna....
20. nov.
Rakovi sa kukuruzom i kiselim krastavčićimaPomešajte majonez sa izdrobljenim mesom od rakova i ribe.
Dodajte na kocke isečene kisele krastavčiće, masline i kukuruz.
Pospite biberom i solju.
Promešajte salatu i servirajte sa kriškama limuna....
31. jul
Dinstani rakovi sa belim vinom i pavlakomOperite rakove četkom i skuvajte ih u posoljenoj vodi.
Izvadite meso iz ljuštura rakova.
U posudi poređajte meso od rakova, peršun, pavlaku, vino i začine....
07. nov.
Kuvani rakoviDodajete očišćene rakove u kipuću vodu i ostavljate oko 6-7 minuta.
Servirate po želji sa limunom....
27. jun
Aromatični rečni rakoviOperemo rakove i očistimo ih, skidamo kružnim pokretima srednji deo repa i izvadimo crevo.
Kad voda provri dodajemo rakove. Kuvamo 15 minuta ili dok lepo ne porumene. Kad budu gotovi procedimo ih u đevđiru....
08. dec.
Morski rakovi naturKada svi rakovi dobiju lepu crvenu boju, skinite ih sa vatre, izvadite iz vode i spremni su za jelo.
Morski rakovi natur su neverovatni....
26. jul
Kako se pripremaju rakoviAli kuvajte rakova je u vodi je najodgovarajuće pored reke.
Rakovi se mogu kuvati i u pivu. Gotovi rakovi imaju veoma specifičan ukus....
16. januar
Supa od rakovaPrelivaju se bujonom od rakova, dodaje se pirinač i meso od rakova i supa se kuva oko 20 minuta.
Na kraju se dodaj vino i nekoliko zrna bibera nakon čega se supa kuva još 4-5 minuta....
29. sep.
Kaša od rakovaSkuvajte i očistite rakove. Isecite luk na polumesece i izdinstajte ga u masnoći.
Dodajte brašno i promešajte. Stavite so i alevu papriku.
Dodajte bujon u kome su se kuvali rakovi....
12. jul
Salata od rakovaSkuvajte rakove 15 minuta u posoljenoj vodi zajedno sa lovorovim listom, sokom od limuna, šargarepom i celerom. Nakon što sklonite sa vatre, ostavite ih da odstoje u vodi još oko 10 minuta....
06. jul
Sufle od rakovaDodajte u smesu meso od rakova i šolju vode u kojoj su se kuvali.
Mešajte u sipajte jelo u namazanu vatrostalnu posudu. Pospite odozgo narendanim kačkavaljem....
12. jul
Špargle sa mesom od rakovaU ulje dodajte meso od rakova, šeri i mleko. Dinstajte 2 minuta.
Promešajte kukuruzno brašno sa hladnom vodom dok ne dobijete pastu.
Sipajte u tiganj i mešajte dok ne dobijete glatku smesu....
24. okt.
Čorba od rakova sa zaprškomProcedimo bujon od skuvanih rakova u dodajemo mu dinstano povrće. Dodajemo i brašno razmućeno u malo vode, pirinač i meso od rakova....
06. jul
Meze od rakova za pivoServiramo meze od rakova za pivo toplo, može i na neki način i sa sosom od belog luka ili sa kečapom....
01. dec.
Šta sadrže rolnice od rakovaOsnovni sastojak rolnica od rakova nije meso rakovog repa, nego pročišćena riblja belančevina poznata kao surimi....
14. feb.
Kako se kuvaju rakovi?Važno za kuvanje rakova
Rakovi moraju biti živi pre kuvanja, inače postoji rizik od ozbiljnog trovanja. Kuvani rakove dobiju bogatu crvenu boju. Ako se rakovi prekuvaju, oni će biti "gumeni", a ne ukusni....
21. mart